Σχολές μόδας στην Ελλάδα που μπορείς να ακολουθήσεις και να πετύχεις

σχολές μόδας
Πηγή εικόνας: fashionworkshop.gr

Έχεις πάθος με τη μόδα και ονειρεύεσαι να ασχοληθείς επαγγελματικά με αυτή, σπουδάζοντας σε μια από τις σχολές μόδας στην Ελλάδα; Φυσικά, θα έχεις ακούσεις για τις σχολές μόδας στην Ιταλία, τη Γαλλία ή την Αμερική. Τι γίνεται όμως με την Ελλαδίτσα μας; Μπορεί να μην το φανταζόσουν, αλλά οι σχολές που μπορείς να σπουδάσεις μόδα είναι αρκετές και αξιόλογες. Παρακάτω λοιπόν θα βρεις κάποιες από τις σχολές, οι οποίες θα σου προσφέρουν τα κατάλληλα εφόδια, για μια λαμπρή καριέρα στον χώρο της μόδας. 

Fashion Workshop

Πριν από οχτώ χρόνια, η Βίκυ Καγιά με μια πολυετή διεθνή καριέρα στον χώρο της μόδας, αποφάσισε να ιδρύσει το Fashion Workshop. Πρόκειται για μια σχολή μόδας, η οποία πληρεί διεθνείς προδιαγραφές και βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας. Στη συγκεκριμένη σχολή έχεις την ευκαιρία να σπουδάσεις το αγαπημένο σου αντικείμενο στην Ελλάδα, αλλά με την ύλη της γαλλικής σχολής μόδας Mod’art International. Μετά το τέλος των σπουδών σου, θα έχεις πλέον στα χέρια σου πτυχίο πιστοποιημένο από το Υπουργείο Παιδείας, ενώ το ποσοστό άμεσης επαγγελματικής αποκατάστασης ανέρχεται σε 85%. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να επισκεφθείς το site της σχολής http://www.fashionworkshop.gr/. 


σχολές μόδας
Πηγή εικόνας: queen.gr

 

Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών- Βελουδάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπήρξε το πρώτο Κέντρο Σπουδών Μόδας στην Ελλάδα, το οποίο ίδρυσε ο Μιχάλης Βελουδάκης το 1960. Ο ίδιος ζωγράφος, μέλος του Καλλιτεχνικού Επιμελητηρίου, σχεδιαστής μόδας και ιδιοκτήτης οίκου Υψηλής Ραπτικής από το 1945. Η σχολή αργότερα μετετράπη σε Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών Βελουδάκης. Σήμερα, το Ε. Ε. Σ. Βελουδάκης διευθύνεται από τον γνωστό σχεδιαστή μόδας Χρήστο Βελουδάκη και την Άνναμπέλλα Βελουδάκη, η οποία μάλιστα πρώτη δημιούργησε το μάθημα του styling στην Ελλάδα κατά τη δεκαετία του ’80.

σχολές μόδας
Πηγή εικόνας: fashionfever.world

 

AthensFashionClub

Ιδιοκτήτρια της σχολής AthensFashionClub είναι η σχεδιάστρια Μαρία Βυτινίδου. Αποτελεί μια από τις κορυφαίες σχολές μόδας, καθώς κατέχει διακρίσεις από την Διεθνή Έκθεση Premiere Vision-Paris και από τον Διεθνή Accelarator Startupbootcamp High Tech XL στο Eindhoven. Επίσης, η VOGUE ITALIA έχει προβάλει δημιουργίες σπουδαστών της σχολής, καθώς και την πρώτη Θερμοκοιτίδα Μόδας πανελλαδικά ‘The Fashion Gate’. Περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα σπουδών και ο, τι άλλο σε ενδιαφέρει, θα βρεις στο https://www.athensfashionclub.com

σχολές μόδας
Πηγή εικόνας: epixeiro.gr

 

AKTO Art and Design Studies

Στον AKTO λειτουργεί το μόνο πρόγραμμα σπουδών Σχεδιαστών Μόδας στην Ελλάδα, το οποίο είναι επικυρωμένο από Ευρωπαϊκό Κρατικό Πανεπιστήμιο και οδηγεί σε Πανεπιστημιακό τίτλο σπουδών. Επίσης, από το 1991 λειτουργεί με την επικύρωση του Middlesex University. Επομένως, τα προγράμματα σπουδών του AKTO ελέγχονται από Middlesex University και τον Βρετανικό Φορέα Αξιολόγησης Quality Assurance Agency. Τέλος, αναγνωρίζονται μάλιστα επίσημα από το British Accreditation Council. Για περισσότερες πληροφορίες επισκέψου https://akto.gr/

Πηγή εικόνας: didee.gr

Pansik

Η Pansik Scuola di Moda ιδρύθηκε το 1977 από τον Θεόδωρο Παναγόπουλο. Η συγκεκριμένη σχολή είναι ιδιωτική, με αναγνωρισμένο δίπλωμα και κωδικό Άδειας Λειτουργίας από τον Ε. Ο. Π. Π. Ε. Π. Αποτελεί την πρώτη σχολή στην Ελλάδα, η οποία προσέθεσε στα ακαδημαϊκά της προγράμματα εξειδικευμένα τμήματα μόδας. Τα τμήματα αυτά περιλαμβάνουν Fashion Design, Fashion Styling, Fashion Marketing, Menswear, Shoe Design και Επιμέλεια βιτρίνας. Ανάμεσα στις παροχές της σχολής προς του φοιτητές της είναι εκπαιδευτικά ταξίδια σε Γαλλία και Ιταλία και συνέργειες με μεγάλα brands στο χώρο της μόδας. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο https://www.pansik.gr/.

σχολές μόδας
Πηγή εικόνας: pansik.gr

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Γεωργία Λεμποτέση

Σπούδασε Πολιτική Επιστήμη και Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Έχει πάθος με τη μόδα και θαυμάζει τους ανθρώπους που τολμούν και πειραματίζονται με αυτή. Όπως πιστεύει, η μόδα είναι τέχνη και το να γράφει για αυτή η απολαυστικότερη έκφραση.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;