«Εθνικός Ελληνορώσων» στο Από Μηχανής Θέατρο

Πέντε φίλοι συναντιούνται μετά από ένα μήνα για να παίξουν στο γήπεδο «Εθνικός Ελληνορώσων». Η μοίρα όμως τους επιφυλάσσει ένα τελευταίο και διαφορετικό παιχνίδι. Τι θα γίνει όταν ο Βαγγέλης, ένας εκ των παιδικών φίλων, θα φέρει στη θέση του φίλου τους που χάσανε πρόσφατα έναν παλιό τους φίλο και συμμαθητή, το Νικόλα; Οι έξι τώρα φίλοι από τα παλιά θα παίξουν ένα διαφορετικό παιχνίδι μπάσκετ. Ο «Εθνικός Eλληνορώσων» θα σταθεί η αφορμή για να αλλάξουν τα πάντα. Πώς γίνεται ένα παιδικό αστείο να αλλάξει για πάντα τις ζωές των ενήλικων παιδιών; Εκείνο το απόγευμα ο «Εθνικός Eλληνορώσων» θα αλλάξει για πάντα τις ζωές τους.

Ένα θεατρικό έργο που μιλά για τις σχέσεις των ανθρώπων. Για τα μυστικά που κρατάμε για εμάς. Για μυστικά και τις συμφωνίες μεταξύ φίλων. Ένα θεατρικό έργο που κάνει τον θεατή να κοιτάξει πιο καθαρά τη σχέση του με τους φίλους του. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο «Εθνικός Eλληνορώσων» αντιπροσωπεύει ένα μέρος της κοινωνίας που ζούμε. Όλοι θεωρούμε ότι έχουμε φίλους που γνωρίζουν τα πάντα για μας. Γνωρίζουν την αλήθεια μας. Εθνικός ΕλληνορώσωνΕνώ στην πραγματικότητα δεν γνωρίζουν τίποτα για εμάς. Η παράσταση θα μας κάνει να πιστέψουμε ακόμα περισσότερο στις αληθινές φιλίες και να διώξουμε μακριά τις κάλπικες.

Ο «Εθνικός Ελληνορώσων» είναι μια ξεχωριστή παράσταση. Είναι μια παράσταση με ρυθμό. Δε χρειάζεται υπερβολικά σκηνικά ούτε υπερβολικές ερμηνείες παρά μόνο ένα απλό και πρωτότυπο σκηνικό με τις αληθινές ερμηνείες των ηθοποιών. Οι έξι αξιόλογοι ηθοποιοί (Στάθης Σταμουλακάτος, Μάκης Παπαδημητράτος, Θάνος Αλεξίου, Κώστας Φυτίλης, Στέλιος Δημόπουλος, Αντώνης Τσιοτσιόπουλος) παίζουν με την ψυχή τους. Βλέπεις το πάθος, το ταλέντο τους, τη ψυχή τους και την δουλειά που έχουν κάνει να ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια των θεατών. Καταλαβαίνεις αμέσως ότι δεν έχεις να κάνεις με μια ακόμη παράσταση που μιλά για την φιλία, το μπούλινγκ, τα μυστικά αλλά με μια παράσταση που επικεντρώνεται όσο καμία άλλη στο αληθινό πρόβλημα. Η κίνηση των ηθοποιών, όπως και η σκηνοθεσία είναι πολύ τόσο μελετημένες ώστε τίποτα να μη φαίνεται ότι δεν έχει σχέση με τη σκηνή που διαδραματίζεται.

Ο «Εθνικός Ελληνορώσσων» ανεβαίνει κάθε Σάββατο με Κυριακή μέχρι 3 Ιουνίου στο Από μηχανής Θέατρο. Στην παράσταση «Εθνικός Ελληνορώσσων» παίζουν οι Στάθης Σταμουλακάτος, Μάκης Παπαδημητράτος, Θάνος Αλεξίου, Κώστας Φυτίλης Στέλιος Δημόπουλος, Αντώνης Τσιοτσιόπουλος. Η σκηνοθεσία ανήκει στο Γιώργο Παλούμπη, ενώ το κείμενο στον Αντώνη Τσιοτσιόπουλο.

Συντελεστές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κείμενο: Αντώνης Τσιοτσιόπουλος
Σκηνοθεσία – Δραματουργία: Γιώργος Παλούμπης
Σκηνικά: Ηλέκτρα Σταμπούλου
Κοστούμια: Ομάδα Boudoir
Φωτισμοί: Βασίλης Κλωτσοτήρας
Ηχητική επιμέλεια: Ανδρέας Μιχόπουλος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Μιχάλης Ζαχαρίας
Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας
Σχεδιασμός Αφίσας: Θωμάς Παπάζογλου

Παίζουν:
Στάθης Σταμουλακάτος, Μάκης Παπαδημητράτος, Θάνος Αλεξίου, Κώστας Φυτίλης Στέλιος Δημόπουλος, Αντώνης Τσιοτσιόπουλος

Κάθε Σάββατο στις 21:30 & Κυριακή στις 18:15

Εισιτήρια από 8 ευρώ

Θέατρο Από Μηχανής

Ακαδήμου 13

τηλέφωνο: 2105232097


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Χριστίνα Γεωργιάδη

Έχω τελειώσει το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αγαπώ το θέατρο, την μουσική και γενικότερα την τέχνη. Έχω καταλήξει στο ότι είναι ωραίο να κάνεις αυτό που σ αρέσει! Μην ξεχνάτε να χαμογελάτε!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;