The Valhalla Murders: Κάτι παραπάνω από μια απλή υπόθεση φόνων

”The Valhalla Murders”, μια νέα Ευρωπαϊκή σειρά του Netfilx. Συνεχίζοντας το επιτυχημένο μοτίβο παραγωγής σειρών στον Ευρωπαϊκό χώρο, το Netflix μας συστήνει μια αστυνομική σειρά κάπου στον παγωμένο Σκανδιναβικό Βορρά. Η σειρά αφορά την εξιχνίαση μιας σειράς δολοφονιών από το αστυνομικό τμήμα του Ρέικιαβικ. Συμπαραγωγής του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Φορέα (RUV) και του Netflix, πρόκειται για ένα ενδιαφέρον τηλεοπτικό προϊόν που αξίζει κανείς να παρακολουθήσει.Ένα δραματικό πρόγραμμα μυστηρίου που θα ενθουσιάσει τους λάτρεις του είδους και όχι μόνο.

The Valhalla Murders
drsales.dk

Η υπόθεση της σειράς και οι συντελεστές

Η ιστορία του “The Valhalla Murders” (στα Ισλανδικά: Brot) αφορά τη δράση δύο αστυνομικών σε μια υπόθεση πολλαπλών φόνων. Η πρωτεύουσα της Ισλανδίας “ξυπνά” με την είδηση ενός φόνου, που γρήγορα θα ακολουθήσουν και άλλοι. Όλοι, πλέον, είναι πεπεισμένοι πως έχουν να κάνουν με έναν αδίστακτο μανιακό δολοφόνο. Όλα τα στοιχεία δείχνουν πως οι δολοφονίες έχουν έναν κοινό παρανομαστή.

Ο Arnar είναι ένας αστυνομικός που στέλνεται από το τμήμα του Όσλο, με σκοπό να συμβάλλει στη λύση του μυστηρίου. Μαζί με τη συνάδερφο του Kata θα ξεκινήσουν έναν αγώνα δρόμου για την αποκάλυψη της περίπλοκης υπόθεσης. Μια σειρά από γεγονότα θα τους οδηγήσουν σε μια “σκοτεινή” υπόθεση 30 χρόνων. Μια υπόθεση που είναι η πηγή όλων των δολοφονιών μετά από χρόνια.

Στη noir Ευρωπαϊκή σειρά πρωταγωνιστούν η Nina Dogg Filippusdottir (Trapped), o Bjorn Thors, η Aldis Amah Hamilton… Η σκηνοθεσία ανήκει στον Thordur Palsson.

The Valhalla Murders
variety.com

Γιατί το “The Valhalla Murders” δεν είναι μόνο μια απλή σειρά δολοφονιών;

Διαβάζοντας την περίληψή της καταλαβαίνουμε πως θα παρακολουθήσουμε μια διαδοχή αποτρόπαιων εγκλημάτων. Η σειρά, ωστόσο, μας επιφυλάσσει μια πιο “σκοτεινή” ιστορία. Κατά τη διάρκειά της απαντάται το ερώτημά μας ”τι εστί Βαλχάλα” και πως αυτή επηρεάζει την ιστορία μας. Με τη σειρά αυτό θα οδηγήσει σε ένα πιο φρικιαστικό μυστικό που είναι καλά κρυμμένο για 30 ολόκληρα χρόνια. Ένα μυστικό που φαίνεται ότι είναι εμπνευσμένο από τη σκληρή πραγματικότητα και αποτελεί ένα επίκαιρο κοινωνικό θέμα. Σταδιακά αποκαλύπτεται ένα τεράστιο σκάνδαλο με πρωτεργάτες πολίτες πέραν πάσης υποψίας. Ένα ζήτημα που δεν θα αποκαλύψουμε με σκοπό να αποφύγουμε οποιοδήποτε spoiler.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

The Valhalla Murders
unboxholics.com

“Οι Φόνοι της Βαλχάλα” ακολουθούν πιστά τα πρότυπα της Ισλανδικής Αστυνομίας όπως αυτά προβλέπονται από τον νόμο της χώρας. Οι αστυνομικοί δεν φέρουν όπλο κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας τους. Η σειρά κυκλοφόρησε αρχικά στις 26 Δεκέμβρη από την Ισλανδική τηλεόραση. Στις 27 Ιανουαρίου κυκλοφόρησε στη Δανία ενώ από τις 13 Μαρτίου είναι διαθέσιμη από τη ροή μετάδοσης του Netflix. Τέλος σύμφωνα με πληροφορίες, η σειρά ανανεώθηκε για έναν δεύτερο κύκλο που πιθανόν θα κυκλοφορήσει το 2021.

Δείτε το trailer της σειράς εδώ.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Αθανάσιος Παπατσάνης

Κατοικώ στη Δεσκάτη Γρεβενών. Είμαι 28 χρονών. Σπούδασα στο τμήμα ''Μεσογειακών Σπουδών'' με κατεύθυνση τη Γλωσσολογία στο πανεπιστήμιο Αιγαίου (Ρόδος). Συνέχισα τις σπουδές μου σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο ''Διδασκαλία της Ελληνικής ως 2ης ΞΓ'' του πανεπιστημίου της Λευκωσίας (Κύπρος). Λατρεύω τη μουσική, τον κινηματογράφο και τον εθελοντισμό.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;