Mini-bus για ΑμεΑ φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Πηγή Εικόνας:Ταχυδρόμος

Αποτελεί πλέον πραγματικότητα το πρώτο mini-bus για ΑμεΑ φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Ήδη πραγματοποιούνται συζητήσεις και διαγωνισμοί για την απόκτηση λεωφορείου 14 θέσεων ειδικά διαμορφωμένου για την μεταφορά και αναπηρικών αμαξιδίων, λόγω του οτι στο Πανεπιστήμιο αυτό φοιτούν και άτομα με κινητικές ή άλλου είδους αναπηρίες. Την απόφαση για την υποστήριξη του mini-bus για την μετακίνηση των ΑμεΑ φοιτητών,  πήρε η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου κατά την τελευταία Συνεδρίασή της. Σύμφωνα με τον Πρύτανη, Ζήση Μαμούρη αυτό το λεωφορείο θα εξυπηρετεί την μετακίνηση των φοιτητών του Βόλου που μετακινούνται για την παρακολούθηση, είτε εργαστηρίων, είτε ερευνητικών προγραμμάτων ή εκδρομών στα πλαίσια του προγράμματος σπουδών. Μάλιστα, συμπλήρωσε πως θα χρειαστεί ακόμα ένα για το Πανεπιστήμιο της Λάρισας.

Το λεωφορείο αυτό θα διαθέτει 14 θέσεις και θα είναι επαρκώς εξοπλισμένο, ώστε να μπορεί να μεταφέρει αναπηρικά αμαξίδια για τη Δομή Υποστήριξης ατόμων με Αναπηρίες «Πρόσβαση» συνολικού προϋπολογισμού 90.000 ευρώ. Απο τις 14 θέσεις, οι δύο θα πρέπει να είναι για αναπηρικά αμαξίδια. Θα διαθέτει ανυψωτικό μηχανισμό (ανελκυστήρα) ηλεκτροϋδραυλικό, όπως ρητά αναφέρεται μεταξύ άλλων στην προκήρυξη. Στο Πανεπιστήμιο αυτό φοιτούν 180 φοιτητές με αναπηρία. Οι δυσκολίες που οι φοιτητές αντιμετωπίζουν έχουν να κάνουν με προβλήματα στην όραση, την ακοή, την κίνηση. Ο διαγωνισμός διεξάγεται ηλεκτρονικά και ήδη έχουν αρχίσει να κατατίθενται προσφορές των mini-bus για ΑμεΑ φοιτητές από την περασμένη Παρασκευή. Προσφορές θα κατατίθενται έως τις 31 Ιανουαρίου και η αποσφράγιση θα γίνει στις 6 Φεβρουαρίου.

Πηγή Εικόνας:Ταχυδρόμος

Τελευταία, με την ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών και την αλλαγή αντιλήψεων τείνει να δημιουργηθεί μια νέα εποχή για τα άτομα με αναπηρίες. Είναι καιρός όλοι, πολίτες και πολιτεία, να συνειδητοποιήσουμε το χρέος μας προς τα άτομα αυτά και να τα διευκολύνουμε στην προσπάθειά τους να ρίξουν τα εμπόδια που περιορίζουν την έκφραση της ταυτότητάς τους και την ισότιμη συμμετοχή και πρόσβαση σε όλους τους τομείς της κοινωνικής και της προσωπικής ζωής του ανθρώπου.

Από τότε που υπάρχει ο άνθρωπος υπάρχουν και τα άτομα με αναπηρία. Γιατί; Γιατί πάντα υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν τα ατυχήματα, τα γονίδια, οι ασθένειες και όλοι οι άλλοι παράγοντες, οι οποίοι προκαλούν την αναπηρία. Εκείνο που διαφέρει από εποχή σε εποχή και από κοινωνία σε κοινωνία είναι ο τρόπος με την οποίο καθένας μας αντιλαμβάνεται την αναπηρία. Κι αυτό είναι σημαντικό, γιατί οι αντιλήψεις επηρεάζουν τον τρόπο που προσεγγίζουμε τα άτομα με αναπηρία, τη στάση μας και τη συμπεριφορά μας απέναντί τους, καθώς και τις πολιτικές που εφαρμόζονται για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους. Ως μια τέτοια πολιτική μπορούμε να αναφέρουμε και την αξιέπαινη πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για το mini-bus για ΑμεΑ φοιτητές.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Παναγιώτα Τουρλή

Oνομάζομαι Παναγιώτα Τουρλή, φοιτήτρια του τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Στα 22 μου χρόνια ζω και λειτουργώ με γνώμονα τις ασχολίες που αγαπώ και με γεμίζουν,ασχολίες όπως το διάβασμα, τα ταξίδια και ο χρόνος με τους ανθρώπους μου!Φράση που θα χαρακτήριζε τη φιλοσοφία μου απέναντι στην ζωή είναι αυτή του παιδαγωγού Λέο Μπουσκάλια "Να ζείς,να αγαπάς και να μαθαίνεις".

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;