Ιταλικό έγκλημα στο Netflix: The Trial

Το Netflix έχει πλέον ανοίξει τις πόρτες του για ευρωπαϊκές παραγωγές σε συνεργασία με αρκετές χώρες, κερδίζοντας το διεθνές κοινό και παραβλέποντας τις πολιτισμικές διαφορές. Τέτοια είναι η περίπτωση της νέας σειράς The trial (=Η Δίκη) που βγήκε στον αέρα στις 10 Απριλίου. Πρόκειται για ένα ιταλικό δικαστικό δράμα με τον πρωτότυπο ιταλικό τίτλο Il Processo. Το The trial βρίκεται ήδη στο Top 10 του ελληνικού Netflix. 

Η υπόθεση του The trial

Σε μία πόλη της Ιταλίας διαπράττεται ένας φόνος. Η 17χρονη Angelica Petroni δολοφονήθηκε και πρέπει να βρεθεί ο ένοχος. Ο κλήρος πέφτει στην εισαγγελέα Elena Guerra, η οποία πρέπει να διαλέξει ανάμεσα σ’ αυτή την υπόθεση και την προσωπική της ζωή. Η Elena δέχεται να διαλευκάνει την υπόθεση, γιατί, όπως αποδεικνύεται, την δένει κάτι από το παρελθόν με το θύμα. Υπερασπίζεται με πάθος τα πιστεύω της και το αρχικό ένστικτό της. Απέναντί της στο δικαστήριο θα βρεθεί ο δικηγόρος Ruggero Barone, ο οποίος θα κάνει τα αδύνατα δυνατά, για να αθωώσει την πελάτισσά του, Linda Monaco, χωρίς κανέναν ενδοιασμό. Κάποια στοιχεία έρχονται στο φως, όταν ο πατέρας της Λίντα, επιφανής άνδρας στην κοινωνία, μπλέκεται στην υπόθεση. Σε κάθε συνεδρία εμφανίζεται και ένα νέο στοιχείο, κάποιος νέος μάρτυρας- και όλα αυτά φέρνουν το δικαστήριο πιο κοντά στην αλήθεια.

σειρά, Netflix, the trial, η Δίκη

Η ιταλική σειρά The trial αποτελείται από 8 επεισόδια που σε κάθε ένα από αυτά η υπόθεση προχωράει είτε κάνοντας συνδυασμούς των καταθέσεων των μαρτύρων είτε απορρίπτοντας τα ψευδή στοιχεία. Οι διακυμάνσεις στην ψυχολογία των ηρώων είναι συχνές, μια και αυτό που ζουν είναι πολύ έντονο και εξαντλητικό. Η ιδιωτική τους ζωή έρχεται σε δεύτερη μοίρα και περιπλέκεται. Πισώπλατες μαχαιριές από έμπιστα πρόσωπα και συνεργάτες δείχνουν πως όλα είναι αβέβαια. Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται πως το νήμα κινείται σύμφωνα με αυτόν που έχει την πολιτική και οικονομική δύναμη, τουλάχιστον μέχρι ένα σημείο. Η σκηνοθεσία βοηθάει και καθοδηγεί το θεατή, πηγαίνοντάς τον στη σκηνή του φόνου και αποτυπώνοντας τα γεγονότα με βάση την αφήγηση της εκάστοτε πλευράς.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Cast & Crew

Τη σκηνοθεσία του The trial έχει αναλάβει ο Ιταλός Stefano Lodovichi ο οποίος έχει εμπειρία στις υποθέσεις εγκλήματος. Το σενάριο για την ιταλική σειρά συνυπογράφουν οι Alessandro Fabbri, Enrico Audenino και Laura Colella. 

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο έχει η Vittoria Puccini, Ιταλίδα ηθοποιός με συμμετοχές στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο.

Ο Francesco Scianna στο ρόλο του δικηγόρου υπεράσπισης, ο οποίος έχει συμμετάσχει και σε διεθνείς παραγωγές.

Τον ρόλο της Linda Monaco έχει αναλάβει η Camilla Filippi της οποίας η καριέρα ξεκίνησε από διαφημίσεις και έπειτα ακολούθησε η τηλεόραση.

Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι εξαιρετικές, εκφράζοντας μέσα από την υποκριτική τους συναισθήματα και υποστηρίζοντας τον κάθε χαρακτήρα, όπως του αρμόζει. Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό.

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση για επόμενη σεζόν.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το trailer εδώ:

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Κυριακή Ζούλη

Ό,τι πω μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον μου.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;