Γυμναστική στο σπίτι

Γυμναστική στο σπίτι
Πηγή εικόνας: TLife

Η γυμναστική είναι η άσκηση που βελτιώνει και ενισχύει την υγεία του σώματός μας. Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι μόνο στο γυμναστήριο μπορεί κανείς να γυμναστεί. Ο κάθε άνθρωπός είναι διαφορετικός γι αυτό τον λόγο οι τρόποι εκγύμνασης ποικίλουν. Κάποιος θεωρεί ότι το τρέξιμο στο πάρκο είναι πιο αποτελεσματικό για το σώμα του και την ψυχολογία του από έναν κλειστό χώρο. Άλλος λόγω έλλειψης χρόνου προτιμάει να αφιερώνει 20 λεπτά κάθε πρωί με το να κάνει ασκήσεις στο σπίτι του. Όλοι οι τρόποι είναι αποδεκτοί γιατί το σημαντικότερο είναι να γυμνάζεις το σώμα σου με τον τρόπο που σου αρέσει. Το να γραφτείς σε ένα γυμναστήριο είναι το πιο εύκολο, βρίσκεις την κατάλληλη συνδρομή και ξεκινάς. Το δύσκολο κομμάτι είναι να μην βαρεθείς και να συνεχίζεις να πηγαίνεις συστηματικά. Δυστυχώς η καθημερινότητά μας είναι δύσκολη, ξυπνάμε το πρωί και έχουμε ένα σωρό πράγματα να κάνουμε μέσα στην ημέρα. Γι αυτό το λόγο ήμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε μισή ώρα για τον εαυτό μας είτε το πρωί πριν πάμε στη δουλειά, είτε το βράδυ πριν κοιμηθούμε.

Υπάρχουν πολλές ασκήσεις  που μπορείς να κάνεις για να γυμνάσεις το σώμα σου και παράλληλα να αποφορτίσεις τον εαυτό σου. Να καθαρίσεις για λίγο το μυαλό σου από όλα αυτά τα πράγματα που σε απασχολούν και να χαλαρώσεις. Τα υπέρ του να γυμνάζεσαι στο σπίτι είναι αρχικά το ότι μπορείς να φοράς ότι θέλεις ακόμα και τις πιτζάμες μου. Να ξυπνήσεις το πρωί και να αρχίσεις κατευθείαν τη γυμναστική χωρίς να χάνεις χρόνο για την προετοιμασία. Βάλε δυνατά την αγαπημένη σου μουσική και ξεκίνα το πρόγραμμα που σου αρέσει.

Πηγή εικόνας: GLOW.GR
Οι πιο βασικές ασκήσεις, εύκολες και αποτελεσματικές είναι οι παρακάτω:
  • Ξεκίνα με βαθιά καθίσματα: Άνοιξε ελαφρά τα πόδια σου και κάνε την κίνηση όταν πας να καθίσεις στην καρέκλα. Πρόσεχε τα γόνατά σου να μην προεξέχουν από τα πέλματα των ποδιών σου. Κάνε 20 επαναλήψεις.
  • Κοιλιακούς: Αν δεν έχεις ειδικό στρώμα για γυμναστική χρησιμοποίησε το κρεβάτι. Ξεκίνα με 10 επαναλήψεις να σηκώνεις το σώμα σου και μετά άλλες 10 να σηκώνεις τα πόδια σου αλλά στο κατέβασμα να μην τα ακουμπάς στο κρεβάτι.
  • Προβολές στο διάδρομο του σπιτιού σου: Αξιοποίησε τον διάδρομο να τον διασχίσεις 4 φορές πήγαινε έλα με προβολές. Στην ουσία ανοίγεις το βήμα σου και χαμηλώνεις ταυτόχρονα μέχρι το γόνατο να λυγίζει χωρίς να ξεπερνάει το πέλμα του ποδιού σου.
  • Πους απς: Γυμνάζει όλο το σώμα και ειδικότερα πλάτη και χέρια.
  • Σανίδα: Μία άσκηση όπου θα δεις άμεσα αποτελέσματα στο σώμα σου. Τοποθετείς τους αγκώνες σου στο πάτωμα και όλο σου το σώμα είναι παράλληλα με το έδαφος. Μείνε σε αυτή τη θέση 1 λεπτό.

Υπάρχουν κι άλλες ασκήσεις που μπορείς να βάλεις στο πρόγραμμά σου όπως και το σκοινάκι για αεροβική άσκηση. Με λίγη φαντασία και πολλά βιντεάκια που υπάρχουν στο διαδίκτυο μπορείς να φτιάξεις το πρόγραμμα που σου αρέσει και σου ταιριάζει με μηδέν κόστος. Επίπεδη κοιλιά: ποιες τροφές πρέπει να καταναλώνουμε;


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Σοφία Κονδυλοπούλου

Είμαι η Κονδυλοπούλου Σοφία. Λατρεύω τα ταξίδια, τα γλυκά και ασχολούμαι με πολλά πράγματα γιατί μου αρέσουν οι προκλήσεις.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;