Βόλτα σε έναν όμορφο «Κήπο»

Από 22 Οκτωβρίου στο Από Μηχανής Θέατρο ανεβαίνει ο «Κήπος» του Bruce Gooch σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά και μετάφραση Κάτιας Σπερελάκη. Πρωταγωνιστούν Στέλιος Μάινας και Κάτια Σπερελάκη. Η παράσταση ανεβαίνει στο Από Μηχανής Θέατρο κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00.

Ο Κήπος
Ο Κήπος

«Κύριε Καρσον, με λένε Λουίζ Μέριγουέδερ και είμαι η βοηθός σας απ’ το Βοήθεια στο Σπίτι.»

Η Λουίζ Μέριγουέδερ (Κάτια Σπερελάκη) εμφανίζεται ξαφνικά στο σπίτι του Μπάρι Κάρσον. Ο Μπάρι Κάρσον (Στέλιος Μάινας) είναι βετεράνος του Βιετνάμ και οικοδόμος στο επάγγελμα. Μετά την εγχείρηση που έκανε στο γόνατο με προτροπή του ανιψιού του θα βρεθεί στο σπίτι του η Λουίζ Μέριγουέδερ, η οποία εργάζεται ως βοηθός στον οργανισμό Βοήθεια στο Σπίτι. Πέρα από εξαιρετική βοηθός, είναι και εξαιρετική ποιήτρια. Ο Μπάρι από την πρώτη κιόλας συνάντησή τους θα αντιδράσει έντονα. Με αποτέλεσμα, η Λουίζ να τραπεί σε φυγή τρομοκρατημένη. Ο Μπάρι θα επιδιώξει να την συναντήσει στο πάρκο, όπου πηγαίνει για να κάνει διάλειμμα, αλλά και στη λέσχη, όπου διαβάζει τα ποιήματά της. Θα την συναντήσει δυο φορές. Τη τελευταία φορά που θα την συναντήσει ένα απρόσμενο γεγονός θα ενώσει τις μοναχικές ψυχές τους. Ο Κήπος αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι στις ζωές τους.

Ο Κήπος
Ο Κήπος

«Ορκίζομαι να πω την αλήθεια και μόνο την αλήθεια.»

Ο Στέλιος Μάινας στο ρόλο του Μπάρι Κάρσον κερδίζει από το πρώτο λεπτό το ενδιαφέρον του θεατή. Ερμηνεύει το ρόλο του με ένα μοναδικό-συγκλονιστικό τρόπο. Χωρίς έντονες εξάρσεις. Ακόμα και στα σημεία που ο θεατής περιμένει να δει μια υπερβολική αντίδραση. Δεν υπερβάλλει σε κανένα σημείο. Η Κάτια Σπερελάκη υπογράφει την μετάφραση του έργου και υποδύεται το ρόλο της Λουίζ Μέριγουέδερ. Μια τρομοκρατημένη και άρρωστη γυναίκα με μια ιδιαίτερη φυσικότητα. Και οι δυο ηθοποιοί ταυτίζονται απόλυτα με τους ρόλους. Ζωντανεύοντας με αυτό τρόπο ακόμα περισσότερο τους ρόλους που υποδύονται. Η σκηνοθεσία του Δημήτρη Μυλωνά είναι πρωτότυπη. Έχει άμεση σχέση με την εναλλαγή των σκηνικών. Καθώς παίζουν σημαντικό ρόλο στη πορεία του έργου.

Advertising

«Ο Κήπος» είναι ένα έργο που μιλάει για την μοναξιά, που μπορεί να ενώσει δυο ανθρώπους από διαφορετικούς κόσμους, αλλά και για το τρόπο που μπορεί να αντιμετωπιστεί. Παρουσιάζεται σε παγκόσμια πρεμιέρα από το  Από Μηχανής Θέατρο σε συνεργασία με την NewFangledStages

Είναι αληθινή, αν και δεν είναι ολόκληρη η αλήθεια.

Και τι είναι η αλήθεια;

Συντελεστές

Κείμενο: Bruce Gooch

Μετάφραση: Κάτια Σπερελάκη

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μυλωνάς

Φωτισμοί: Γιώργος Αγιαννίτης

Βοηθός Σκηνοθέτη: Βίκη Παναγιωτοπούλου

Β΄Βοηθός Σκηνοθέτη :Χρήστος Καρανικόλας

Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας

Επιμέλεια Κίνησης και Χορογραφίες :Χρυσηίς Λιατζιβίρη

Παίζουν: Στέλιος Μάινας, Κάτια Σπερελάκη

 

Advertising

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Screwball: Ένα ξεχασμένο είδος για τους λάτρεις του παλιού Χόλυγουντ και της κωμωδίας

 Οι screwball comedies είναι ένα υποείδος της κλασικής κωμωδίας, που

Αντώνης Παντιώρας: Το Θέατρο Σκιών δε θα χαθεί

Συνέντευξη με τον πρόεδρο του Πανελληνίου Σωματείου Θεάτρου Σκιών, καραγκιοζοπαίχτη