To Titans γίνεται όλο και καλύτερο

Όλα δείχνουν ότι το DC Universe πέτυχε διάνα με τη δημιουργία του “Titans”, με τα δύο τελευταία επεισόδια της σεζόν να αποδεικνύουν πως η σειρά είναι, αυτή τη στιγμή, μια από τις καλύτερες που κυκλοφορούν εκεί έξω.

Από την πρώτη στιγμή μείναμε έκπληκτοι με το πόσο προσεγμένη είναι η παραγωγή του “Titans“. Είχαμε όλοι τις αμφιβολίες μας πριν το δούμε, κυρίως λόγω της μέτριας αρχής του κινηματογραφικού σύμπαντος της DC. Παρόλα αυτά, και αν και η σειρά βρίσκεται στο ίδιο σύμπαν, ακολουθεί μία εντελώς διαφορετική κατεύθυνση από αυτή των ταινιών, πολύ σκοτεινότερη και πολύ πιο ενδιαφέρουσα. Παρουσιάζοντας όλο και περισσότερους χαρακτήρες επεισόδιο με το επεισόδιο, και αναπτύσσοντας βαθύτερα τους ήδη υπάρχοντες, το “Titans” δεν χρειάστηκε καν να παλέψει για το κοινό του, καθώς το κέρδισε από το πρώτο επεισόδιο.

Τα δύο τελευταία επεισόδια αποτελούν απλά ένα δείγμα του πόσο αποφασισμένη ήταν η παραγωγή στη δημιουργία μιας σειράς διαφορετικής από τις υπόλοιπες. Δεν έμεινε στο να παρουσιάσει ανθρώπους με μάσκες και υπερδυνάμεις, αλλά προχώρησε παραπάνω, ανέπτυξε origin ιστορίες και ξέφυγε από τα κλισέ των μέχρι τώρα superhero σειρών. Για παράδειγμα, κάθε καινούριο επεισόδιο μας παρουσιάζει και μια καινούρια πτυχή του κύριου πρωταγωνιστή της σειράς, του Dick Grayson. Αυτό συνέβη και στο επεισόδιο της προηγούμενης εβδομάδας, όπου γνωρίσαμε και μια παλιά γνωστή του Dick, η οποία αποτελεί έναν άκρως σημαντικό χαρακτήρα στα κόμικς της DC. Είναι εξαιρετικός ο τρόπος που οι σεναριογράφοι της σειράς έχουν χτίσει τον χαρακτήρα του Dick, παρουσιάζοντας έναν Robin διαφορετικό και σκοτεινό, ο οποίος δεν έχει ανάγκη τον Batman και όπως βλέπουμε δεν έχει ανάγκη και τον ίδιο τον Robin. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την εξαιρετική ερμηνεία του Brenton Thwaites στον ρόλο του Dick.

Το τουίστ στο τέλος του επεισοδίου αλλά και η πολύ ενδιαφέρουσα παράλληλη ιστορία του Dick και της νέας προσθήκης στη σειρά, της Donna Troy, μας έκαναν να αγωνιούμε για το μέλλον των χαρακτήρων. Ωστόσο, οι σεναριογράφοι είχαν αφήσει στη μέση την ιστορία των Hawk και Dove από το δεύτερο επεισόδιο της σειράς. Έτσι, το 9ο επεισόδιο του “Titans”, αντί να συνεχίζει στην ίδια ροή με τα υπόλοιπα, μας πάει κάποια χρόνια πίσω, για να μας κάνει να γνωρίσουμε καλύτερα το δίδυμο αυτό, το οποίο στο μέλλον της σειράς θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο. Πολλοί, όταν είδαν την πλοκή του επεισοδίου, μπορεί να σκέφτηκαν ότι είναι απλά άλλος ένας τρόπος των δημιουργών να παρατείνουν την αγωνία του κοινού. Μπορεί και να ήταν, αλλά είμαστε τόσο χαρούμενοι που το έκαναν. Χωρίς καμία αμφιβολία το 9ο επεισόδιο ήταν ένα από τα καλύτερα της σειράς, παρουσιάζοντας τις origin ιστορίες και των δύο, καταλήγοντας στο πως αποφάσισαν να γίνουν οι Hawk και Dove και να πολεμούν το έγκλημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η άγρια ομορφιά του επεισοδίου, το οποίο σε πολλά σημεία πήρε ακόμα πιο σκοτεινή τροπή από όσα έχουμε δει μέχρι τώρα, μας έδωσε να καταλάβουμε τους λόγους για τους οποίους οι δύο χαρακτήρες έχουν φτάσει σε αυτό το σημείο στη ζωή τους, τι τους συνδέει και τελικά για ποιο λόγο θα βοηθήσουν τους υπόλοιπους. Η Minka Kelly στον ρόλο της Dawn/Dove, εκτός από άκρως γοητευτική, είναι και πολύ καλή στην ερμηνεία της, σκιαγραφώντας τον πόνο του χαρακτήρα της με καταπληκτικό τρόπο, ενώ ο Alan Ritchson κάνει κι αυτός άρτια δουλειά στον ρόλο του Hank/Hawk.

Αν και έχουμε πολλές ενδείξεις για το τι θα δούμε στην συνέχεια, είναι σίγουρο πως το “Titans” μας επιφυλάσσει κι άλλες εκπλήξεις στα τρία τελευταία επεισόδια της πρώτης σεζόν. Η σειρά έχει ήδη ανανεωθεί -όπως ήταν αναμενόμενο- και για δεύτερη σεζόν. Το αν θα δούμε τον Dick να γίνεται Nightwing ή το αν θα εμφανιστεί και ο Cyborg, ο οποίος είναι ένα από τα βασικά μέλη των Teen Titans στα κόμικς, μόνο το μέλλον θα το δείξει. Ας ελπίσουμε ότι η σειρά δεν θα χάσει την ταυτότητα της με το πέρασμα του χρόνου και ότι θα συνεχίσει να μας εντυπωσιάζει βδομάδα με τη βδομάδα.

Το “Titans” προβάλλεται κάθε Παρασκευή από το DC Universe.

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Χρήστος Χριστακίδης

Γεννημένος και μεγαλωμένος στη Θεσσαλονίκη. Φοιτητής του τμήματος Δημοσιογραφίας του ΑΠΘ με κατεύθυνση την αθλητική δημοσιογραφία και με στόχο να γίνει αθλητικός συντάκτης, αν τον αφήσουν οι σειρές και οι ταινίες. Αγαπάει ιδιαίτερα τα ταξίδια, το μπάσκετ και τα λογοπαίγνια. Αγαπημένη Τηλεοπτική Σειρά: Sons of Anarchy- Αγαπημένη Ταινία: Lord of the Rings-The Two Towers- Αγαπημένο Quote: “All we have to decide is what to do with the time that is given to us”

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;