The Walking Dead : Ανακεφαλαιώνοντας την 7η Σεζόν

walking dead

Με το τέλος του 8ου επεισοδίου της 7ης σεζόν, φτάσαμε σε ακόμα ένα midseason φινάλε για τη δημοφιλή σειρά The Walking Dead. Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια το Walking Dead μας  έχει συνηθίσει τα midseason φινάλε του να αποτελούν ένα από τα 3-4 αξιόλογα επεισόδια κάθε σεζόν. Έτσι και αυτή τη φορά, η σειρά μας άφησε για το χειμώνα, με ένα αρκετά καλό επεισόδιο το οποίο περιείχε φυσικά λουτρό αίματος αλλά και αρκετούς θανάτους.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η 7η σεζόν ξεκίνησε όπως αναμενόταν πολύ δυνατά. Το ενδιαφέρον για το ποιος θα ήταν τελικά ο άτυχος χαρακτήρας, ο οποίος θα έβρισκε το τέλος του από τον νέο κακό της σειράς που ακούει στο όνομα Negan, ήταν πολύ μεγάλο καθώς γνωρίζαμε ότι θα ήταν ένας από τους βασικούς. Τελικά ο κλήρος έπεσε στον Abraham το κεφάλι του οποίου είδαμε να γίνεται ένα με το δρόμο σε μια από τις πιο βίαιες και αιματοβαμμένες στιγμές που έχουμε δει στο Walking Dead. Αυτό όμως δεν ήταν τίποτα μπροστά σε αυτό που θα ακολουθούσε, καθώς λίγοι θα μπορούσαν να φανταστούν ότι θα είχαμε και δεύτερο θάνατο και μάλιστα ενός ακόμα πιο βασικού χαρακτήρα, ο οποίος δεν ήταν άλλος από τον Glenn. Εδώ να πούμε βέβαια ότι οι συγγραφείς μας χρωστούσαν τον θάνατο του Glenn μετά τον αστείο τρόπο με τον οποίο κατάφερε να επιζήσει την τελευταία φορά που νομίζαμε ότι ήταν νεκρός. Στο τέλος του επεισοδίου, έχουμε την αποχώρηση του Negan με τους Saviors, με κρατούμενο τον Daryl και έχοντας καταστήσει πλέον σαφές ποιος κάνει κουμάντο.

walking dead

Τα επόμενα επεισόδια μέχρι το midseason φινάλε κινούνται ως συνήθως στη μετριότητα. Μεταξύ άλλων βλέπουμε την Carol και τον Morgan να φτάνουν σε μια καινούργια κοινότητα, το επονομαζόμενο Βασίλειο (Kingdom), ενώ έχουμε και την εισαγωγή ενός από τους πιο cult χαρακτήρες έως τώρα, του αρχηγού της συγκεκριμένης κοινότητας, “βασιλιά” Ezekiel. Ναι λοιπόν, πλέον έχουμε και βασιλιά σε αυτή τη σειρά, ο οποίος μάλιστα έχει για κατοικίδιο μια τίγρη! Στη συνέχεια βέβαια μαθαίνουμε την ιστορία πίσω από αυτόν τον εκκεντρικό χαρακτήρα, η οποία τον κάνει ελαφρώς πιο σοβαρό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

walking dead

Στα υπόλοιπα επεισόδια κυριαρχεί ο Negan, την ύπαρξη του οποίου οι δημιουργοί της σειράς προσπαθούν να εκμεταλλευτούν στο έπακρο, αφού πρόκειται για έναν πολύ ενδιαφέροντα και μυστηριώδη χαρακτήρα. Τουλάχιστον έτσι φαίνεται στην αρχή. Το πολύ το κύριε ελέησον όμως, το βαριέται και παπάς, λέει μια παροιμία, η οποία στη συγκεκριμένη περίπτωση ταιριάζει γάντι, αφού ο Negan ενώ στην αρχή φαίνεται αρκετά διασκεδαστικός και διαφορετικός από τους μέχρι τώρα κακούς, γρήγορα αρχίζει να κουράζει με τα συνεχή “αστεία” του και τον εκκεντρικό τρόπο ομιλίας και συμπεριφοράς του. Πλέον, έχοντας φτάσει στα μισά της σεζόν, ο Negan έχει εύκολα τον διπλάσιο τηλεοπτικό χρόνο από οποιονδήποτε άλλο χαρακτήρα της σειράς, γεγονός που σε συνδυασμό με την ιδιαίτερη συμπεριφορά του τον έχει καταστήσει ήδη πιο γραφικό και από την Πλάκα.

Και φτάνουμε, λοιπόν, στο πολυαναμενόμενο midseason φινάλε! Η αλήθεια είναι ότι περάσαμε κάποια επεισόδια χωρίς καμία αναφορά, αλλά περιληπτικά μπορούμε να πούμε ότι βλέπουμε απλά τον Negan και τους Saviors να τρομοκρατούν τους κατοίκους των τριών από τις τέσσερις κοινότητες που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής (Alexandria, Hiltop, Kingdom). Όντως, γίνεται μόνο αυτό και τίποτα άλλο άξιο αναφοράς στα επεισόδια που οδηγούν στο 8ο και τελευταίο μέχρι σήμερα. Το τελευταίο επεισόδιο ήταν ομολογουμένως αρκετά καλύτερο από όσα προηγήθηκαν. Με διάρκεια ακριβώς μιας ώρας, είχαμε ματαιωμένα σχέδια, βιαιότητες, προδοσίες, θανάτους και επιτέλους την αφύπνιση του Rick. Το επεισόδιο αυτό είναι σαν μια μικρή επιβράβευση για όσους κατάφεραν να αντέξουν τα προηγούμενα ανούσια επεισόδια το οποία φαίνονταν να μην έχουν τέλος ενώ θα μπορούσαν κάλλιστα να έχουν συμπτυχθεί σε 1-2 επεισόδια. Ευτυχώς, αυτά πλέον ανήκουν στο παρελθόν (ελπίζουμε), με τη συνειδητοποίηση του Rick ότι το να προσπαθήσει να τους κρατήσει όλους ζωντανούς αφήνοντας τη μοίρα τους στα χέρια ενός σαδιστικού τυράννου, αποτελεί και πάλι ήττα. Έτσι, με την απόδραση και του Daryl έχουμε πλέον όλη την ομάδα ξανά μαζί και έτοιμη για να οργανώσει την αντίσταση.

walking dead

Το επεισόδιο αυτό, είχε επίσης μετά από καιρό μια αξιόλογη και ιδιαίτερα πρωτότυπη σκηνή με ζόμπι, τον άγριο ξυλοδαρμό του Aaron, λίγο Carol και φυσικά Negan! Ο οποίος έχει αποδείξει ότι παρά τα όποια ελαττώματά του μπορεί να αναγνωρίζει την αξία των ικανών και να τους δείχνει ( έστω και λίγο) σεβασμό. Έτσι οδηγηθήκαμε στο ξεκοίλιασμα του Spencer, ο οποίος ακολούθησε μια τακτική προδοσίας η οποία σχεδόν πάντα αποτυγχάνει. Στη συνέχεια, είχαμε μια σκηνή η οποία ήταν τόσο εκτός πραγματικότητας που όσες φορές και να τη δω, με πιάνουν τα γέλια. Συγκεκριμένα είχαμε την απόπειρα δολοφονίας του Negan από τη Rosita με την περιβόητη μια σφαίρα (αλήθεια γιατί μόνο μια?) την οποία έφτιαξε σε προηγούμενο επεισόδιο ο Eugene. Η απόπειρα ήταν τελικά αποτυχημένη αφού η Rosita κατάφερε από απόσταση ενός μέτρου να πετύχει το ρόπαλο (Lucy) που κρατούσε ο Negan. Ακόμα και αν δεχτούμε ευκολόπιστα ότι όντως η Rosita ήταν για κάποιο λόγο τόσο άστοχη, χωρίς να είμαι ειδικός στη βαλλιστική, νομίζω ότι η σφαίρα από τόσο κοντινή απόσταση θα έπρεπε να σπάσει ένα κομμάτι ξύλο και να βρει τελικά το στόχο της. Τουλάχιστον αυτό οδήγησε στο να δούμε για πρώτη φορά τον Negan πραγματικά εξοργισμένο, ίσως ακόμα και τρομοκρατημένο (!) αλλά και στο θάνατο ενός αδιάφορου χαρακτήρα ως αντίποινα (Olivia). Τη γλύτωσαν λοιπόν οι ήρωές μας, φθηνά θα έλεγε κανείς, με μοναδικές απώλειες τον θάνατο της Olivia, μια γρατσουνιά στο πρόσωπο της Rosita και την απώλεια του Eugene ο οποίος ακολούθησε τους Saviors, λόγω της ικανότητάς του στην κατασκευή σφαιρών.

Συνολικά, λοιπόν, μέχρι τώρα το πρόσημο στη σεζόν είναι ξεκάθαρα αρνητικό, αφού κατά κύριο λόγο έπρεπε να υπομείνουμε 5-6 πολύ αργά και χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον επεισόδια. Και παρότι οι δημιουργοί της σειράς προσπαθούν να μας πείσουν ότι αυτό έγινε σκόπιμα, για να καλλιεργηθεί ένα κλίμα καταστροφής και απομόνωσης των πρωταγωνιστών μέχρι τη μεγάλη στιγμή που έφτασε στο τελευταίο επεισόδιο, η γνώμη μου είναι ότι πλέον έχουν στερέψει από ιδέες και ανακυκλώνουν την ίδια πλοκή με προηγούμενες σεζόν ξανά και ξανά, χωρίς να μας δείξουν κάτι καινούργιο και ενδιαφέρον.

Πλέον είναι φανερό ότι το Walking Dead θα δυσκολευτεί να βγει από αυτή τη λούπα στην οποία έχει εισέλθει τις τελευταίες σεζόν. Ας μην λέμε όμως μεγάλα λόγια και ας περιμένουμε να δούμε και το υπόλοιπο, σίγουρα καλύτερο, μισό της σεζόν για να βγάλουμε τα τελικά συμπεράσματα.

 

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Δημήτρης Χαλάτσης

Είμαι απόφοιτος του τμήματος βιοχημείας και βιοτεχνολογίας. Λατρεύω τον κινηματογράφο ενώ μου αρέσει και η τηλεόραση και κυρίως οι ξένες σειρές καθώς και τα anime.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;