Memories of the Alhambra: Αναμνήσεις μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας

Οι κορεατικές τηλεοπτικές σειρές αρχίζουν να γίνονται mainstream στον Δυτικό κόσμο και το Netflix διαθέτει μια εξ’αυτών, το Memories of the Alhambra. Η σειρά αυτή προσθέτει μια μαγεία στη ζωή των θεατών της, καθώς τους βάζει στον κόσμο της επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality)

Φανταστείτε ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι, στο οποίο η διαφορά μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας δεν είναι εύκολα αντιληπτή. Ένα παιχνίδι το οποίο μόλις το ξεκινάς, θα είναι σαν να μπαίνεις σε μηχανή του χρόνου και βρίσκεσαι μεμιάς σε μια άλλη εποχή. Εκεί, μεταξύ άλλων, θα πολεμάς με τρομερούς πολεμιστές, έχοντας σπαθιά άλλης εποχής και θα μαγεύεσαι από μια μεθυστική μελωδία. Στο Memories of the Alhambra το παιχνίδι αυτό υπάρχει, χάρη σε έναν νεαρό προγραμματιστή τον Jung Se-joo.

Η ιστορία ξεκινά με το τηλεφώνημα, που δέχεται ο Yoo Jin-woo, διευθύνων σύμβουλος μιας εταιρίας λογισμικού, για την ύπαρξη ενός παιχνιδιού επαυξημένης πραγματικότητας, που θα προκαλέσει πάταγο. Χωρίς να χάσει χρόνο, μεταβαίνει στη Γρανάδα της Ισπανίας, προκειμένου να συναντήσει τον δημιουργό του παιχνιδιού.

Μόλις πατάει το πόδι του στη Γρανάδα ο Jin-woo διαπιστώνει, ότι ο δημιουργός του παιχνιδιού δεν βρίσκεται εκεί. Μέσα σε όλα, καταλαβαίνει ότι πρέπει να έχει τη συγκατάθεση της αδερφής του, για να πουλήσει το “χρυσό παιχνίδι”. Η μαγεία του Memories of the Alhambra εμφανίζεται, με έναν απροσδόκητο και ρεαλιστικό τρόπο, όταν ο Jin-woo δοκιμάζει να παίξει το παιχνίδι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ήλιος έχει δύσει εδώ και ώρα και επικρατεί ησυχία σε μια κεντρική πλατεία στην Γρανάδα. Ξαφνικά, από το πουθενά, το μέρος αλλάζει, φωτιά ξεπροβάλλει στο βάθος του ορίζοντα, συντρίμμια γεμίζουν την πλατεία. Μέσα από την ομίχλη ξεπροβάλλει ένας τραυματισμένος ιππότης πάνω στο άλογο του και μετά από λίγο πέφτει κάτω νεκρός. Η πρώτη επαφή του παίκτη μας με το μαγικό αυτό παιχνίδι τελειώνει με τρόμο. Δέχεται την επίθεση ενός Μαυριτανού πολεμιστή που κραδαίνει μια χαντζάρα και “πέφτει μαχόμενος” στην αρένα του παιχνιδιού.

Η έκπληξη που νιώθει ο πρωταγωνιστής μας στην πρώτη του επαφή με το παιχνίδι είναι μεγάλη, ωχριά όμως μπροστά σε αυτή που θα νιώσει σε μεταγενέστερο επίπεδο του παιχνιδιού. Για την ώρα η μεγαλύτερη έκπληξη που νιώθει ο Jin-woo είναι για τον μεγάλο βαθμό ρεαλισμού που έχει το παιχνίδι.

Μεγάλο μέρος της σειράς επικεντρώνεται στον κόσμο του παιχνιδιού και τη δύναμη που έχει να έλκει τον Jin-woo προς το μέρος του, σαν μια μαύρη τρύπα. Αυτό όμως δεν είναι το μοναδικό θέμα. Στη διάρκεια της σειράς ξετυλίγονται ίντριγκες μεταξύ επιχειρηματιών που κάποτε ήταν φίλοι, για χάρη των εταιριών τους. Προκύπτουν ειδύλλια μεταξύ ατόμων που δεν περιμένεις να δεις μαζί, μακροχρόνιοι δεσμοί, φιλικοί και ερωτικοί διαλύονται και άλλοι παραμένουν σταθεροί.

Το Memories of the Alhambra αποτελεί μια σειρά αναμνήσεων που ακροβατούν μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας. Είναι ένα μωσαϊκό δύο παράλληλων κόσμων, εκείνου που είναι αποκύημα της φαντασίας και εκείνου που υπάρχει στην πραγματικότητα.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Πάνος Νέζος

Είμαι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου. Λατρεύω το ποδόσφαιρο και την Λίβερπουλ, είμαι φανατικός τηλεθεατής σειρών, μου αρέσει να μαθαίνω ξένες γλώσσες, να γνωρίζω νέες κουλτούρες και να γράφω για πολλά και διάφορα.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;