Μία από τις πλέον ευχάριστες εκπλήξεις της φετινής τηλεοπτικής σεζόν ήταν και η ρομαντική σειρά Virgin River. Μπορεί από την πρώτη στιγμή να καταλαβαίνεις περί τίνος πρόκειται και να μαντεύεις πάνω-κάτω τις εξελίξεις, το Virgin River έχει όμως τη δυνατότητα να σε κάνει να θες όλο και περισσότερο. Γλυκόπικρα ρομαντικό σε αρπάζει και δε σε αφήνει, με την ιστορία του να μένει βαθιά χαραγμένη στην καρδιά σου.

Υπόθεση

Όλα αρχίζουν όταν η Melinda (Mel) Monroe, έμπειρη νοσοκόμα από το Los Angeles, αποφασίζει να κάνει μια νέα αρχή. Έτσι, απαντά σε μια διαδικτυακή αγγελία για τη θέση της νοσοκόμας στο κέντρο υγείας του Virgin River, μιας επαρχιακής κωμόπολης στα δάση της βόρειας Καλιφόρνια. Το μέρος φαντάζει ιδανικό και, το κυριότερο, βρίσκεται αρκετά μακριά απ’ όσα θέλει να ξεχάσει η Mel. Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι και τόσο ρόδινα και η Mel συναντά πολλές δυσκολίες τις οποίες όμως αντιπαλεύει με το σθένος της και τη βοήθεια του γοητευτικού Jack.

Όπως γίνεται φανερό από πολύ νωρίς στη σειρά, ο Jack και η Mel αναπτύσσουν αισθήματα ο ένας για τον άλλον. Αυτό που καταλαβαίνει όμως σιγά-σιγά η Mel είναι πως για να κάνεις μια νέα αρχή δεν αρκεί να φύγεις μακριά από όσα σε πλήγωσαν…

Το βιβλίο

Το Virgin River βασίζεται στην ομώνυμη σειρά βιβλίων της Robyn Carr, τα δικαιώματα της οποίας έχει εξασφαλίσει το Netflix. Η επιτυχία των βιβλίων και της τηλεοπτικής σειράς ήταν τόση που το δίκτυο εξασφάλισε τα δικαιώματα και για τη μεταφορά μιας άλλης εξίσου επιτυχημένης σειράς βιβλίων της συγγραφέως με τίτλο «Sullivan’s Crossing».

Virgin River series
Πηγή: tmdb.org

Τα δυνατά σημεία

Ο ρομαντικός και δραματικός χαρακτήρας του Virgin River διαθέτει ιδιαίτερη δυναμική. Στηρίζεται σε πολύ έξυπνα δομημένους χαρακτήρες και η πλοκή, αν και προβλέψιμη σε κάποια σημεία, είναι γρήγορη, καλοδουλεμένη και ισορροπημένη. Η σειρά κερδίζει πολύ από την χημεία των πρωταγωνιστών, η οποία είναι εξαιρετική. Επίσης, είναι σημαντικό το γεγονός ότι οι παράλληλες ιστορίες εξελίσσονται έξυπνα και χωρίς να κουράζουν, με τους δευτερεύοντες χαρακτήρες να στηρίζουν ουσιαστικά το κύριο story (δηλαδή τη σχέση της Mel με τον Jack).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν είναι καθόλου τυχαίο που το Virgin River κατορθώνει μέσα από μια συνηθισμένη ιστορία να δώσει τόσα πολλά στον θεατή. Ο ρομαντισμός του δεν είναι γελοίος ή εκτός πραγματικότητας. Αντιθέτως, η ιστορία που παρουσιάζει (με εξαίρεση κάποιες λεπτομέρειες που αφορούν το φαίνεσθαι) θα μπορούσε να αφορά τον καθένα μας. Ανατροπές υπάρχουν αλλά δένουν αρμονικά με την εξέλιξη της πλοκής, αποφεύγοντας να καταστούν κινήσεις εντυπωσιασμού. Έτσι, με το πέρας του κάθε επεισοδίου λαχταράς αμέσως να δεις το επόμενο, κάτι που το καταφέρνουν ελάχιστες σειρές του είδους. Μπορεί να ραγίζει η καρδιά σου αλλά το ερωτεύεσαι.

Το Virgin River δεν αποφεύγει τα κλισέ του είδους

Από την αρχή καθίσταται φανερό πως το Virgin River δεν αποφεύγει τα κλισέ. Ίσα-ίσα τα επιδιώκει. Από τη μια πλευρά αυτό του προσδίδει μια ιδιαίτερη γοητεία και ειλικρίνεια, από την άλλη όμως του στερεί στοιχεία που αρέσουν σε μεγάλη μερίδα θεατών. Ειδικότερα, στα τελευταία επεισόδια γίνεται μια αποκάλυψη η οποία είναι τόσο προβλέψιμη για το θεατή που άνετα θα μπορούσε να οδηγήσει στο περιβόητο «cringe face».

Οι ηθοποιοί

Πέρα από το μαγευτικό σκηνικό και τον διάχυτο ρομαντισμό, ένα από τα μεγαλύτερα ατού του Virgin River αποδεικνύεται το πετυχημένο επιτελείο ηθοποιών του. Μπορεί να μην το απαρτίζουν πολύ μεγάλα ονόματα, όλοι όμως δείχνουν να συνεργάζονται άψογα και οι ερμηνείες τους ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις. Αυτοί όμως που ξεχωρίζουν και «ανεβάζουν» τη σειρά είναι αναμφισβήτητα οι πρωταγωνιστές της σειράς, δηλαδή οι Alexandra Breckenridge (TWD, This Is Us) και Martin Henderson (Grey’s Anatomy) στους ρόλους της Melinda Monroe και Jack Sheridan αντίστοιχα. Η χημεία τους είναι μοναδική.

Virgin River: η συνέχεια

Το πράσινο φως για τον δεύτερο κύκλο της σειράς έχει ήδη δοθεί. Με λίγη καλή τύχη θα ταξιδέψουμε ξανά στο Virgin River μέσα στη φετινή χρονιά.


Δώστε τη δικιά σας βαθμολογία

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΟΣΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΔΙΝΕΤΕ

Μέσος όρος: 4.4 / 5. Συνολικά βαθμολόγησαν: 25

No votes so far! Be the first to rate this post.

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

"Αιώνια" μαθήτρια και φοιτήτρια, αγαπώ να μαθαίνω καινούρια πράματα και να δοκιμάζω τον εαυτό μου. Βιβλιόφιλη, με αδυναμία στις ξένες γλώσσες, τον κινηματογράφο και τις τηλεοπτικές σειρές (ειδικά εποχής). Αγχολυτικό μου οι όμορφες στιγμές με φίλους.