Η επιστροφή του Travis Fimmel στη μικρή οθόνη δε θα μπορούσε να είναι κάτι λιγότερο από μια φιλόδοξη παραγωγή. Με τον Ridley Scott να υπογράφει τα δύο (2) πρώτα επεισόδια, η σειρά Raised by Wolves έθεσε ψηλά τον πήχη από το ξεκίνημά της. Το μόνο σίγουρο είναι πως κέντρισε το ενδιαφέρον. Θα συνεχίσει όμως να το κάνει;

Επιβιώνοντας σε ένα αφιλόξενο σύμπαν

Η πρώτη σεζόν του Raised by Wolves μας εισάγει στο γνώριμο αφιλόξενο σύμπαν του Ridley Scott. Εκεί που η Γη έχει καταστεί πια μια μακρινή ανάμνηση κι ο άνθρωπος αναζητά νέους πλανήτες για να εγκατασταθεί. Τελικά, μπορεί να βρίσκει κάποιους που μπορούν να συντηρήσουν ζωή, τα πράγματα όμως είναι πολύ διαφορετικά, απρόβλεπτα και επικίνδυνα. Η επιβίωσή του δε διασφαλίζεται πλέον από την ευφυΐα του και καταλαβαίνει πως δεν είναι πια το κυρίαρχο είδος…

Raised by Wolves: Υπόθεση

Χρόνια μετά από τον καταστροφικό θρησκευτικό πόλεμο που συντάραξε τη Γη, δύο (2) ανδροειδή προσγειώνονται στον πλανήτη Kepler 22b. Αποστολή τους είναι να φέρουν στη ζωή και να αναθρέψουν έξι (6) ανθρώπινα έμβρυα. Σιγά-σιγά όμως τα παιδιά αρχίζουν να πεθαίνουν, καθιστώντας σαφές πως ο πλανήτης μπορεί να είναι κατοικήσιμος αλλά δεν είναι καθόλου αυτό που δείχνει. Κι ενώ στις δύσκολες αυτές συνθήκες ένα από τα παιδιά καταφέρνει ως εκ θαύματος να επιβιώσει, το καταστροφικό παρελθόν δεν αργεί να κάνει ξανά την εμφάνισή του.

Θρησκευτικός πόλεμος και Επιστημονική φαντασία (ακολουθούν spoiler)

Το αφήγημα στο οποίο στηρίζεται το αφηγηματικό παρόν του Raised by Wolves δεν είναι άλλο παρά η ολοκληρωτική καταστροφή της Γης μετά τον πόλεμο μεταξύ αθεϊστών και Μιθραϊστών (πιστοί του θεού Sol). Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στη ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας με την κατασκευή ανδροειδών που χρησιμοποιούνταν ως όπλα μαζικής καταστροφής καθώς και στο φανατισμό των δύο πλευρών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Raised by Wolves Travis Fimmel
Πηγή Εικόνας: twimg.com

Τι μας άρεσε

Η ιδέα της σειράς είναι σίγουρα πρωτότυπη και ελκυστική. Το γεγονός ότι την παραγωγή υπογράφει ο Ridley Scott αποτελεί εγγύηση για όσους έχουν αγαπήσει το στυλ του. Τα σκηνικά μπορεί να μην είναι εντυπωσιακά, πλαισιώνουν όμως κατάλληλα την αίσθηση ανασφάλειας και αφιλοξενίας που θέλει να αποδώσει η σειρά. Οι προβληματισμοί που εγείρονται είναι επίσης εξαιρετικά επίκαιροι, ακόμη κι αν τα πράγματα στην εποχή μας δεν έχουν εξελιχθεί σε τόσο μεγάλο βαθμό. Αξίζει όμως να σταθεί κανείς στον τρόπο με τον οποίο το Raised by Wolves καταφέρνει να «παντρέψει» δύο τόσο δύσκολα θέματα, όπως είναι η διαστρέβλωση του σκοπού της θρησκείας η οποία αντί να ενώνει καταλήγει να χωρίζει, με την ανάπτυξη υψηλής τεχνολογίας που τίθεται στην υπηρεσία καταστροφικών επιδιώξεων.

Τι μας προβλημάτισε

Τα πρώτα επεισόδια διακρίνονται για τον αργό αλλά σταθερό ρυθμό τους, ο οποίος γνωρίζει αξιοσημείωτες κορυφώσεις. Από ένα σημείο κι έπειτα όμως, η υπόθεση μοιάζει να μην οδηγείται κάπου κι οι οποιεσδήποτε ανατροπές μοιάζουν βεβιασμένες. Το μυστήριο που περιβάλλει τον πλανήτη συνεχίζει μεν να υπάρχει και να προκαλεί την περιέργειά μας, αλλά χάνει τη δυναμική του μιας και παρατείνεται χωρίς λόγο.

Raised by Wolves: Γενική εντύπωση

To Raised by Wolves σίγουρα είναι μια σειρά που αξίζει την προσοχή μας. Έτσι, παρότι τα τελευταία επεισόδια του 1ου κύκλου δεν ανταπεξήλθαν στις υψηλές προσδοκίες που δημιούργησαν τα πρώτα, ο ιδιαίτερος χαρακτήρας της σειράς θα συνεχίσει να έλκει το ενδιαφέρον.

Trailer


Δώστε τη δικιά σας βαθμολογία

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΟΣΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΔΙΝΕΤΕ

Μέσος όρος: 4.4 / 5. Συνολικά βαθμολόγησαν: 5

No votes so far! Be the first to rate this post.

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

"Αιώνια" μαθήτρια και φοιτήτρια, αγαπώ να μαθαίνω καινούρια πράματα και να δοκιμάζω τον εαυτό μου. Βιβλιόφιλη, με αδυναμία στις ξένες γλώσσες, τον κινηματογράφο και τις τηλεοπτικές σειρές (ειδικά εποχής). Αγχολυτικό μου οι όμορφες στιγμές με φίλους.