Κάτω από τη σκάλα, ένας όμορφος και χρήσιμος χώρος

Χώρος κάτω από τη σκάλα
Πόσο όμορφος και χρήσιμος θα μπορούσε να είναι ο κενός χώρος κάτω από την εσωτερική σκάλα ενός σπιτιού; Συνήθως θεωρείται ένα τυφλό σημείο που δεν ξέρουμε πως να το εκμεταλλευτούμε. Κι όμως, οι χρήσεις ενός τέτοιου χώρου μπορούν να είναι πολλές, αρκεί να σκεφτούμε έξυπνα και με φαντασία! Ας πάρουμε μερικές ιδέες για το τι μπορούμε να τοποθετήσουμε κάτω από τη σκάλα, με σκοπό να γίνει ένα όμορφο αλλά συνάμα και λειτουργικό σημείο.

Χώρος υποδοχής

Κάτω από τη σκαλα

Μια έξυπνη λύση, είναι να δημιουργήσουμε απλά ένα όμορφο σημείο το οποίο θα τραβάει την προσοχή και  θα προσφέρει ένα όμορφο θέαμα με το που εισέρχεται κάποιος στο σπίτι. Τα φυτά, οι πέτρες, τα βότσαλα, τα μεγάλα βάζα και διακοσμητικά μπορούν να είναι η λύση σε αυτό.

Χώρος κάτω από τη σκάλα

Αν η σκάλα βρίσκεται κοντά στην εξώπορτα του σπιτιού, στον κενό χώρο κάτω από αυτήν, μπορούμε να τοποθετήσουμε ένα τραπέζι υποδοχής. Μια κονσόλα, ακόμα και ένα μικρό καναπέ όπου μπορούμε να καθόμαστε για να βάζουμε και να βγάζουμε τα παπούτσια μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αποθηκευτικοί χώροι

Χώρος κάτω από τη σκάλα

χώρος κάτω από τη σκάλα

Ζητώντας τη βοήθεια ενός επαγγελματία ο οποίος θα μετρήσει, θα σχεδιάσει και θα υλοποιήσει μια custom made κατασκευή, μπορούμε να έχουμε αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σκάλα μας! Ντουλάπες εισόδου για τα πανωφόρια και τα παπούτσια, λινοθήκες, αποθήκευση εργαλείων, χώροι αρχειοθέτησης ή οτιδήποτε άλλο είναι αναγκαίο.

Γραφείο και βιβλιοθήκη

χώρος κάτω από τη σκάλα

χώρος κάτω από τη σκάλα

χώρος κάτω από τη σκάλα

χώρος κάτω από τη σκάλα

Από τις πιο έξυπνες λύσεις, είναι να εκμεταλλευτούμε την εσοχή κάτω από τη σκάλα ως προσωπικό γραφείο στην περίπτωση που δεν υπάρχει κενό δωμάτιο στο σπίτι για να χρησιμοποιηθεί ανάλογα. Μια βιβλιοθήκη, ένα γραφείο, μία επιφάνεια εργασίας με διάφορα ντουλάπια και συρτάρια μπορούν να γεμίσουν όμορφα το χώρο και να μας προσφέρουν και τον χώρο εργασίας που έχουμε ανάγκη!

Τηλεόραση κάτω από τη σκάλα

χώρος κάτω από τη σκάλα

Στην περίπτωση που η διαρρύθμιση του χώρου το επιτρέπει, μπορούμε να τοποθετήσουμε την τηλεόραση στον τοίχο κάτω από την σκάλα!

W.C. κάτω από τη σκάλα

χώρος κάτω από τη σκάλα

χώρος κάτω από τη σκάλα

Αυτή η περίπτωση προϋποθέτει τον σχεδιασμό αυτού του χώρου από την κατασκευή του σπιτιού ή την ανακαίνιση και τοποθέτηση των απαραίτητων εγκαταστάσεων αργότερα, το οποίο είναι δαπανηρό. Είναι μία εξαιρετική ιδέα όμως, απόλυτα χρηστική, λειτουργική και κάποιες φορές αναγκαία. Ποιος δεν χρειάζεται ένα δεύτερο w.c στο σπίτι του;

Κάβα και μπαρ

Κάτω από τη σκαλα

χώρος κάτω από τη σκάλα

χώρος κάτω από τη σκάλα

Όλοι θα θέλαμε να έχουμε μία κάβα στο σπίτι μας και ένα μπαρ σερβιρίσματος για να μπορούμε με στυλ και άνεση να περιποιούμαστε τους καλεσμένους μας. Η λύση…κάτω από τη σκάλα!

Χώρος ξεκούρασης και απομόνωσης

χώρος κάτω από τη σκάλα

χώρος κάτω από τη σκάλα

Κάτω από τη σκάλα μας τοποθετούμε ένα καναπέ για να αναπαυόμαστε και να διαβάζουμε. Επίσης, μια άνετη πολυθρόνα δίπλα σε ένα έπιπλο στο οποίο βρίσκεται το ηχοσύστημά μας, το αγαπημένο μας έργο τέχνης κτλ. Όλα αυτά δημιουργούν ήρεμες, όμορφες γωνίες που μας γαληνεύουν και ομορφαίνουν το χώρο μας.

Ελπίζω οι προτάσεις μου να σας φανούν χρήσιμες!


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Βίκυ-Δόμνα Καλλιανίδου

Απόφοιτη του University of Hertfordshire σε σπουδές Business&Management. Ασχολούμαι επαγγελματικά στον τομέα της διακόσμησης και επίπλωσης χώρων. Μου αρέσει να βλέπω τη λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά! Τα ταξίδια και η θάλασσα είναι βαθειές ανάσες, οι όμορφοι χώροι ξεκούραση...Πιστεύω ότι όλοι δικαιούνται να ζούνε σε όμορφους χώρους και προσπαθώ να το προσφέρω με τη δουλειά μου και τις γνώσεις μου!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;