Desperados 3 | Τι είδαμε στο Demo

Καθώς βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την κυκλοφορία του Desperados 3, που θα έχουμε στα χέρια μας στις 16 Ιουνίου,  είπαμε να ασχοληθούμε με το demo παιχνιδιού ώστε να γιατρέψουμε προσωρινά τη δίψα μας. Άλλη μια συνέχεια που μας έρχεται αρκετά χρόνια μετά το προηγούμενο, 13 χρόνια μετά το Desperados: Helldorado. Τα Desperados είναι stealth παιχνίδια σε ισομετρικό περιβάλλον , εμπνευσμένα σε υπερθετικό βαθμό από το ακόμα παλαιότερο Commandos: Behind Enemy Lines. Η πετυχημένη αναβίωση της σειράς οφείλεται στην αγάπη που φαίνεται να έχουν στο genre, οι γερμανοί developers Mimimi Games που το 2016 μας έδωσαν το εξαιρετικό Shadow Tactics: Blades of the Shogun.

Desperados 3

Στο demo λοιπόν του Desperados 3 μπαίνουμε ακόμα μια φορά στο ρόλο του καουμπόη John Cooper. Στο εισαγωγικό tutorial ελέγχουμε τον πρωταγωνιστή σε παιδική ηλικία και ακολουθούμε τον πατέρα μας John Cooper σε μια μικρή αποστολή με εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Εδώ μαθαίνουμε τους πολύ βασικούς μηχανισμούς του παιχνιδιού, κυρίως πώς να περνάμε απαρατήρητοι από τους εχθρούς μας.

Το πρώτο κανονικό επίπεδο είναι το επόμενο, όπου βρισκόμαστε εν μέσω μιας ληστείας τραίνου και καλούμαστε να εξουδετερώσουμε την συμμορία που ευθύνεται για αυτή. Στο πλάι μας θα βρεθεί ένας μυστηριώδης ταξιδιώτης ντυμένος στα μαύρα, o δόκτωρ McCoy. Ο γιατρός μας είναι ένας από τους πέντε χαρακτήρες που θα στελεχώσουν την ομάδα μας και παραπέμπει στον χαρακτήρα του συνταγματάρχη Douglas Mortimer που ενσάρκωσε ο Lee Van Cleef στο «For a Few Dollars More». Κάθε χαρακτήρας της ομάδας έχει τα δικά του εργαλεία που βοηθάνε την κατάσταση. Έτσι και ο McCoy έχει την τσάντα του για αντιπερισπασμό αλλά και ένα Colt Buntline με το οποίο στοχεύει από μεγάλες αποστάσεις. Στην επόμενη αποστολή του demo έχουμε μαζί μας τον Hector, τον «Άσχημο» της παρέας που λύνει τα προβλήματά μας με ένα τσεκούρι και ένα δόκανο για αρκούδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Desperados 3

Η δεύτερη πίστα μας δείχνει πόσο φιλόδοξα θα είναι τα επίπεδα του Desperados 3, καθώς βρίσκεσαι πλέον σε μια μικρή πόλη με αρκετούς χαρακτήρες, όπου πρέπει να εξουδετερώσεις τέσσερα αφεντικά. Δυστυχώς νωρίς στο επίπεδο τελειώνει το demo και θα πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμα για την πλήρη εμπειρία.

Και φαίνεται πως θα αξίζει, καθώς το υλικό που είναι ως τώρα διαθέσιμο, είναι ποιοτικότατο. Τα γραφικά αν και δεν τα βοηθά η ισομετρική προοπτική είναι όμορφα παρά την λιτότητά τους. Ηχητικά επίσης, από τα εφέ και τις ερμηνείες των ηθοποιών μέχρι τη μουσική, το Desperados 3 παίρνει άριστα. Ειδικά οι Spaghetti Western και Americana συνθέσεις του soundtrack με βάση την ακουστική κιθάρα σε ταξιδεύουν κατευθείαν στην άγρια δύση. Μηχανικά, το Desperados 3 δεν παρεκκλίνει από το τις βάσεις που έθεσε το Commandos και ακολούθησαν τα άλλα Desperados αλλά και το Shadow Tactics. Από όσο είδαμε όμως στο demo, κάθε πτυχή του gameplay είναι καλοδουλεμένη και το παιχνίδι σε εισάγει αβίαστα στην φιλοσοφία των real-time tactics stealth games.

Desperados 3

Ενθαρρυντικότατο λοιπόν το demo του Desperados 3, αποδεικνύει ότι πρέπει να επιδεικνύεις το προϊόν σου όταν αυτό είναι ποιοτικό και το έχεις δημιουργήσει με μεράκι. Κάτι σπάνιο στην εποχή μας που πολλές εταιρίες στοχεύουν στην προπώληση, συχνά παραπλανώντας τον καταναλωτή σχετικά με το τελικό προϊόν. Μετράμε πλέον τις μέρες για να παίξουμε το υπόλοιπο Desperados 3 που πια μας έγινε σχεδόν βέβαιο ότι θα ικανοποιήσει τους φίλους των παιχνιδιών τακτικής και stealth, αλλά και όσους ίσως δεν έχουν οικειότητα με αυτά.

Desperados 3


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Κώστας Γιαννέλης

Γράφω για αυτά που μου αρέσουν (ή και όχι) και ελπίζω να σου αρέσουν αυτά που γράφω. Για της pop κουλτούρας το χασομέρι, που πάει τον νου σε άλλα μέρη.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;