New World – Το official trailer είναι εδώ

Το New World είναι ένα παιχνίδι που μας συστήθηκε σχεδόν πριν από ένα χρόνο. Πήραμε μια μικρή γεύση με ένα teaser trailer και κάποια screenhots, τουλάχιστον. Η  Amazon Game Studios βρίσκεται στην παραγωγή του. Πρόκειται για ένα online rpg, pvp team battle παιχνίδι. Διαδραματίζεται χρονικά στα μέσα του 1600. Η χώρα που θα εκτυλίσσεται η ιστορία, είναι μια φανταστική απεικόνιση της Βρετανικής Αμερικής στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Στα πλαίσια των The Game Awards 2019, είδαμε το επίσημο trailer του παιχνιδιού. Το New World φαίνεται αξιόλογο κι αξιοπρεπές, από τα όσα είδαμε αυτά τα δύο λεπτά. Ας πάρουμε μια ιδέα για το καινούργιο παιχνίδι της Amazon:

 

New World – Official Trailer

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα πολύ όμορφο άνοιγμα για το New World. Αν και έχουμε δει πλάνα και gameplay του παιχνιδιού. Όμως, για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, άλλη είναι η ομορφιά του επίσημου trailer. Όμως, το συγκεκριμένο παιχνίδι, παρά τα όσα θετικά μπορεί να έχει, έφερε και πολλές γκρίνιες στον κόσμο του gaming.

Η βασική διαφωνία και ένσταση πολλών, είναι το βασικό περιεχόμενο του New World. Η αποικιοκρατία των Ευρωπαίων και ο άκρατος ρατσισμός ως προς την παρθένα νέα Γη. Αλλά και η σφαγή των γηγενών με την επικράτηση των “ηθικών”, κατά τους αποικιοκράτες, αξιών. Επίσης, το σενάριο του παιχνιδιού βρίσκεται επίσης στο στόχαστρο: ο παίκτης παίρνει το ρόλο ενός αποίκου, ο οποίος δεν έχει κάτι, είναι μόνος του.

Έτσι ξεκινά να φτιάξει τη ζωή του στο Νέο αυτό Κόσμο. Ξεκινά να κραφτάρει και να ντύνεται, φτιάχνει μια guild και προσπαθεί να επιβιώσει. Όσο το παιχνίδι προχωρά και ο οικισμός του μεγαλώνει, η αντιπαλότητα με τους άλλους players ανεβαίνει.

Έτσι, πρέπει να κάνει τα αδύνατα δυνατά για να προστατεύσει το σπίτι και τον κόσμο του.

Από όσα έχουμε δει, το New World περιλαμβάνει πανέμορφα τοπία. Τοπία που θυμίζουν πραγματικά μέρη της Αμερικής, πριν πατήσουν εκεί οι Ευρωπαίοι άποικοι. Κάτι το πολύ ωραίο, αν ρωτά κάποιος τη γνώμη μου.

Επίσης, να πω ότι τέτοιες αντιδράσεις, όσον αφορά ένα παιχνίδι, είναι λιγάκι υπερβολικές. Γνωρίζουμε όλοι και έχουμε διαβάσει ιστορία. Ξέρουμε το κακό που έφεραν οι άποικοι στους Γηγενείς της Αμερικής. Όμως, το να βγάζουμε χολή στο New World, και σε κάθε τέτοιου είδους παιχνίδι, είναι ανώφελο.

Θα θυμόμαστε για πάντα ότι κοντά στα εκατό εκατομμύρια άνθρωποι σφαγιάστηκαν από το μαχαίρι των Ευρωπαίων. Όμως, παίζουμε παιχνίδια, δε σκοτώνουμε.

Με το ίδιο σκεπτικό, δε θα έπρεπε να ακουμπήσουμε ποτέ το Red Dead Redemption. Η αέναη μάχη καουμπόηδων και ινδιάνων ήταν υπεύθυνη για τον αφανισμό των τελευταίων των Γηγενών  Αμερικάνων.

Το New World θα κυκλοφορήσει το Μάιο του 2020.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Αποστόλης Σαμακοβλής

Γεννημένος και μεγαλωμένος στην Θεσσαλονίκη όπου μένω μέχρι και τώρα, σπούδασα δημοσιογραφία και ασχολούμαι με την αρθρογραφία - κειμενογραφία αρκετά χρόνια. Αγαπώ το gaming, τις ταινίες, τα βιβλία και οτιδήποτε δεν έχει σχέση με τον πραγματικό κόσμο.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;