OCEANDVST: “Είναι μαγικό να συναντάς κάποιον στο δρόμο και να σου λέει ‘Γουστάρω πολύ τη μουσική σου!'”

Με μία μοναδική ενέργεια επί σκηνής και πολλή αγάπη για την μουσική, οι OCEANDVST έρχονται να «ταράξουν» την ελληνική μουσική βιομηχανία. Το συγκρότημα, το οποίο αποτελείται από τους  Νίκο Καμλή(ντραμς), Γιάννη Σίσκο (μπάσο), Χρύσα Τσιακίρη (τραγούδι) και Δημήτρη Μπαλά (κιθάρα), κυμαίνεται σε rock, punk και alternative ήχους και έχει ως πρότυπα γνωστές μπάντες του εξωτερικού, όπως τους Paramore και τους Twenty One Pilots. Παρότι δημιουργήθηκε μόλις πριν από σχεδόν δύο χρόνια στην Θεσσαλονίκη, η αναγνώριση δεν άργησε να έρθει, εφόσον σε σύντομο χρονικό διάστημα πήρε μέρος στο Schoolwave Festival, κέρδισε την τρίτη θέση στο Street Mode band contest και το πρώτο τραγούδι του με τίτλο “Set Me Free” αγαπήθηκε αμέσως από το κοινό. Στην συνέντευξη που οι OCEANDVST παραχώρησαν στο maxmag.gr , αναφέρθηκαν στην μέχρι τώρα πορεία τους, την σχέση τους με τους θαυμαστές τους ,τις φιλοδοξίες τους και πολλά ακόμα! Ας τους απολαύσουμε!

Επιμέλεια συνέντευξης: Νικολέττα Καστρινάκη

 

Ας γνωρίσουμε τους OCEANDVST. Πώς ξεκίνησε η μουσική σας πορεία; Ήσασταν ήδη φίλοι όταν δημιουργήθηκε το συγκρότημα;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Η μουσική μας πορεία ξεκίνησε ξαφνικά, Όταν μια μέρα εγώ ( η Χρύσα ) Και ο Δημήτρης βρεθήκαμε σε μια παραλία. Ξεκινήσαμε να μιλάμε για τη μουσική που μας αρέσει και καταλήξαμε περιγελώντας να συμφωνούμε στην δημιουργία ενός νέου μουσικού σχήματος που στη συνέχεια θα γινόταν οι Οceandvst . Δε νομίζω ότι εκείνη τη στιγμή είχαμε αντιληφθεί τι θα επακολουθήσει. Δεν ήμασταν φίλοι πριν και αυτό είναι Που έκανε τη μουσική μας πιο δυνατή. Τότε ήμασταν απλά πέντε παιδιά που βρεθήκαμε τυχαία και τους άρεσε η ίδια μουσική.

 Ποιοι είναι εκτός σκηνής η Χρύσα, ο Jimmy, o Nick, o Paul και o Dev ;

Είναι οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας. Οι άνθρωποι που θα συναντήσεις έξω στο σουπερμάρκετ, Άνθρωποι με ανασφάλειες που κάνουν λάθη και αυτοί που το βράδυ χορεύουνε μόνοι τους μέσα στο δωμάτιό τους.

Βρεθήκαμε σε μια παραλία. Ξεκινήσαμε να μιλάμε για τη μουσική που μας αρέσει και καταλήξαμε περιγελώντας να συμφωνούμε στην δημιουργία ενός νέου μουσικού σχήματος…

OCEANDVST

 Ποιες είναι οι μουσικές σας επιρροές; Έχετε ως πρότυπο κάποια μπάντα του εξωτερικού;

 Καθένας έχει διαφορετικά πρότυπα αλλά και ίδιες επιρροές ταυτοχρόνως . Κάποιες από αυτές είναι οι paramore , my chemical romance και γενικά η pop/rock σκηνή εκείνης της περιόδου . Θαυμάζουμε όμως και καλλιτέχνες της ελληνικής μουσικής σκηνής , όπως πχ ο solmeister που απέχει λίγο από το είδος που ακολουθούμε εμείς , αλλά μας επηρεάζει πολύ

 Ο ήχος σας ποικίλει από rock, poppunk και alternative ήχους. Στην Ελλάδα έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο από ορισμένους καλλιτέχνες να ξεκινούν την μουσική τους καριέρα ως ροκ καλλιτέχνες, αλλά στην πορεία να στρέφονται προς την λεγόμενη «εμπορική» μουσική. Πιστεύετε ότι θα μπορούσατε ποτέ να αλλάξετε ρεπερτόριο ή θα είστε πιστοί στους μέχρι τώρα ήχους σας;

 Ο λόγος που διαλέξαμε αυτόν τον ήχο για τη μουσική μας ήταν πως απλά αυτό ήταν το κοινό σημείο όλων και ταυτόχρονα το πιο δυνατό. Θεωρούμε πως το σημαντικότερο σημείο της μουσικής είναι να μεταδίδει το εκάστοτε μήνυμα και να δημιουργεί την ατμόσφαιρα που θέλουμε, πράγμα που μπορεί να επιτευχθεί με οποιοδήποτε είδος μουσικής αρκεί να εμπνέει τον καλλιτέχνη. Προς το παρόν εμείς αυτό το πετυχαίνουμε με ευχαρίστηση με αυτόν τον ήχο, όμως δεν είναι σίγουρο ότι θα παραμείνει έτσι. Αν νοιώσουμε ότι θα έρθει η ώρα για αλλαγή θα το αφήσουμε να δούμε που θα μας πάει, μας αρέσει άλλωστε να πειραματιζόμαστε. Το να βρεθούμε σε πιο εμπορικά μονοπάτια είναι εξίσου πιθανό με το βρεθούμε σε πιο βαριά, αρκεί να μας εκφράζει.

 Σε τι φάση σας βρίσκουμε αυτήν την εποχή;

 Αυτή την περίοδο ετοιμάζουμε πολλά καινούρια πράγματα! 30 Μαΐου παίζουμε στο Eightball στη Θεσσαλονίκη και 29 Ιουνίου παίζουμε στην Αθήνα! Ταυτόχρονα γράφουμε πολύ μουσική και πειραματιζόμαστε σε διάφορους τομείς.

 Tο νέο single σας έχει τίτλο « Isnt love supposed to be a good thing» .Προσωπικά, θεωρείτε την αγάπη ένα καλό πράγμα;

 Προσωπικά θεωρώ ότι η αγάπη δεν είναι καλό πράγμα , χαχα . Γι’ αυτό και ο τίτλος του τραγουδιού. Η αγάπη είναι μια τύπισσα που σε μαγεύει και όταν είναι σίγουρη Ότι σε έχει κατακτήσει για τα καλά , σε πετάει από τον γκρεμό για να πεθάνεις. Ε τώρα , αν κάποιος θεωρεί ότι αυτό είναι καλό πράγμα , τι να πω . Βέβαια , όλα αυτά βασίζονται σε προσωπικά βιώματα , και εγώ κάποτε πίστευα ότι αγάπη είναι η Ύψιστη ανταμοιβή μπορεί να έχει κάποιος όταν προσφέρει. Στη συνέχεια βέβαια κατάλαβα ότι τα πράγματα δεν είναι και τόσο ουτοπικά.

Το να βρεθούμε σε πιο εμπορικά μονοπάτια είναι εξίσου πιθανό με το βρεθούμε σε πιο βαριά, αρκεί να μας εκφράζει.

OCEANDVST

 

 Τι είναι αυτό που σας ιντριγκάρει περισσότερο πάνω στην σκηνή;

 Η αγάπη του κόσμου , ο τρόπος που χορεύουν στους ρυθμούς της δίκης σου μουσικής είναι μαγευτικός . Νομίζω ότι αυτό είναι το πιο όμορφο πράγμα. Να βλέπεις τον κόσμο να ανταποκρίνεται όταν κάνεις κάτι που αγαπάς.

 Πώς είναι η σχέση των OCEANDVST με το κοινό τους;

 Λατρεύουμε το κοινό μας. Δεν ξεχνάμε ποτέ ότι χωρίς αυτούς δεν θα κάναμε αυτό που αγαπάμε. Απαντάμε σε όλα τα μηνύματα που μας στέλνουν και δίνουμε μεγάλη σημασία στο feedback . Επίσης , λατρεύουμε να τους γνωρίζουμε από κοντά! Είναι μαγικό να συναντάς κάποιον στο δρόμο και να σου λέει « Γουστάρω πολύ τη μουσική σου !»

 Υπάρχει κάποιο εγχώριο συγκρότημα ή κάποιος εγχώριος καλλιτέχνες που θαυμάζετε και που θα θέλατε κάποια στιγμή να συνεργαστείτε;

 Σε αυτό το κομμάτι είμαστε πολύ τυχεροί γιατί έχουμε συνεργαστεί με πολλούς από τους καλλιτέχνες που θαυμάζουμε . Έχουμε παίξει με Coretheband , Solmeister που τους αγαπάμε εξίσου . Νομίζω το επόμενο βήμα είναι ο Ίαν Στρατής !

 Ποια είναι οι άποψη σας για τα μουσικά talent shows; Θα συμμετείχατε ποτέ;

 Γενικά υπάρχει η αντίληψη πως όποιος πηγαίνει σε talent show αυτομάτως “ξεπουλιέται” και ότι η όποια επιτυχία αποκτήσει είναι θέμα χρόνου μέχρι να λήξει. Όχι πως δεν ισχύει αυτό για πολλές περιπτώσεις, αλλά στο μεγαλύτερο βαθμό είναι κάτι που εξαρτάται από το πως θα το χειριστεί ο ίδιος ο μουσικός. Αφενός είναι σημαντικό να μείνει πιστός στο όραμα και τον χαρακτήρα του, αφετέρου είναι στο δικό του χέρι το πως θα διαχειριστεί και θα αξιοποιήσει τη δημοσιότητα και τις ευκαιρίες που θα του προκύψουν από αυτό. Τίποτα δεν είναι βλαβερό ή ωφέλιμο από μόνο του, αρκεί να ξέρει κανείς πώς να το χρησιμοποιήσει. Όσο για εμάς, αυτή τη στιγμή δε βρίσκουμε κάποιο λόγο να κάνουμε μια τέτοια κίνηση.

Τίποτα δεν είναι βλαβερό ή ωφέλιμο από μόνο του, αρκεί να ξέρει κανείς πώς να το χρησιμοποιήσει.

OCEANDVST

 Αν σας γινόταν πρόταση για καριέρα στο εξωτερικό , θα την δεχόσασταν;

 Δυστυχώς ή ευτυχώς , Το είδος το οποίο εκπροσωπούμε εμείς έχει μεγαλύτερη εξέλιξη στο εξωτερικό παρά στην Ελλάδα . Όποτε με αυτά τα δεδομένα, ανάλογα βέβαια και με το τι θα είχε εμάς να προσφέρει , θα το δοκιμάσαμε . Χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι θα ρίχναμε μαύρη πέτρα πίσω μας και δεν θα κάναμε πράγματα στην Ελλάδα.

 Ποιο είναι το μόττο των OCEANDVST ;

 « Άδραξε την μέρα »

 Τι θεωρείτε πως είναι αυτό που σας κάνει να ξεχωρίζετε;

 Αυτή είναι η πιο δύσκολη ερώτηση που μπορείς να κάνεις σε μουσικούς χαχαχα! Στη πραγματικότητα ίσως δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που να μας κάνει να ξεχωρίζουμε. Αυτό που κάνουμε πάντα είναι να γράφουμε όσο πιο ειλικρινή μουσική μπορούμε και με τον πιο ωμό για εμάς τρόπο και αυτό σίγουρα είναι κάτι που ψάχνει ο κόσμος. Μπορεί να είναι πολλοί οι μουσικοί που εκφράζονται με αυτό τον τρόπο όμως ο καθένας έχει κάτι διαφορετικό να προσφέρει και τις περισσότερες φορές χωρίς καν να το καταλαβαίνει. Εκεί είναι που βρίσκεται άλλωστε και η γοητεία στη μουσική: κάτι που για εμάς ίσως είναι αυτονόητο, μπορεί να αγγίξει κάποιον άλλο με πολλούς τρόπους.

 Πώς φαντάζεστε την πορεία της μπάντας σε 10 χρόνια από τώρα;

Δέκα χρόνια είναι πολύ καιρός για να απαντήσουμε με σιγουριά. Ένα από τα όνειρα μας είναι κάποτε να γίνουμε ένα από τα συγκροτήματα που θα χαρακτηρίζουν και θα τιμούν την alternative rock/metal σκηνή της χώρας μας και να τη βοηθήσουμε να αναδειχθεί σε όσες περισσότερες χώρες γίνεται. Αν αυτό είναι κάτι που καταφέρουμε ή έστω πλησιάσουμε στα επόμενα δέκα χρόνια, θα είμαστε πανευτυχείς.

Κάτι που για εμάς ίσως είναι αυτονόητο, μπορεί να αγγίξει κάποιον άλλο με πολλούς τρόπους.

OCEANDVST

 

 Ποια είναι τα σχέδια σας για αυτήν την περίοδο; Να περιμένουμε κάποιο νέο άλμπουμ; Συναυλίες;

 Γενικά τα σχέδια είναι πολλά και διάφορα. Έχουμε ήδη έτοιμα αρκετά καινούρια τραγούδια που θέλουμε να ηχογραφήσουμε και να κυκλοφορήσουμε το συντομότερο και άλλα τόσα που γράφουμε διαρκώς. Το άλμπουμ δε θα λέγαμε ότι είναι μακριά, αλλά πριν από αυτό το πιθανότερο είναι πως θα έχουμε πρώτα μερικά singles στα οποία σκοπεύουμε να δοκιμάσουμε κάποια διαφορετικά πράγματα πριν είμαστε σίγουροι πως και το άλμπουμ θα θέλαμε να ακολουθήσει αντίστοιχο μονοπάτι. Το σίγουρο είναι πως ο χρόνος που ακολουθεί θα είναι γεμάτος εκπλήξεις τόσο για εμάς όσο και για τον κόσμο. Ανυπομονούμε!

 

Ευχαριστούμε πολύ τους OCEANDVST για το φωτογραφικό υλικό.

 

Ακούστε τη νέα κυκλοφορία των OCEANDVST!

OCEANDVST

Η alternative rock και metal σκηνή στη χώρα τα τελευταία χρόνια έχει αδιαμφισβήτητα αρχίσει να ακμάζει και όλο και περισσότερος κόσμος δείχνει να τη στηρίζει. Ένα από τα συγκροτήματα λοιπόν που δείχνει να έχει μπει δυναμικά στο χώρο αυτόν μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι είναι οι OCEANDVST από τη Θεσσαλονίκη. Όντας ενεργοί από τα τέλη του 2017 έκαναν αισθητή τη παρουσία τους αμέσως τραβώντας τις εντυπώσεις του κόσμου χωρίς τις δυσκολίες του ξεκινήματος τους να σταθούν ιδιαίτερο εμπόδιο. Μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει ένα ΕΡ με τίτλο “Escape Route”, ένα single ονόματι “Isn’t Love Supposed To Be a good Thing?” και αρκετά music videos.

Μάθετε περισσότερα για τους OCEANDVST στο:

site τους:oceandvst.bigcartel.com

facebook:www.facebook.com/pg/oceandvstofficial

instagram:www.instagram.com/oceandvst_official


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Νικολέττα Καστρινάκη

Hello ,dear fellows!! :) Με λένε Νικολέττα ( αλλά όλοι με φωνάζουν ''Νικόλ'').Είμαι απόφοιτη του ΔΕΠΣ Παντείου .,23 χρονών , Δίδυμος στο ζώδιο (κουβαλάω την "τρέλα" του ζωδίου μου ΣΑΦΩΣ) και ,γενικά ,είμαι ένας πολύ θετικός και χαρούμενος άνθρωπος(σε σημείο υστερίας). Αυτά!! :)

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;