Το Μουσείο των Αποτυχημένων Σχέσεων

Μουσείο των Αποτυχημένων Σχέσεων
Πηγή εικόνας: wanderingearl.com

 

Το Μουσείο των Αποτυχημένων Σχέσεων είναι ένα πολύ ιδιαίτερο μουσείο. Όπως είναι φανερό και από την ονομασία του, βασίζεται στις αποτυχημένες σχέσεις μεταξύ των ζευγαριών. Είναι ένας πραγματικός αλλά και εικονικός χώρος. Δημιουργήθηκε με σκοπό τη διατήρηση και την κοινή χρήση των ιστοριών και των συμβολικών αγαθών των ζευγαριών στις αποτυχημένες σχέσεις τους.

Λίγα λόγια για το μουσείο

Το Μουσείο των Αποτυχημένων Σχέσεων είναι ένα πρωτότυπο έργο τέχνης. Ιδρύθηκε το 2006, από την Olinka Vištica και τον Dražen Grubišić. Η μόνιμη τοποθεσία του είναι στο Ζάγκρεμπ, την πρωτεύουσα της Κροατίας. Πιο συγκεκριμένα, βρίσκεται στο πανέμορφο μπαρόκ παλάτι Kulmer στην Άνω Πόλη, ένα ιστορικό μέρος πλούσιο σε τουριστικά αξιοθέατα. Το 2010 κέρδισε το βραβείο EMYA Kenneth Hudson ως το πιο καινοτόμο και τολμηρό μουσείο στην Ευρώπη. Ακόμη, υπήρχε και ένα δεύτερο μουσείο στο Λος Άντζελες, το οποίο έκλεισε οριστικά στις 22 Νοεμβρίου του 2017. Μετά από μια επιτυχημένη χρονιά, έκλεισε τις πόρτες του αναζητώντας μια νέα τοποθεσία για μια πιο δυναμική εμπειρία για τον επισκέπτη.

Τι μπορεί να βρει κανείς στο Μουσείο;

Το μουσείο είναι κυρίως αποτελούμενο από μια ολοένα αυξανόμενη συλλογή αντικειμένων. Τα αντικείμενα μπορεί να είναι δώρα που έχουν κάνει τα ζευγάρια μεταξύ τους, αναμνηστικά και διάφορα προσωπικά αντικείμενα των παρελθοντικών σχέσεων. Όλα τα εκθέματα συνοδεύονται από μία προσωπική, αλλά ανώνυμη γραπτή παράγραφο που περιγράφει την ιστορία πίσω από αυτά. Επιπλέον, το μουσείο έχει Bistro, το οποίο είναι κατάλληλο για ένα νόστιμο και ταυτόχρονα παρήγορο γεύμα. Ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει παραδοσιακές συνταγές από όλη την Κροατία, συνοδευόμενες από μία τεράστια ποικιλία κρασιών. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο μουσείο υπάρχει και καφετέρια. Η ζεστή ατμόσφαιρα του καφέ Brokenships, η πανέμορφη βεράντα, η χαλαρωτική μουσική και ο καταπληκτικός καφές είναι κατάλληλα μετά από μια βόλτα με συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα. Βέβαια, δε θα μπορούσε να μην υπάρχει το μαγαζί δώρων, το οποίο είναι γεμάτο με αναμνηστικά από το μουσείο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μουσείο των Αποτυχημένων Σχέσεων
Πηγή εικόνας: media.npr.org

 

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο καθένας έχει τη δυνατότητα να δωρίσει κάποιο αντικείμενο από την αποτυχημένη σχέση του στο μουσείο, λαμβάνοντας έτσι μέρος στη δημιουργία μιας συναισθηματικής ιστορίας. Συνεπώς, προσφέρει την ευκαιρία σε οποιονδήποτε να ξεπεράσει τη συναισθηματική του κατάρρευση μέσω της δημιουργικότητας, συμβάλλοντας στην παγκόσμια συλλογή του. Το Μουσείο των Αποτυχημένων Σχέσεων αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα συναισθηματικό ταξίδι και είναι αναμφίβολα ένα από τα μέρη που πρέπει να επισκεφθεί όποιος βρεθεί στο Ζάγκρεμπ.

 

Πηγή εικόνας: cheezburger.com

Πηγές που χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία του άρθρου:

Explore the Museum. Ανακτήθηκε από: https://brokenships.com/explore. (Τελευταία πρόσβαση: 25.07.2020)


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Φαίη Ταραντζοπούλου

Κατάγομαι από τη Φλώρινα, είμαι λάτρης της μουσικής και τα τελευταία χρόνια παίζω κλασική κιθάρα. Fav quote: Έν οἶδα ὅτι οὐδὲν οἶδα.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;