Γνωρίζοντας το φαινόμενο “Ιάσονας Μανδηλάς”

Η γνωριμία μου με τον Ιάσονα Μανδηλά προέκυψε κάπως ανορθόδοξα. Δούλευα σεζόν σε νησί όπου μόνη συντροφιά ήταν οι πελάτες του εστιατορίου. Έτσι, γνώρισα μια κοπέλα που σπούδαζε χορό στο Λονδίνο και στις φωτογραφίες που μου έδειχνε ήταν μέσα και ο Ιάσονας Μανδηλάς. Τότε δεν έδωσα σημασία, δεν τον ήξερα. Αργότερα, ήρθε η στιγμή του να λάμψει στο ριάλιτι χορού So you think you can dance. Χορεύτρια και εγώ από παλιά, πάντα μου προκαλούσαν αίσθηση θεάματα που περιλάμβαναν χορό. Άλλωστε, αυτό το show και ο Mitch Fistrovic ήταν που με έκαναν να αγαπήσω αυτήν την τέχνη.

Αναγνώρισα, λοιπόν, τον Ιάσονα αμέσως. Και πώς να μην τον πιάσει το μάτι σου άλλωστε αφού η ευγενική του φυσιογνωμία και οι δεινές χορευτικές του ικανότητες είναι πράγματα εξόφθαλμα. Λίγο καιρό αργότερα, σκάει μύτη και η πρώτη του δισκογραφική δουλειά όπου συνδύαζε τόσο το ταλέντο του στον χορό όσο και στο τραγούδι. Τον θαύμαζα τόσο που ήθελα να τον γνωρίσω και από κοντά. Έτσι, σε ένα σεμινάριο χορού που παρέδιδε πήγα να τον βρω… Μετά από δύο χρόνια εκτός παρκέ, χόρευα ξανά. Και μιλήσαμε για τα πάντα. Θυμηθήκαμε τότε που ήταν αθλητής, μιας ως πρώην αθλήτρια ταχυτήτων δεν υπήρχε περίπτωση να μην τον ρωτήσω για το άθλημά του. Σχολιάσαμε τη συμμετοχή του σε διαφόρους χώρους του θεάματος και αναλύσαμε όλη την πορεία της επιτυχίας του.

Ο Ιάσονας Μανδηλάς είναι ένας χείμαρρος, ένα ποτάμι που κυλάει ορμητικά… Αν είστε τυχεροί και πέσετε στον δρόμο του ίσως σας παρασύρει.

Επιμέλεια συνέντευξης: Ζαννίνα Μαργαρίτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιάσονας Μανδηλάς
Ιάσονας Μανδηλάς – Πηγή: get greek music

Ξεκινάς την πορεία σου προς την αναγνωσιμότητα ως αθλητής. Έχοντας περάσει από πολλά αθλήματα, τελικά το ταρτάν ήταν το safe place σου; 

Ο στίβος όντως ήταν μεγάλο κομμάτι της ζωής μου και το ταρτάν ήταν το δεύτερο μου σπίτι. Οι γονείς μου είναι καθηγητές φυσικής αγωγής και προπονητές, οπότε εγώ και η αδερφή μου από πάρα πολύ μικρή ηλικία δοκιμάσαμε πολλά αθλήματα. Μόλις είχα σταματήσει τις καταδύσεις γιατί έκλεινε το Ολυμπιακό στάδιο όπου έκανα προπονήσεις για να ανακαινιστεί για τους Ολυμπιακούς αγώνες, και για κανένα χρόνο ψάχναμε κάτι να μου αρέσει. Θυμάμαι σαν σήμερα μια από τις πρώτες μου προπονήσεις. Ένιωθα πραγματικά ελεύθερος, αυτό ήταν που με μάγεψε στο στίβο, η αίσθηση της απόλυτης ελευθερίας. Δεν θα ήμουν αυτός που είμαι σήμερα αν δεν είχε βρεθεί στην ζωή μου ο στίβος.

Ιάσονας Μανδηλάς
Ιάσονας Μανδηλάς – Πηγή: get greek music

Ποια είναι η συμβουλή ενός αθλητή μετ’ εμποδίων σχετικά με το ποιο χρειάζεται περισσότερο στη ζωή για να υπερπηδήσουμε τις δυσκολίες της;

Ένα ξέρω εγώ από την πορεία μου στο στίβο και γενικά στη ζωή: Εμπόδια θα υπάρχουν πάντα στο δρόμο μας, το θέμα δεν όμως πόσες φορές θα πέσεις αλλά το πόσες φορές θα σηκωθείς!

Και μετά χορός, τραγούδι, υποκριτική. Αν έπρεπε να διαλέξεις ένα από αυτά σε ποιο θα αφιερωνόσουν;

Νομίζω κάθε φορά θα δίνω την ίδια απάντηση. Δεν θα ήθελα ποτέ να διαλέξω ένα από τα τρία. Έτσι κι αλλιώς θεωρώ ότι αυτές οι τρις τέχνες συνδέονται απόλυτα.

Μετά από τα cover στο youtube επιτέλους σε βλέπουμε με δικό σου κομμάτι. Γιατί άργησες τόσο να φτάσεις στα αυτιά μας;

Το ήθελα πολλά χρόνια αλλά δεν είχα βρει την κατάλληλη στιγμή να κάνω αυτό το βήμα. Δες σας κρύβω ότι φοβόμουν και λίγο. Φέτος όμως ένιωσα πραγματικά έτοιμος αλλά και την ανάγκη να δημιουργήσω κάτι δικό. Θεωρώ ότι κάποια πράγματα θέλουν τον χρόνο τους και χαίρομαι που άφησα τον εαυτό μου να ωριμάσει μέσα στο χώρο αυτό πριν κάνω αυτό το βήμα.

Εξετάζοντας την έτερη σου ιδιότητα ως musical performer, ποια είναι η παράσταση που έχεις όνειρο να πρωταγωνιστήσεις;

Μα φυσικά το ρόλο του Don Lockwood στο ιστορικό Singing In The Rain. Βέβαια κανένας θα μπορέσει ποτέ να ξεπεράσει τον μαγικό Gene Kelly.

Το τηλεοπτικό κοινό σε γνωρίζει είτε από τους Συμμαθητές είτε από το «so you think you can dance». Ποια θα ήταν η πρόταση που θα σε έκανε να ξαναγυρίσεις στην τηλεόραση;

Δεν γνωρίζω. Αυτό που ξέρω είναι ότι σε κάθε δουλειά που κάνω θέλω να νιώθω δημιουργικός και ότι έχω πραγματικά να προσφέρω σε αυτήν, μόνο έτσι λέω το «ναι». Η αλήθεια είναι ότι μου αρέσει πολύ ο χώρος της τηλεόραση και ανυπομονώ για την επόμενη πρόκληση.

Ιάσονας Μανδηλάς
Ιάσονας Μανδηλάς – Πηγη: Αρχείο της MINOS EMI

 

Πολυπράγμων, εκτός από χορευτής είσαι και χορογράφος. Σε φαντάζεσαι στο μέλλον με δική σου σχολή χορού;

Δεν θεωρώ τον εαυτό μου χορογράφο. Έχει χρειαστεί να χορογραφίσω στα πλαίσια κάποιου σεμιναρίου η κάποιας δουλειάς αλλά είναι κάτι που δεν μου βγαίνει φυσικά. Το ίδιο και η διδασκαλία οπότε πολύ δύσκολα μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να έχει μια σχολή. Αλλά ποτέ δεν λέω ποτέ. Ίσως μια σχολή musical!

Κάποια στιγμή νομίζω πως εμφανιζόσουν και ως μοντέλο για τις ανάγκες του promo κάποιων εταιρειών. Θα έδινες μια ευκαιρία σε αυτόν τον χώρο ή το έκανες απλώς για την εμπειρία;

Το έκανα κυρίως για την εμπειρία αλλά πάντα με την ιδιότητα του performer, ποτέ ως μοντέλο. Έτσι κι αλλιώς δεν θεωρώ ότι έχω τα προσόντα που χρειάζεται κανείς για να είναι μοντέλο. Τι να κάνω, 1,77 με έκανε η μαμά μου (γέλια)

Ιάσονας Μανδηλάς
Ιάσονας Μανδηλάς – Πηγή: Αρχείο της MINOS EMI

 

Το multi-tasking ειναι το φόρτε σου απ’ ότι καταλαβαίνω. Τι είναι αυτό που θυσιάζεις μέσα σε ένα τόσο πιεσμένο πρόγραμμα;

Σίγουρα το να έχεις ένα τόσο απαιτητικό πρόγραμμα για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής σου απαιτεί να θυσιάζεις πολλά από τα «απλά καθημερινά πραγματικά». Οι ώρες που κοιμάσαι μπορεί να είναι ελάχιστες, οι ώρες εργασίας να μην ισοδυναμούν με το εισόδημα σου, να υπάρχουν περίοδοι που να μην έχεις δουλειά που είναι πολύ ψυχοφθόρο, να υπάρχουν μέρες που το πρόγραμμα σου να ξεπερνάει κατά πολύ το τι αντέχει ένας φυσιολογικός οργανισμός, να περνάνε εβδομάδες για να έχεις ένα ρεπό. Παρ´ όλα αυτά αυτή η συνεχόμενη ένταση, το άγχος και ο ενθουσιασμός μας κρατάει τόσο παθιασμένους απέναντι σε αυτό που κάνουμε.

  1. Περνώντας τόσο χρόνο διασκεδάζοντας τους άλλους, στο τέλος της ημέρας τι κάνεις για να ψυχαγωγήσεις και να ηρεμήσεις τον Ιάσονα;

Συνήθως να κάνω καμία αμαρτία ως προς το φαγητό, να πάω να δω μια ταινία στο σινεμά, να κάτσω κάπου ήσυχα και να πιω ένα ποτό ή να πάω για μια βουτιά στη θάλασσα.

  1. Υπάρχει ταβάνι στις φιλοδοξίες σου; θα δοκίμαζες να ασχοληθείς και με κάτι άλλο, κάποιο κρυφό χόμπι;

Δεν θέλω να βάζω όρια στον εαυτό μου και στην φαντασία μου και όσο περνάνε τα χρόνια, που βλέπω ότι χάνω μέρος της παιδικότητας μου και του ενθουσιασμού μου, προσπαθώ πάντα να υπενθυμίζω στον εαυτό μου τον μικρό Ιάσονα με τα πολλά όνειρα και τις τεράστιες φιλοδοξίες. Όσο για τα χόμπι, έχω πολλά που πάντα προσπαθώ να τα εξασκώ αλλά είμαι πολύ συγκεντρωμένος στην δουλειά μου αυτά τα χρόνια για να μπορέσω να φανταστώ τον εαυτό μου να κάνει κάτι άλλο.

Τέλος, πού σε βλέπουμε με τη νέα χρονιά από Σεπτέμβρη;

Σίγουρα στους επόμενους μήνες θα μπω στο στούντιο για να παραδώσω μέσα στον χειμώνα ολοκληρωμένη δουλειά, κάνω πρόβες για να ξεκινήσω από Σεπτέμβρη δικές μου εμφανίσεις και κάνω συζητήσεις για θέατρο και για εμφανίσεις σε νυχτερινό μαγαζί. Σίγουρα θα ενημερώσω τα social media μου με ό,τι νεότερο έχω σχετικά με τις επερχόμενες δουλειές μου.

 

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το παιδί θαύμα που ακούει στο όνομα “Ιάσονας Μανδηλάς” ακολουθήστε τον στα social media

Instagram: https://www.instagram.com/iasonasmandilas/?hl=el

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ζαννίνα Μαργαρίτη

Ονομάζομαι Ζαννίνα και είμαι φοιτήτρια φαρμακευτικής, ραδιοφωνική παραγωγός, αθλήτρια, ταξιδιάρα ψυχή, αρθρογράφος και... πολυμίξερ. Το motto μου είναι "Manners maketh man" και ατού μου η φαντασία και η αγάπη στο ξεχωριστό. Λατρεύω τα χρώματα του Eduardo Cobra, την μαγεία της Mary Poppins και την αγνότητα του Winnie the Pooh

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;