A Series of Unfortunate Events: Ο 3ος κύκλος είναι εδώ!

Ανήμερα Πρωτοχρονιάς έκανε πρεμιέρα ο 3ος και τελευταίος κύκλος της σειράς «A Series of Unfortunate Events» (Μια σειρά από ατυχή γεγονότα), που βασίζεται στην ομώνυμη σειρά μυθιστορημάτων του μυστηριώδους συγγραφέα Lemony Snicket. Οι Violet, Klaus και Sunny Baudelaire, τρία πανέξυπνα μα άτυχα αδέρφια, αφού έχασαν τους γονείς τους σε μια ανεξιχνίαστη φωτιά κατατρύχονται από τον σατανικό Κόμη Όλαφ, που θέλει να τους αρπάξει την περιουσία. Από την πρώτη στιγμή μετά το χαμό των γονιών τους, ο Κόμης Όλαφ τους καταδιώκει παντού με τη συμμορία του και κάθε κεφάλαιο στη ζωή των αδελφών Baudelaire είναι πιο άτυχο και δυστυχές από το προηγούμενο.

Ας κάνουμε πρώτα μια σύντομη ανακεφαλαίωση του 2ου κύκλου, πριν δούμε τι μπορεί να σημαίνει ο 3ος κύκλος για τα άτυχα αδέλφια…

 

A Series of Unfortunate Events: 1ος και 2ος κύκλος

A Series of Unfortunate Events
πηγή: hypable.com

 

Στον 1ο κύκλο  του «A Series of Unfortunate Events» τα αδέλφια Baudelaire συγκατοικούν με τον Κόμη Όλαφ, περνάνε από τα σπίτια του θείου Monty και της θείας Josephine, τους οποίους και χάνουν από τον σατανικό Κόμη και καταλήγουν να εργάζονται σε ένα απάνθρωπο υλοτομείο. Στο εργοστάσιο αυτό καταφέρνουν και πάλι να ξεφύγουν από τα νύχια του Όλαφ, για να οδηγηθούν σ’ ένα καθόλου φιλόξενο σχολείο…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

A Series of Unfortunate Events
πηγή: telefilm-central.org

Ο 2ος κύκλος της σειράς «A Series of Unfortunate Events» ξεκινά με μια ενδιαφέρουσα και όμορφη φιλία που αναπτύσσεται ανάμεσα στα ορφανά αδέλφια Baudelaire και τα (πρώην) τρίδυμα ορφανά Isadora και Duncan Quagmire στην ακαδημία Prufrock. Το τρίτο αδέρφι και οι γονείς των Quagmire χάθηκαν σε μια μυστηριώδη φωτιά όπως και οι γονείς των Baudelaire, κάτι που φέρνει τα δύο αυτά αδέλφια κοντά με τους Baudelaire. Στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν τους Baudelaire, τα τρίδυμα Quagmire απάγονται από τον Κόμη Όλαφ για την περιουσία τους.

Την ακαδημία ακολουθούν ένα ρετιρέ όπου την κηδεμονία της Violet, του Klaus και της Sunny αναλαμβάνει ένας παλιός φίλος των γονιών τους, μαζί με τη σατανική σύζυγό του (που αποδεικνύεται συνεργός του Κόμη Όλαφ). Μετά από πολλά δεινά μετακομίζουν σ’ ένα αχρείο χωριό με κοράκια, όπου τα τρίδυμα Quagmire καταφέρνουν να διαφύγουν από τον Κόμη Όλαφ και τη συμμορία του. Δε μπορούμε να πούμε, όμως, το ίδιο και για τους Baudelaire, αφού ο Κόμης Όλαφ τους ακολουθεί όπου κι αν πάνε, μέχρι που ο 2ος κύκλος σταματά στο σημείο που τα ορφανά διαφεύγουν από ένα  – κυριολεκτικά και μεταφορικά – σαρκοβόρο τσίρκο και καταλήγουν κυριολεκτικά στο χείλος του γκρεμού!

 

A Series of Unfortunate Events: Τι μας επιφυλάσσει ο 3ος και τελευταίος κύκλος της σειράς (χωρίς spoilers)

A Series of Unfortunate Events
πηγή: denofgeek.com

 

Ο 3ος κύκλος της σειράς «A Series of Unfortunate Events» περιλαμβάνει τις περιπέτειες των ορφανών Baudelaire λίγο πριν το μεγάλο Τέλος (όπως λέγεται και το τελευταίο βιβλίο της σειράς μυθιστορημάτων του Snicket). Πιο συγκεκριμένα, ακολουθούμε τους Baudelaire σε μια άκρως Ολισθηρή Οροσειρά, ένα παράξενο υποβρύχιο (Σπαρακτική Σπηλιά), ένα αφιλόξενο ξενοδοχείο (Η Προτελευταία Παγίδα) και σ’ ένα έρημο νησί (Το Τέλος).

Ας πάρουμε όμως μια γεύση από το τι μας περιμένει σ’ αυτόν τον κύκλο του «A Series of Unfortunate Events»:

  • Μια νέα μυστηριώδης ηρωίδα, η Kit Snicket (Allison Williams), βοηθά τα ορφανά Baudelaire να εξιχνιάσουν το παρελθόν τους και να γλιτώσουν από τα σχέδια του Κόμη Όλαφ.
  • Τι βρίσκεται πίσω από τα αρχικά VFD (ΕΑΠ); Τι συνέβη στους γονείς των Baudelaire και σε τι ήταν μπλεγμένοι; Τα ερωτήματα αυτά βρίσκουν απάντηση λίγο πριν το Τέλος.
  • Επιτέλους λύνεται η απορία μας για το ποιος είναι ο συγγραφέας και αφηγητής Lemony Snicket και ποια η σχέση του με τους Baudelaire.
  • Μας περιμένει όλη η γλυκόπικρη αλήθεια για τον Κόμη Όλαφ.

 

A Series of Unfortunate Events: Δείτε το trailer του 3ου κύκλου εδώ:

 

Με λίγα λόγια…

Εάν έχετε παρακολουθήσει τους 2 πρώτους κύκλους της σειράς «A Series of Unfortunate Events» ο 3ος κύκλος σας περιμένει για να σας συγκινήσει και να σας συναρπάσει. Εάν πάλι δεν έχετε δει τη σειρά… τι περιμένετε;


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ματίνα Γρόλλιου

"Αιώνια" μαθήτρια και φοιτήτρια, αγαπώ να μαθαίνω καινούρια πράματα και να δοκιμάζω τον εαυτό μου. Βιβλιόφιλη, με αδυναμία στις ξένες γλώσσες, τον κινηματογράφο και τις τηλεοπτικές σειρές (ειδικά εποχής). Αγχολυτικό μου οι όμορφες στιγμές με φίλους.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;