Ευτυχία ή Πόνος. Από τη Χαρά Σίνου

Η ευτυχία δεν είναι κάτι που βρίσκεις στο δρόμο. Δεν γεννιέσαι ευτυχισμένος η ζωή σε κάνει με το πέρασμα του χρόνου. Η ευτυχία δεν καθορίζεται από το αν σήμερα ξύπνησες χαμογελαστός. Η ευτυχία καθορίζεται από αυτά που νιώθεις. Ευτυχισμένο σε κάνουν τα συναισθήματα. Σε κάνουν να νιώθεις ζωντανός και ναι ευτυχία είναι να ζεις. Να ζεις, να ελπίζεις και να ονειρεύεσαι. Ευτυχία μπορεί να σου προκαλέσει ένα χαμόγελο, μια αγκαλιά, ένα φιλί, ένα αθώο βλέμμα. Ευτυχία μπορεί να είναι και εκείνος ή εκείνη που σκέφτηκες.

Αλίμονο αν ο έρωτας δεν σου προκαλεί την ομορφότερη ευτυχία τότε τι σου προκαλεί; Ο έρωτας; Αχχ,το πιο όμορφο συναίσθημα. Τυχεροί εκείνοι που το νιώθουν στο έπακρο. Και τι είναι ο έρωτας; Δεν υπάρχει ορισμός του έρωτα, της αγάπης ή της ευτυχίας. Ο έρωτας λοιπόν, είναι το πιο όμορφο συναίσθημα που μπορεί να νιώσεις. Θυμάσαι εκείνα τα αθώα βλέμματα που αντάλλασσες με εκείνον/εκείνη που σου άρεσε; Θυμάσαι πως έτρεμε η καρδιά σου στο άκουσμα του ονόματος του/της; Θυμάσαι πως έτρεμαν τα πόδια σου όταν σε πλησίαζε; Θυμάσαι πόσες φορές έψαχνες μια επαφή με τα μάτια; Θυμάσαι πόσο όμορφα ένιωθες; Πόσο προσπάθησες για το πρώτο έρωτα; Πόσα έδωσες και πόσα πήρες;

Μπορεί η ζωή να είναι άδικη, μπορεί καθημερινά να σε πληγώνει, να σε γονατίζει με τις δυσκολίες της “κάθε εμπόδιο για καλό” έλεγαν οι παλιοί. Μπορεί ο πόνος που ζεις εσύ σήμερα αύριο να μην υπάρχει. Μπορεί αύριο να πονάει κάποιος άλλος. Έτσι είναι η ζωή. Ο πόνος εξαρτάται από εμάς. Από το πόσο αφήνουμε τον εαυτό μας να επηρεαστεί από αυτά που συμβαίνουν. Ένα καράβι δεν βουλιάζει από το νερό που βρίσκεται γύρω του αλλά από το νερό που μπαίνει μέσα του. Μην αφήνεις τον εαυτό σου να επηρεαστεί από αυτά που συμβαίνουν γύρω σου. Μπορεί να νιώθεις μόνος αλλά δεν είσαι. Μπορεί να νιώθεις ότι είσαι ο μόνος που βίωσε παρόμοια κατάσταση δεν είσαι όμως εκεί έξω υπάρχουν άνθρωποι που βίωσαν κάτι παρόμοιο. Άσε το πόνο πίσω. Μη επιτρέπεις σε κανένα να σε πληγώσει.

Η ζωή είναι μικρή μην την περιορίζεις με το να πονάς. Ζήσε, κάνε την ζωή όμορφη όσο πιο όμορφη μπορείς. Γιατί ποτέ δεν ξέρεις… Οι άνθρωποι είναι περαστικοί σε αυτή τη ζωή μπορεί αύριο να χάσεις αυτούς που αγάπησες πιο πολύ και από τους χθεσινούς. Χαμόγελα η ζωή είναι όμορφη για να πονάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αν θες την συμβουλή μου. Μην ακούς κανέναν αγάπησε δίχως όρια, κλάψε όσο πιο πολύ μπορείς, ξέσπασε, απομάκρυνε από την ζωή σου τους τοξικούς ανθρώπους. Αγκάλιασε τον εαυτό σου, αγάπησε τον δίχως αύριο, χαμόγελα, προσευχή σου στο Θεό για την υγεία σου και για αυτούς που αγαπάς. Και όλα θα πάνε καλά!


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Egrapses

Η στήλη #egrapsa φιλοξενεί κείμενα όσων νιώθουν την ανάγκη να επικοινωνήσουν τις σκέψεις, τις απόψεις και τα συναισθήματά τους μέσω του γραπτού λόγου. Οι αναγνώστες μας σχολιάζουν την επικαιρότητα, διατυπώνουν τους προβληματισμούς τους και εκφράζουν τη δημιουργικότητα τους μέσα από μικρές ιστορίες.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;