Η Μattel κυκλοφορεί τις κάρτες UNO σε έκδοση braille

UNO braille

Η εταιρεία Mattel, κυκλοφορεί τις κάρτες UNO από το 1992 και το παιχνίδι έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία παγκοσμίως. Την περασμένη Τρίτη η εταιρεία ανακοίνωσε την κυκλοφορία των καρτών σε έκδοση για άτομα με προβλήματα όρασης. Οι κάρτες UNO κυκλοφορούν πλέον από την Mattel σε γλώσσα braille. Tο κλασικό παιχνίδι καρτών UNO είναι αγαπημένη συνήθεια πολλών, μικρών και μεγάλων! Στο σπίτι, στο σχολείο, στις διακοπές, στο πλοίο… πολλές φορές μας βοήθησαν να περάσουμε την ώρα μας ευχάριστα και μας προσέφεραν στιγμές χαράς με φίλους.

 

UNO braille
Πηγή εικόνας: cnn.com

 

Η Μattel προχώρησε στον σχεδιασμό των καρτών σε συνεργασία με την Αμερικανική Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών, ώστε το παιχνίδι να απευθύνεται σε περισσότερο κόσμο και να μην αποκλείονται οι έχοντες προβλήματα όρασης από το παιχνίδι. Σε όλες τις κάρτες αναγράφονται στο πάνω μέρος οι ανάγλυφες τελείες braille, έτσι ώστε να είναι εύχρηστες από άτομα με απώλεια όρασης ή από άτομα με περιορισμένη όραση. Οι οδηγίες του παιχνιδιού είναι διαθέσιμες για λήψη σε ηχητικά αρχεία. Ο επικεφαλής του τομέα παιχνιδιών της Mattel εξέφρασε τη χαρά του για την ενέργεια της εταιρείας, τονίζοντας τη σημαντικότητά της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το γεγονός ότι τα άτομα με προβλήματα όρασης μπορούν τώρα να παίξουν το κλασικό παιχνίδι UNO είναι πολύ σημαντικό για τα ίδια τα άτομα και για τους φίλους και τις οικογένειές τους που μπορούν να μοιραστούν στιγμές χαράς και παιχνιδιού

Η Μattel έχει στο παρελθόν κάνει αντίστοιχες ενέργειες προσπάθειας προώθησης των παιχνιδιών της στο ευρύ κοινωνικό σύνολο έχοντας δημιουργήσει το 2017 τις κάρτες UNO σε έκδοση φιλική για άτομα με αχρωματοψία. Η έκδοση UNO ColorAdd περιέχει πάνω στις κάρτες τα διεθνή σήματα χρωμάτων, τα οποία είναι οικεία στα άτομα με αχρωματοψία.

UNO braille
Πηγή: gameword.gr

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν τις κάρτες UNO braille από το επίσημο site της εταιρείας (εδώ) με το κόστος τους να ανέρχεται στα 9,99 $ και να επισκεφτούν την ιστοσελίδα της UNO braille για περισσότερες λεπτομέρειες.

 

Πηγές που χρησιμοποιήθηκαν για το άρθρο αυτό:

news.mattel.com

cnn.com

 


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Χριστίνα Μερτύρη

«Θυμήσου να κοιτάς τα αστέρια και όχι τα πόδια σου. Προσπάθησε να καταλαβαίνεις ό,τι βλέπεις και να αναρωτιέσαι τι κάνει το σύμπαν να υπάρχει. Να είσαι περίεργος. Όσο δύσκολη κι αν φαίνεται η ζωή, πάντα υπάρχει κάτι το οποίο μπορείς να κάνεις και να πετύχεις. Σημασία έχει απλώς να μην τα παρατήσεις».

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;