Ιδέες για καλοκαιρινές φωτογραφίες

Και ναι, επιτέλους ήρθε το καλοκαίρι . Και θα μου πείτε νωρίς το θυμήθηκα. Αλλά παρόλο που η καλοκαιρινή περίοδος και η αφόρητη ζέστη έχουν αρχίσει εδώ και καιρό οι καλοκαιρινές διακοπές τώρα ξεκινούν για τους περισσότερους. Ήρθε η ώρα για νησιά, παραλίες , ηλιοβασιλέματα, camping, φύση , καθαρό αέρα. Με ένα τέτοιο φόντο λοιπόν δεν είναι παράλογο που τους περισσότερους τους πιάνει η δημιουργικότητα και η ανάγκη για φωτογραφίες. Έτσι , σήμερα θα δούμε κάποιες ιδέες για να κάνετε πιο ενδιαφέρουσες τις καλοκαιρινές σας φωτογραφίες.

Πηγή:www.tsouk.gr

Ηλιοβασιλέματα

Το προφανές! Τι πιο καλοκαιρινό από τις φωτογραφίες στο ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης και όχι μόνο. Όταν όμως κάτι είναι τόσο διαδεδομένο συχνά γίνεται και βαρετό. Για αυτό θα μπορούσατε να εφαρμόσετε κάποιες ιδέες για να κάνετε τις δικές σας φωτογραφίες ηλιοβασιλεμάτων πιο ενδιαφέρουσες. Αρχικά, επενδύστε στις σιλουέτες. Είναι δεδομένο ότι αν πάτε να φωτογραφίσετε ένα θέμα μπροστά σε ηλιοβασίλεμα θα βγει καμένο αφού είστε δεδομένα κόντρα στο φως. Μην προσπαθήσετε απαραίτητα να το αποφύγετε. Ρυθμίστε για αλλαγή την κάμερα σας ώστε το θέμα σας να είναι εντελώς μαυρισμένο. Αυτό  μπορεί να δημιουργήσει πολύ έντονες εικόνες. Η απεικόνιση των αντικειμένων και των σωμάτων σαν σκιές μπορεί να προκαλέσει έντονα συναισθήματα.

Πηγή: studentlife.com

Θάλασσα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το βασικό στοιχείο του καλοκαιριού είναι η θάλασσα. Ωστόσο, συνήθως οι φωτογραφίες της θάλασσας μοιάζουν όλες ίδιες. Υπάρχουν ,όμως, και εδώ τρόποι και ιδέες για να κάνεις τις δικές σου φωτογραφίες να ξεχωρίζουν. Αρχικά, μπορείς να βάλεις χρώμα.  Μπορείς να εντοπίσεις στην παραλία ένα λουλούδι , μία πετσέτα, κάτι με ένα ωραίο χρώμα για να σπάσει την μονοτονία της θάλασσας. Εστίασε σε αυτό και άσε την θάλασσα να είναι απλώς ένα εντυπωσιακό φόντο. Επιπλέον , πρέπει νομίζω να μάθουμε όλοι να εκμεταλλευόμαστε της δυνατότητες που μπορεί να μας δώσει η θάλασσα. Για παράδειγμα την αντανάκλαση. Παρ όλο που μπορούμε να δούμε το είδωλο μας μέσα στο θαλασσινό νερό σπανίως το φωτογραφίζουμε. Οι περισσότεροι νομίζουν ότι θέλει κάποια ειδική ρύθμιση αλλά στην πραγματικότητα τίποτα τέτοιο δεν συμβαίνει.

Πηγή: studentlife.com

Ακόμα, θα μπορούσατε να δοκιμάσετε να φωτογραφίσετε την θάλασσα σε στιγμές της που δεν είναι συνηθισμένες όπως σε φουρτούνες. Ο τρόπος που χτυπούν τα κύματα στην ακτή δίνει μεγάλο ενδιαφέρον στις εικόνες μας. Και τώρα ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για τις υποβρύχιες λήψεις. Φυσικά γνωρίζω ότι κάτι τέτοιο απαιτεί ειδικό εξοπλισμό αλλά δεν μπορώ να μην αναφερθώ σε αυτό το είδος φωτογραφίας που θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχει γίνει πια μόδα . Φυσικά λοιπόν οι φωτογραφίες κάτω από το νερό μας προκαλούν την αίσθηση ότι μπορούμε να εξερευνήσουμε κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Οι αγαπημένες μου προσωπικά φωτογραφίες είναι εκείνες που όπως το θέμα έτσι και η κάμερα βρίσκονται μισά πάνω και μισά κάτω από το νερό.

Αυτές είναι κάποιες από τις βασικές ιδέες για πιο ιδιαίτερες καλοκαιρινές φωτογραφίες. Πάρτε λοιπόν τις κάμερες σας ή τα κινητά σας και ετοιμαστείτε για εντυπωσιακές  λήψεις.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Δάφνη Νικητοπούλου

Γειάαα σας !!! Με λένε Δάφνη ασχολούμαι ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία και το θέατρο. Αγαπώ τα ταξίδια , τις πρωινές βόλτες και τα βιβλία ! Θα τα λέμε εδώ για φωτογραφικά θέματα και άλλα!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;