5 σειρές που αν έχετε υπομονή μπορεί να γίνουν οι αγαπημένες σας

υπομονή

Υπάρχουν σειρές σαν το Game of Τhrones και το Stranger Τhings, οι οποίες μπορούν να σε συνεπάρουν από το πρώτο επεισόδιο και δεν μπορείς να σταματήσεις να τις βλέπεις. Υπάρχουν όμως και άλλες, οι οποίες ξεκινάνε πιο αργά, εισάγοντας γρήγορα πολλούς χαρακτήρες και καταστάσεις οι οποίες μπορεί να σε μπερδέψουν και να σε κάνουν να τις βρεις βαρετές και αδιάφορες. Αυτό δεν σημαίνει ότι όσες ανήκουν στη δεύτερη κατηγορία, είναι χειρότερες από αυτές της πρώτης, απλά χρειάζονται λίγο περισσότερη υπομονή και μπορεί να εξελιχθούν στις αγαπημένες σας ακόμα και αν δεν σας αναγκάσουν να βλέπετε 7 επεισόδια την ημέρα.

Ας δούμε μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα:


Spartacus 

Advertisements
Ad 14

Τηλεοπτική σειρά αυστραλιανής παραγωγής (φωτό επάνω), η οποία αποτελεί τον ορισμό της σειράς που ξεκίνησε άσχημα αλλά εξελίχθηκε σε κορυφαία. Και αυτό γιατί κατάφερε να δημιουργήσει ίσως το χειρότερο πιλοτικό επεισόδιο στην ιστορία της τηλεόρασης. Μιλάμε για ένα επεισόδιο που είναι κάκιστο από όποια πλευρά και αν το δει κανείς (σκηνοθεσία, σενάριο, σκηνικά, εφέ). Το δεύτερο και τρίτο επεισόδιο παρουσιάζουν μια μικρή βελτίωση, η οποία όμως δεν προμηνύει σε τίποτα αυτό που πρόκειται να ακολουθήσει από το 7ο επεισόδιο και μετά. Από το σημείο αυτό η σειρά εκτοξεύεται μέχρι το επικό φινάλε και κάθε επεισόδιο γίνεται όλο και καλύτερο. Επιπλέον, οι χαρακτήρες έχουν ωριμάσει πλέον στο μυαλό του θεατή, ο οποίος ενδιαφέρεται να δει την ιστορία τους και πώς αυτή θα εξελιχθεί. Η σειρά στηρίζεται πολύ σε σκηνές γραφικής βίας ενώ παρουσιάζει και πολλές ερωτικές σκηνές. Στην αρχαία ρωμαϊκή αυτοκρατορία βρισκόμαστε άλλωστε. Καλό είναι λοιπόν οποίος ενδιαφέρεται να μην σταματήσει στα πρώτα άσχημα επεισόδια, αλλά να συνεχίσει μέχρι το τέλος και δεν θα απογοητευτεί.

Διαβάστε επίσης  The Mist: H σειρά που θα μας τρομάξει το καλοκαίρι

υπομονή

The Wire

Αναμφίβολα πρόκειται για μια από τις καλύτερες, αν όχι την καλύτερη τηλεοπτική σειρά που έχει δημιουργηθεί. Παρόλα αυτά, λόγω και των πολύ σημαντικών θεμάτων που επιχειρεί να προσεγγίσει (διακίνηση ναρκωτικών, πολιτική διαφθορά, ζωή στα γκέτο, εκπαίδευση ανηλίκων που προέρχονται από τα γκέτο), χρειάζεται χρόνο για να μας βάλει στην ιστορία και να γνωρίσουμε όλους τους χαρακτήρες. Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί να δούμε τα πρώτα 6-7 επεισόδια ακόμα και αν μέχρι εκείνο το σημείο δεν έχουμε μάθει καλά καλά τους χαρακτήρες ή δεν έχουμε καταλάβει τη συνολική πλοκή. Για όποιον έχει υπομονή, η σειρά είναι βέβαιο ότι θα τον επιβραβεύσει καθώς είναι πολύ καλοφτιαγμένη, με αξέχαστες ερμηνείες, εξαιρετικό character development καθώς και θέματα τα οποία είναι πιο επίκαιρα από ποτέ.


υπομονή

Black Sails

Άλλη μια σειρά αυστραλιανής παραγωγής, αυτή τη φορά έχει να κάνει με πειρατές, ένα δύσκολο θέμα ακόμα και για τον κινηματογράφο αφού πολλοί έχουν προσπαθήσει και ελάχιστοι (με φωτεινή εξαίρεση τους πειρατές της Καραϊβικής) έχουν επιτύχει. Το Black Sails αποτελεί και αυτό μια προσπάθεια με πειρατές που έχει πετύχει, κάτι που δεν συνέβη όμως αμέσως. Θα χρειαστεί λοιπόν, για όποιον ενδιαφέρεται, να κάνει υπομονή μέχρι τη δεύτερη σεζόν για να ζήσει το μεγαλείο του κόσμου των πειρατών, αφού η πρώτη είναι αρκετά μέτρια και πολύ εισαγωγική. Η σειρά έχει να κάνει με το εμπόριο πολλών πληρωμάτων πειρατών στο Νασάου, ένα νησί της Καραϊβικής, τις μεταξύ τους προστριβές καθώς και την προσπάθεια του αγγλικού και ισπανικού ναυτικού να τους υποτάξει. Σκεφτείτε λοιπόν μια σειρά η οποία θυμίζει Πειρατές της Καραϊβικής, στα καλά σκηνικά, εφέ, δολοπλοκίες, προδοσίες, με τη διαφορά ότι δεν εμπλέκεται η Disney, άρα έχουμε επιπλέον κανονική βία, αίμα, θανάτους, βωμολοχίες, σοβαρούς χαρακτήρες και ρεαλιστικές καταστάσεις χωρίς στοιχεία φαντασίας. Τι άλλο να ζητήσει κανείς από μια σειρά με πειρατές!

Διαβάστε επίσης  Τραγούδια που αγαπήθηκαν μέσα από το MEGA(part 1)

υπομονή

Breaking Bad

Το ξέρω, για πολλούς αποτελεί την καλύτερη σειρά που έχει βγει! Αυτό όμως, δεν σημαίνει ότι και η πρώτη σεζόν ήταν στο ίδιο επίπεδο. Συγκεκριμένα, η πρώτη σεζόν ήταν αρκετά μέτρια αφού μέσα σε πολύ λίγα επεισόδια καλούμαστε να πιστέψουμε τη ραγδαία μεταλλαγή στην προσωπικότητα του πρωταγωνιστή (Walter White), σε μια κατά τη γνώμη μου πολύ εισαγωγική και γρήγορη πρώτη σεζόν, η οποία θα μπορούσε εύκολα να κάνει κάποιον να σταματήσει τη σειρά. Φυσικά όλοι ξέρουμε τη συνέχεια και για όποιον δεν την ξέρει καλύτερα θα ήταν να την μάθει μόνος του και όχι από αυτό το άρθρο.


υπομονή

Billions

Μια νέα σειρά (2016) που στηρίζεται αρκετά σε οικονομικούς όρους με τους οποίους πολλοί μπορεί να μην είναι εξοικειωμένοι, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καταλάβουν τα περισσότερα από αυτά που διαδραματίζονται στα πρώτα 2-3 επεισόδια. Επιπλέον, έχουμε την εισαγωγή μεγάλου αριθμού χαρακτήρων κάτι που κάνει τη σειρά εκ πρώτης όψεως να φαίνεται πιο πολύπλοκη απ’ότι πραγματικά είναι. Ωστόσο μετά το αρχικό σοκ αρχίζεις να καταλαβαίνεις τι πραγματικά συμβαίνει και, πιστέψτε με, είναι πάρα πολύ ενδιαφέρον. Παράλληλα, ο κάθε χαρακτήρας αρχίζει να μεγαλώνει και να παίρνει μια θέση στην ιστορία, ενώ στην αρχή μπορεί να φαινόταν ως βαρετός ή άχρηστος στη συνολική πλοκή. Μη σας τρομάξουν λοιπόν, οι οικονομικοί όροι και οι γρήγοροι διάλογοι καθώς πρόκειται για μια εξαιρετική σειρά την ποία αξίζει να τελειώσετε.


 

 

 

Είμαι απόφοιτος του τμήματος βιοχημείας και βιοτεχνολογίας. Λατρεύω τον κινηματογράφο ενώ μου αρέσει και η τηλεόραση και κυρίως οι ξένες σειρές καθώς και τα anime.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Xiaomi SmartBand 8: Μια ολοκληρωμένη και δελεαστική πρόταση στην κατηγορία των wearable 

Τον Απρίλιο του 2023, η κινέζικη εταιρία ηλεκτρικών συσκευών Xiaomi

Γαλικία: η ξεχωριστή πλευρά της Ισπανίας

Ας ετοιμάσουμε μαζί τις βαλίτσες μας κι ας κατευθυνθούμε προς