Συνέντευξη από τους En Stigma

Οι En-Stigma είναι ένα project του μπασίστα Vonifatios που δημιουργήθηκε το 2014 και κατηγοριοποιείται ως Galactic Progressive Metal. Η βασική ιδέα ήταν να ηχογραφηθεί ένα άλμπουμ, αλλά λόγω οικονομικών δυσκολιών καθυστέρησε. Το μόνο τραγούδι που ηχογραφήθηκε ήταν το Infernal Shadows το οποίο ανέβηκε στο YouTube ως single. Τα πράγματα έγιναν καλύτερα και την άνοιξη του 2018 οι ηχογραφήσεις για το άλμπουμ “Reforming the Universe” ξεκίνησαν και ολοκληρώθηκαν τον Οκτώβριο του 2018. Για να λειτουργήσει αυτό, οι En-Stigma είχαν τη βοήθεια των George Tzachristas (κύριες κιθάρες, πλήκτρα, drum programming, growls), Αναστάσιος Νικολάου (φωνητικά), Αναστάσιος Σερεμέτης (ουτι), Glory (φωνητικά), Alex Seretis (φωνητικά), Infernal Lord (φωνητικά), Ελένα Τραγουδάρα (φωνητικά), Κωνσταντίνος Τσάπος (κιθαριστικός αυτοσχεδιασμός).

Πρόσφατα οι En-Stigma κυκλοφόρησαν την remastered και deluxe remastered μορφή του “Reforming the Universe” και ετοιμάζουν νέα τραγούδια και σύντομα θα ξεκινήσουν ηχογραφήσεις για το νέο υλικό.

Παρακάτω θα βρείτε την  ενδιαφέρουσα συνέντευξη που μας παραχώρησαν.

Καλησπέρα! Είναι μεγάλη μας χαρά που σε φιλοξενούμε στο περιοδικό μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καλησπέρα κ ευχαριστώ πάρα πολύ για την φιλοξενία!!

  • Πως προέκυψε αυτό το σχήμα και ποιες ήταν οι αρχικές σας βλέψεις;

Το project αυτό προέκυψε από την θέλησή μου να γράψω το δικό μου υλικό το οποίο δεν ταίριαζε με τις μπάντες που ήμουν μέλος εκείνο το διάστημα

  • Πείτε μας λίγα πράγματα για το είδος μουσικής που πρεσβεύετε.

Αυτό που σαν En-Stigma ονομάζουμε Galactic progressive metal είναι ουσιαστικά ένα πάντρεμα διαφόρων ειδών με μια epic sci-fi lyrical αισθητική.

  • Πως ανταποκρίνεται το κοινό σε αυτό το είδος που ίσως είναι κάπως πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα;

Μέχρι στιγμής οι αντιδράσεις είναι θετικές παρόλο που σε πολλούς “ξενίζει” να ακούν τόσα είδη μαζί στα κομμάτια.

  • Πως βιώσατε τις μέρες της καραντίνας και ποια ήταν η σχέση σας με την τέχνη; Μπορεί κανείς να παραμείνει δημιουργικός σε περίοδο κρίσης;

Μιας και μιλάμε για project δεν μπορώ να πω πως η καραντίνα χάλασε κάποια σχέδια και πιστεύω ότι σίγουρα μπορείς να είσαι δημιουργικός όταν είσαι κλεισμένος μέσα τις περισσότερες ώρες της ημέρας.

  • Πείτε μας λίγα πράγματα για το άλμπουμ σας “Reforming the Universe”.             Το άλμπουμ αυτό είναι μια δουλεια που χρειάστηκε αρκετά χρόνια για να ολοκληρωθεί κυρίως λόγω οικονομικών προβλημάτων που είχα αλλά η ολοκλήρωσή της μου χάρισε μια πρωτόγνωρη απελευθέρωση. Η βασική ιδέα ακολουθεί την επερχόμενη καταστροφή της γης από τους En-Stigma ένα συμβούλιο που αποτελείται από τα πέντε πιο σοφά πλάσματα επιλεγμένα απ το ίδιο το σύμπαν για την διαχείριση των εκάστοτε ηλιακών συστημάτων και πλανητών. Ουσιαστικά ακολουθούμε το χρονικό μέχρι την καταστροφή την οποία απεγνωσμένα προσπαθούν να αποφύγουν οι άνθρωποι.
  • Ποια είναι τα σχέδια σου για το μέλλον;

Ελπίζω ότι θα προχωρήσω στην ηχογράφηση νέου υλικού αλλά δεν θέλω να λέω πολλά γιατί ο χρόνος μπορεί να μας βγάλει ψεύτες!!

 

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας!

Κ εμείς ευχαριστούμε πάρα πολύ!!


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ειρήνη Παντελή

Είμαι 20 χρονών και γεννήθηκα στα Γιάννενα.Σπουδάζω Βιολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.Λατρεύω τα ταξίδια,ασχολούμαι με το ρεμπέτικο τραγούδι και γράφω ανελλιπώς.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;