Εκλογές και μακροβούτια

SHARE

ψήφος
Πηγή εικόνας: philenews.com

Ψήφος

Ξαπλώστρα ή κάλπη; Παραβάν ή αποδυτήρια παραλίας; Αυτό είναι το δίλημμα που θα αντιμετωπίσουν πολλοί αυτή την Κυριακή στις 7 Ιουλίου. Οι ευρωεκλογές, όπως είναι γνωστό, πέρασαν και ο ελληνικός λαός καλείται για μια ακόμη φορά στις κάλπες για να εκλέξει αυτή τη φορά το κόμμα που θα εκπροσωπήσει τη χώρα για την επόμενη τετραετία. Ενώ, όμως, είναι θεμελιώδες και πολιτικό δικαίωμα όλων των πολιτών, τα ποσοστά αποχής στην Ελλάδα αυξάνονται δραματικά. Στις ευρωεκλογές φέτος απείχε από τις κάλπες περίπου το 43%, ποσοστό που δηλώνει την φθίνουσα εμπιστοσύνη των Ελλήνων στην πολιτική και στα κόμματα.

Τα γεγονότα είναι τα εξής και, δυστυχώς, δεν μεταβάλλονται. Για να αποδειχθεί σωτήριο το έτος 2019 (και για να αποφύγω ένα βαρυσήμαντο δοκίμιο για το πόσο σημαντική είναι η ψήφος και τα σχετικά), παραθέτω κάποια πολύ απλά βήματα που μπορεί να μετατρέψουν την μέρα των εκλογών σε μια μέρα συνείδησης για όλους μας.

1. Άσε κάτω την ομπρέλα! Το γεγονός ότι η ψήφος είναι δικαίωμα όλων δε σημαίνει ότι είναι λιγότερο σημαντική από μια οποιαδήποτε υποχρέωση. Η ψήφος δεν επηρεάζει μόνο το δικό μας μέλλον, αλλά και το μέλλον των υπόλοιπων, οπότε ρίξτην σωστά. Μην πας για μπάνιο αυτή την Κυριακή ή μάλλον φρόντισε να ψηφίσεις πριν ή μετά από αυτό.
2. Μην δίνεις μια ψήφο από εκδίκηση. Ξέρω, η κατάσταση για όλους μας είναι άσχημη και το μέλλον αβέβαιο. Πολλοί απογοητεύτηκαν από την κυβέρνηση και περίμεναν άλλα αποτελέσματα. Αλλά μην ψηφίσεις ένα κόμμα μόνο και μόνο για να «αντιδράσεις» στο κυβερνόν κόμμα. Ψήφισε με ψυχραιμία και με βάση τη συνείδησή σου.
3. Μην ψηφίσεις εν θερμώ. Κριτήρια όπως το μίσος, η ξενοφοβία, ο σεξισμός μπορούν να οδηγήσουν σε καταστροφικά για το λαό αποτελέσματα. Μπορεί να μην έχουμε ακόμα φασιστική κυβέρνηση, όμως ο φασισμός εξακολουθεί να υπάρχει. Μην αφήσεις το φίδι να βγει από το αυγό του και ψήφισε με βάση ανθρωπιστικά, οικονομικά και δημοκρατικά κριτήρια. Ο φασισμός δεν έχει θέση σε μία δημοκρατική χώρα.
4. Ενημερώσου. Όποια και αν είναι τα πολιτικά σου πιστεύω, πριν ρίξεις την ψήφο σου, ψάξε πληροφορίες όσο πιο αντικειμενικά μπορείς για τη δράση του κάθε κόμματος. Ειδικά εάν αμφιταλαντεύεσαι στο τι να ψηφίσεις, μια καλή ενημέρωση σίγουρα θα παίξει σημαντικό ρόλο στην απόφασή σου.
5. Μην αρκείσαι στα πολιτικά σποτ! Διάβασε αναλυτικά τα πολιτικά προγράμματα όλων των κομμάτων και δες τι εξυπηρετεί και εκπροσωπεί καλύτερα τα συμφέροντα της χώρας και τα δικά σου.

Advertisement

Σωτήριο έτος 2019. Η ώρα της κάλπης πλησιάζει και ο καθένας από εμάς με μία ψήφο μπορεί να κάνει τη διαφορά. Για μία μόνο ψήφο το κόμμα της επιλογής σου μπορεί να χάσει το bonus, για παράδειγμα, των 50 εδρών. Η αποχή δεν είναι λύση. Το μέλλον όλων μας είναι και στα δικά σου χέρια.

Παρόμοια άρθρα που μπορεί να σ’ενδιαφέρουν:

Advertisement

SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Advertisement

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG