Marianne: Γαλλικός τρόμος από το Netflix

 

Μπορεί το “The Haunting of Hill House” να μας έκανε να ανατριχιάσουμε και να έχουμε εφιάλτες, όμως η σειρά “Marianne” έχει πιο αιμοβόρες και άγριες διαθέσεις. Μαύρα μάγια, δαίμονες, θυσίες και καλά κρυμμένα μυστικά συνθέτουν το σκηνικό του απόλυτου εφιάλτη στο γαλλικό χωριό Elden.

Το μόνο σίγουρο είναι πως μετά τα οχτώ (8) επεισόδια του “Marianne”, θα το σκέφτεστε πριν κοιτάξετε σε καθρέφτη και πριν σας πάρει ο ύπνος…

Lizzie Lark & Emma Larsimon

Η Lizzie Lark είναι η Emma Larsimon. Ή μήπως η Emma Larsimon είναι η Lizzie Lark; Το μόνο σίγουρο είναι πως μετά την άτακτη απόδραση της Emma από το χωριό καταγωγής της, το Elden, τα πράγματα πάνε από το καλό στο καλύτερο. Θάβοντας το παρελθόν στο πίσω μέρος του μυαλού της, η Emma γράφει μια σειρά βιβλίων τρόμου αντλώντας έμπνευση από τους ίδιους της τους εφιάλτες. Βάζει την ηρωίδα της, τη Lizzie Lark, να πολεμά την μοχθηρή μαύρη μάγισσα Marianne και για όσο καιρό γράφει, οι εφιάλτες σταματούν και η Marianne μένει στα βιβλία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Marianne netflix, www.socialnews.xyz
Πηγή εικόνας: www.socialnews.xyz

Φτάνει όμως η στιγμή που για να σκοτώσει τη μάγισσα, η Lizzie Lark θυσιάζεται και πεθαίνει. Αυτό που δεν ξέρει όμως η Emma είναι πως μπορεί η ηρωίδα των βιβλίων της να έχει πεθάνει, η Marianne όμως επανέρχεται και δεν είναι καθόλου ευχαριστημένη…

Marianne: Η μοχθηρή μάγισσα του Elden

«Marianne born on a Tuesday, happy on a Wednesday, married on a Thursday, witch on a Friday, caught on a Saturday, judged on a Sunday, executed on Monday, buried on Tuesday»

(Μετάφραση: Η Marianne γεννήθηκε μια Τρίτη, ήταν χαρούμενη μια Τετάρτη, παντρεύτηκε μια Πέμπτη, έγινε μάγισσα μια Παρασκευή, την πιάσανε ένα Σάββατο, τη δίκασαν μια Κυριακή, την εκτέλεσαν μια Δευτέρα, τη θάψανε μια Τρίτη)

Αυτό το καθόλου αθώο παιδικό τραγούδι που ακούμε κατά τη διάρκεια της σειράς περιγράφει τη ζωή της Marianne, μιας παντρεμένης κοπέλας που έγινε μάγισσα και εκτελέστηκε κατά το Μεσαίωνα  στη Γαλλία. Η ιστορία της όμως δεν τελειώνει με το θάνατό της, γιατί έρχεται να καταδιώξει τους εκτελεστές της, τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους, τηρώντας την υπόσχεσή της να τους καταστρέψει.

Marianne netflix, condecdn.net
Πηγή εικόνας: condecdn.net

Εκτός από το τέλος, οπότε βλέπουμε το πραγματικό πρόσωπο της Marianne, στα υπόλοιπα επεισόδια η μάγισσα καταλαμβάνει τα σώματα ανθρώπων (possession). Η ιστορία ξεκινά με την Marianne να έχει καταλάβει το σώμα της madame Daugeron, μητέρας της παιδικής φίλης της Emma από το Elden, της Caroline.

Στο μυαλό πολλών η Marianne έχει λίγο-πολύ ταυτιστεί με το πρόσωπο της madame Daugeron (καταπληκτική και άκρως ανατριχιαστική η Mireille Herbstmeyer), όμως η μάγισσα είναι στην πραγματικότητα ένα κακό πνεύμα που έχει επιβιώσει ζώντας ως παράσιτο σε ανθρώπους-ξενιστές, καταλαμβάνοντάς τους και καταστρέφοντας τη ζωή τους. Στην πορεία της σειράς μαθαίνουμε περισσότερα για τη Marianne, το παρελθόν της αλλά και την τελική της συμφωνία με το διάβολο.

Marianne netflix, netflix.com
πηγή εικόνας: netflix.com

Emma & Marianne: Η συγγραφέας και η μάγισσα

Καθόλη τη διάρκεια της σειράς βλέπουμε έναν ιδιαίτερο δεσμό μεταξύ της σκοτεινής μάγισσας Marianne και της συγγραφέως Emma Larsimon. Με το που η Emma σταματά να γράφει για την Marianne, εκείνη λαμβάνει αμέσως δράση προξενώντας καταστροφή και αποκτώντας όλο και περισσότερη δύναμη. Επιμένει στο να γράψει η Emma, συνεχίζοντας την ιστορία, και μάλιστα αυτό να γίνει πριν την Τρίτη. Η επιλογή της Emma θα είναι αυτή που θα καθορίσει τη μοίρα της ίδιας αλλά και όλων όσων αγαπά.

Αποτίμηση

Να προειδοποιήσουμε πως το “Marianne” δεν είναι μία εύπεπτη σειρά τρόμου. Χωρίς να είναι υπερβολικά αιματηρή, έχει αρκετές σκηνές που ίσως ορισμένοι τις βρουν πάνω από τις αντοχές τους. Σε γενικές γραμμές πάντως κυριαρχεί το μεταφυσικό στοιχείο, η αγωνία, οι απρόβλεπτες εξελίξεις και μια αίσθηση ανατριχίλας.

 

Trailer

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ματίνα Γρόλλιου

"Αιώνια" μαθήτρια και φοιτήτρια, αγαπώ να μαθαίνω καινούρια πράματα και να δοκιμάζω τον εαυτό μου. Βιβλιόφιλη, με αδυναμία στις ξένες γλώσσες, τον κινηματογράφο και τις τηλεοπτικές σειρές (ειδικά εποχής). Αγχολυτικό μου οι όμορφες στιγμές με φίλους.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;