Smart Eq Vision Share Riding Concept Car: Ταξί πολυτελείας!

Πηγή εικόνας: www.autonomous.gr

Η Smart έρχεται να βάλει έναν ακόμη λίθο στο χώρο της καινοτομίας με την παρουσίαση του Smart Eq Vision fortwo. Πρόκειται για ένα ηλεκτρικό, αυτόνομο, concept-car για ride sharing, με μπαταρία ιόντων λιθίου στις 30 kwh και εμβέλεια περίπου 260 χιλιομέτρων.

Εξωτερικά…

Εφοδιασμένο με μια τεράστια οθόνη στο κάτω μέρος του μπροστινού προφυλακτήρα, κάνει την εμφάνισή του το νέο concept car της Smart. Στην οθόνη αυτή πρόκειται να προβάλλεται το όνομά σας ή η εικόνα προφίλ σας από κάποιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Έτσι, μπορείτε εύκολα να αναγνωρίσετε ποιο όχημα έρχεται να σας πάρει. Η χρηστικότητα της οθόνης αυτής βέβαια δεν σταματά εκεί, καθώς έχει και το ρόλο του καθοδηγητή, βοηθώντας σας να φτάσετε στο όχημα. δίνοντάς σας οδηγίες όπως «προχωρήστε ευθεία» ή «περάστε απέναντι».

Στην προσπάθειά της να καλύψει την έλλειψη ενός πραγματικού οδηγού, η Smart έχει προσθέσει στο όχημα όσο το δυνατόν περισσότερα «ανθρώπινα» χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα, πέρα από την οθόνη που αναφέραμε προηγουμένως, που θα μπορούσαμε να την παρομοιάσουμε με στόμα, έρχονται και τα μπροστινά φώτα, τα οποία μοιάζουν με μάτια. Αυτό επιτυγχάνεται με την «κίνηση» των led, σχηματίζοντας στα φανάρια του οχήματος ένα κινούμενο μάτι που παρακολουθεί την κίνησή σας.

Εσωτερικά…

Στο εσωτερικό τώρα, η Smart, φαίνεται να έχει δώσει την πρέπουσα προσοχή, καθώς έχει εμπλουτίσει την καμπίνα του οχήματος με όσο το δυνατόν περισσότερο χώρο και άνεση, αλλά και πολύ χρηστικές λεπτομέρειες. Αρχικά, ανοίγοντας την «παγωμένη» πόρτα σας (πρόκειται για ένα θόλωμα του τζαμιού ώστε να έχετε μια κάποια ιδιωτικότητα), στο κάθισμα θα βρείτε ένα ενσωματωμένο σύστημα καθαρισμού των χεριών σας. Μικρή λεπτομέρεια, όμως φανταστείτε πόσοι άνθρωποι, θεωρητικά, θα χρησιμοποιήσουν αυτό το όχημα. Στη συνέχεια, σε περίπτωση που εντός του οχήματος υπάρχει ήδη κάποιος άλλος άγνωστος συνεπιβάτης, μπορείτε να ανοίξετε ένα μικρό διαχωριστικό ανάμεσα σας, δημιουργώντας για αρχή μια οριοθέτηση στο χώρο, διότι το κάθισμα είναι ενιαίο.

Έπειτα, με τους δύο προτζέκτορες που βρίσκονται στο ταμπλό, μπορεί ο καθένας να προβάλει δίπλα του το βιβλίο ή την ταινία του ενδιαφέροντός του, καθώς μετακινείται στον προορισμό του. Ακόμη, με το μότο «Sharing is caring», είναι εμπλουτισμένη η διαδραστική κονσόλα που βρίσκεται στο μπροστινό τμήμα του οχήματος. Στην κονσόλα αυτή, μπορούν να συνδεθούν οι δύο συνεπιβάτες με τη χρήση των κινητών τους. Στη συνέχεια, αναγνωρίζοντας τα κοινά τους γούστα και ενδιαφέροντα επιλέγεται μουσική αρεστή και στους δύο. Με τον τρόπο αυτό, η παραμονή στο όχημα γίνεται όσο το δυνατόν πιο ευχάριστη και ανεπηρέαστη από «ενοχλητικούς» συνεπιβάτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή εικόνας: www.autoexpress.co.uk

Τέλος, ο επικεφαλής σχεδιασμού στη Dailmer, Gorden Wagener, ανέφερε:

«Το Smart Vision EQ ενσωματώνει την αστική πολυτέλεια του μέλλοντος. Αποτελεί μια ριζοσπαστική προσέγγιση με έναν κούλ και μινιμαλιστικό σχεδιασμό. Το όχημα αυτό έχει τα γνωστά χαρακτηριστικά και τις αναλογίες του Smart με έντονες καμάρες στις τέσσερις γωνίες και χωρίς προεξοχές. Πληθώρα ψηφιακών επιφανειών, μέσα και έξω, επιτρέπει το επόμενο επίπεδο επικοινωνίας μεταξύ ανθρώπου και οχήματος».

 

Πηγή:

www.youtube.com


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Νάντια Υφαντίδη

Απόφοιτη τμήματος οικονομικών επιστημών με πάθος τα αυτοκίνητα!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;