Έρχονται τα βινύλια σε High Definition το 2019!

SHARE

βινύλια

Τα τελευταία χρόνια η αγορά βινυλίων έχει εκτοξευθεί, χάρη στην προώθηση των αναλογικών μέσων εγγραφής της μουσικής, αλλά και της νοσταλγικής διάθεσης των απανταχού συλλεκτών. Ο ζεστός και οικείος ήχος που εκπέμπουν ελκύει όχι μόνο τους μεγαλύτερους, αλλά και τους νεότερους ηλικιακά μουσικόφιλους που έρχονται σε πρώτη επαφή με τα βινύλια.

Το 2016 έκανε την εμφάνισή της μια πατέντα, η οποία περιέγραψε έναν τρόπο παραγωγής δίσκων που εξασφαλίζει υψηλότερη ποιότητα ήχου, μεγαλύτερη ένταση και μεγαλύτερο χρόνο αναπαραγωγής σε σύγκριση με τα συμβατικά LPs.  Πλέον η αυστριακή start up, Rebeat Innovation, ανέλαβε να υλοποιήσει το εν λόγο εγχείρημα έναντι της τιμής των 4.8 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο επικεφαλής της εταιρίας, Günter Loibl, ανέφερε στο Pitchfork ότι χάρη στην επένδυση αυτή τα πρώτα HD βινύλια θα βγουν στις αγορές μέσα στο 2019.

Η διαδικασία που ακολουθείται για την παραγωγή ενός High Definition βινυλίου περιλαμβάνει ψηφιακή μετατροπή ήχου σε 3D τοπογραφικό χάρτη και με τη χρήση laser γίνεται η εγγραφή από το χάρτη στο stamper, το οποίο διαμορφώνει τις αυλακώσεις του βινυλίου. Σύμφωνα με τον Loibl με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται μεγαλύτερη ακρίβεια στη εγγραφή και λιγότερες απώλειες ακουστικών δεδομένων. Ως αποτέλεσμα τα βινύλια θα έχουν 30% μεγαλύτερο χρόνο αναπαραγωγής, μεγαλύτερη χωρητικότητα και πιο αξιόπιστη αναπαραγωγή του ήχου. Επιπρόσθετα στην τεχνική αυτή δεν θα χρησιμοποιηθούν τα συνήθη χημικά που συναντούνται στον παραδοσιακό τρόπο παραγωγής, ενώ θα μπορούν να παίξουν σε όλα τα πικάπ.

Η Rebeat Innovation, σύμφωνα με τον Loibl, έχει παραγγείλει ένα laser αξίας $600.000 το οποίο και περιμένει να παραλάβει τον Ιούλιο, ενώ τον Σεπτέμβριο θα δοκιμαστούν τα πρώτα stampers. Η εταιρεία έχει ως στόχο να παρουσιάσει τα πρώτα HD βινύλια τον ερχόμενο Οκτώβριο στο Making Vinyl Trade Conference στο Detroit. Μερικούς μήνες μετά και αφού γίνουν όλες οι απαραίτητες δοκιμές και βελτιστοποιήσεις, τα πρώτα HD βινύλια θα είναι διαθέσιμα στην αγορά κάπου στα μέσα του καλοκαιριού του 2019.

Advertisement

 

Παρόμοια άρθρα που μπορεί να σ’ενδιαφέρουν:

Advertisement

SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Advertisement

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Φοιτήτρια του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων εκ Θεσσαλονίκης ορμώμενη, εθισμένη στη μουσική, το καλό φαγητό, τη γυμναστική και τις μεταμεσονύχτιες συζητήσεις. Ένθερμη οπαδός της άποψης ότι η ευτυχία κρύβεται στις μικρές στιγμές, ένα παιδί με όνειρα που θέλει να φέρει το μέλλον στα δικά του μέτρα. Δεν περιγράφω άλλο.

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG