Ελληνική επανάσταση 1821

επανάστασηΗ επανάσταση του 1821 είναι ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της ιστορίας των Ελλήνων. Σήμανε το τέλος της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και την αρχή του ανεξάρτητου Ελληνικού κράτους! Η 25η Μαρτίου για τους Έλληνες είναι μια σπουδαία μέρα! Όχι μόνο ιστορικά αλλά και θρησκευτικά, αφού αυτήν την ημέρα γιορτάζεται ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου.

Σπουδαίες μάχες, με πρωταγωνιστές τον απλό λαό. Ανθρώπους που πολέμησαν σαν ήρωες. Διεκδικώντας ένα από τα μεγαλύτερα “δώρα” της ανθρωπότητας, την ελευθερία! Πολεμώντας με σθένος βάζοντας πάνω απ’ όλα την πατρίδα και την Θρησκεία κατάφεραν να γράψουν την δική τους ιστορία! Γι αυτούς δεν ήταν μια ευκαιρία να γίνουν ήρωες, να διαιωνίσουν τα πιστεύω ή τα εδάφη τους. Ήταν κάτι το αναγκαίο, η θέληση να αποκτήσουν το μεγαλύτερο αγαθό όλων. Την απόλυτη και ανυπέρβλητη “Ελευθερία”.

Πολέμησαν με σύντροφο το θέρος και την πίστη τους. Δεν είχαν συμμάχους τα όπλα ή τα σπαθιά. Ο εξοπλισμός τους ήταν λίγος, φτωχικός και παραμελημένος. Μα ήξεραν πως θα κέρδιζαν αυτό που ήθελαν. Αυτό είναι που τους έδινε και κουράγιο. Η παναγία δεν τους εγκατέλειψε, την είχαν μαζί τους σε όλη την διάρκεια την επανάστασης και αυτό είναι αρκετό για να σου δώσει το απαιτούμενο θάρρος που σου χρειάζεται για να αλωνιστείς σαν το λιοντάρι.

Εσύ τι γνωρίζεις για την ημέρα αυτήν, αλλά και όλη την διάρκεια των προσπαθειών απελευθέρωσης; Πόσο καλά ξέρεις τα γεγονότα της επανάστασης και τους πρωταγωνιστές αυτής; Με αυτό το κουίζ, θα έχεις την δυνατότητα να ελέγξεις τις γνώσεις σου, θα θυμηθείς κάποιες από αυτές ή και να λάβεις καινούριες!

https://www.playbuzz.com/maxmag10/3-22-2017-7-16-43-pm1821

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Μπιμπούδη Γεωργία

Εγωίστρια, ονειροπόλα και νευρική, λατρεύω τη Σαμοθράκη, το μπέργκερ, τις νεράιδες και το τσίπουρο. Ζω για να τραγουδάω και να ζωγραφίζω και παθιάζομαι με τα βιβλία, φτάνοντας σε σημείο εθισμού!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;