Lost Dimension, ένα ξεχασμένο διαμάντι

Το Lost Dimension είναι σίγουρα ένα παιχνίδι που για πολλούς πέρασε κάτω από τα ραντάρ τους, τουλάχιστον όσον αφορά τη χώρα μας. Και λογικό, καθότι το είδος του τακτικού jrpg δεν είναι αυτό που κυρίως ευδοκιμεί εδώ. Ας δούμε λοιπόν λίγο σύντομα για ποιο λόγο ακόμη και σήμερα, σχεδόν 5 χρόνια μετά τη κυκλοφορία του, θα έπρεπε να δώσετε τη προσοχή σας στο Lost Dimension.

Αρχικά, όσον αφορά τα γραφικά και τη μουσική, πρόκειται για κάτι που θα αποτελέσει γνώριμο στοιχείο των jrpg fans, καθότι τα γραφικά κινούνται στο σύνηθες anime στυλ, αν και θα μπορούσαν να είναι καλύτερα διότι είναι για ένα ps3 παιχνίδι που κυκλοφόρησε το 2015, οπότε κάποια textures θα μπορούσαν να είναι καλύτερα, χωρίς όμως σε καμιά περίπτωση να μην είναι κάτι το άκρως ευχάριστο να το κοιτάς. Η μουσική επίσης, αποτελεί ένα από τα δυνατότερα χαρτιά του, καθώς όχι μόνο έχει μερικά υπέροχα κομμάτια που θα σας κάνουν να παίζετε λίγο ακόμα και λίγο ακόμα, αλλά το κυρίως εναρκτήριο κομμάτι ακόμα είναι από τους FripSide, ένα γνωστό pop trance δίδυμο με πολλά anime τραγούδια στο ενεργητικό τους.

Lost Dimension
darkzero.co.uk

Όσον αφορά την ιστορία, το Lost Dimension τίθεται στο κοντινό μέλλον, όπου ο κόσμος έχει πλέον σχεδόν καταστραφεί. Ο πρωταγωνιστής μας Sho Kasugai είναι μέλος μιας ειδικής ομάδας, της S.E.A.L.E.D., μιας ομάδας αποτελούμενης από 17-18χρονους με ψυχικές δυνάμεις, οι οποίοι πρέπει να ερευνήσουν έναν πύργο που εμφανίστηκε από το πουθενά. Ο Sho έχει μια ειδική ικανότητα που λέγεται Vision, με την οποία μπορεί να δει γεγονότα του κοντινού μέλλοντος, και τη χρησιμοποιούν να σώσει ολόκληρες πόλεις. Ο κυρίως ανταγωνιστής ονομάζεται The End, και φυσικά θέλει να κυριαρχήσει στο κόσμο, αλλά πρώτα θα παίξει ένα παιχνίδι με την ομάδα της S.E.A.L.E.D. στο Lost Dimension.

Lost Dimension
playstation.com

Τέλος, το gameplay χωρίζεται σε δυο μέρη: στις μάχες και στις αλληλεπιδράσεις χαρακτήρων. Στο Lost Dimension οι αλληλεπιδράσεις χαρακτήρων γίνονται με τη μορφή visual novel, που σημαίνει ότι θα θυμίσει αρκετά βιβλίο ως προς τη μορφή και την ανάπτυξή του, κάτι που κατά τη γνώμη μου δεν βλέπουμε και τόσο συχνά πλέον. Όσον αφορά τις μάχες, όλοι οι χαρακτήρες επιτίθενται ως ομάδα, και ο καθένας έχει τις δικές του μοναδικές ικανότητες, τις οποίες χρησιμοποιείτε για να κρατήσετε ένα mentum στη μάχη. Πως το κρατάμε αυτό όμως; Με την ικανότητα Defer, ου επιτρέπει σε ένα μέλος της ομάδας να περάσει την ικανότητά του σε ένα άλλο, έτσι ώστε να χρησιμοποιείται πάντα η ικανότητα που θα επιφέρει τη μεγαλύτερη ζημιά. Εάν ο μετρητής του sanity σας μειωθεί επικίνδυνα, ο εκάστοτε χαρακτήρας θα τρελαθεί και θα γίνει berserk, όπου θα μπορεί να κάνει πολύ μεγαλύτερη ζημιά με κάθε επίθεση του, αλλά θα επιτίθεται τόσο σε εχθρούς όσο και σε φίλους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Lost Dimension είναι ένα κατά τη γνώμη μου κρυφό διαμάντι που πέρασε σχεδόν απαρατήρητο, και με μια ευκαιρία θα ανακαλύψετε για πιο λόγο τα παιχνίδια είναι κάτι παραπάνω από απλά να παίξω κάτι. Happy gaming…..

Πληροφορίες:

Developer(s):Lancarse

Publisher(s): JP: FuRyu, NA: Atlus USA, EU: NIS America, Microsoft Windows WW: Ghostlight

Producer(s): Hiroyuki Abe

Designer(s): Takeshi Oga, Yuu Yamashita, Makoto Tsuchibayashi

Writer(s): Jun Kumagai

Platform(s): PlayStation 3, PlayStation Vita, Microsoft Windows

 

Απαιτήσεις συστήματος (σύμφωνα με το Steam)

MINIMUM:

OS: Windows 7 (64-bit)

Processor: Intel Core 2 Quad 2.4GHz or comparable

Memory: 4 GB RAM

Graphics: NVIDIA GeForce 8800 or comparable

DirectX: Version 11

Storage: 1100 MB available space

Sound Card: Windows compatible sound card

RECOMMENDED:

OS: Windows 10

Processor: Intel i5 3.3 GHz or comparable

Memory: 8 GB RAM

Graphics: NVIDIA GeForce GTX 960 or comparable

DirectX: Version 11

Storage: 1100 MB available space

Sound Card: Windows compatible sound card


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Βασίλης Χατζηγεωργίου

Σπούδασα Ιστορία και Φιλοσοφία της Επιστήμης μπας και καταλάβω το μυστήριο της ζωής, αλλά τελικά κατάλαβα ότι η ζωή είναι απλά μια φαντασία και τη δημιουργείς όπως εσύ θέλεις....

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;