Φτιάξε το δικό σου φωτιστικό!

SHARE

φωτιστικό

Κι αφού το φθινόπωρο έχει μπει για τα καλά, μία ωραία ιδέα για να αλλάξει η διάθεσή σου είναι να κάνεις μερικές αλλαγές στη διακόσμηση του σπιτιού σου.

Μην πάει το μυαλό σου σε έξοδα και αγορές, υπάρχουν πολλές ιδέες για να κάνεις μικρές ή μεγάλες αλλαγές με χαμηλό κόστος.

Αν έχεις ελεύθερο χρόνο και μεράκι, μπορείς να κατασκευάσεις υπέροχα πράγματα. Ένα από αυτά είναι το φωτιστικό. Σε αυτό το άρθρο θα δεις βήμα βήμα τη κατασκευή του.

Τα υλικά που θα χρειαστείς μπορείς να τα προμηθευτείς από οπουδήποτε, με χαμηλό κόστος.

ΥΛΙΚΑ:

  • σπάγκος

  • κόλλα χειροτεχνίας

  • 1 μπαλόνι

  • 1 ανεξίτηλο μαρκαδόρο

  • λάδι ή βαζελίνη

  • μία βάση

  • ακρυλικό χρώμα (αν θέλετε να βάψετε το σπάγκο)

  • καλώδιο, ντουί και λάμπα (προτιμάτε λάμπες Led για εξοικονόμηση ενέργειας)

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ:

Ξεκινάμε ανακατεύοντας καλά την κόλλα χειροτεχνίας με το ακρυλικό χρώμα (αν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε) αλλιώς αραιώνουμε τη κόλλα με λίγο νερό σε ένα μεγάλο δοχείο και βυθίζουμε το σπάγκο μέσα.

Advertisement

φωτιστικό

Φουσκώνουμε το μπαλόνι τόσο ώστε να φτάσει στο επιθυμητό μέγεθος και με τον ανεξίτηλο μαρκαδόρο σχεδιάζουμε δύο κύκλους, ένα στην κορυφή (για να περνάει η λάμπα με το καλώδιο) και ένα στο κάτω μέρος του μπαλονιού (ώστε να αλλάζουμε εύκολα τη λάμπα όταν χρειάζεται). Οι δύο κύκλοι δεν θα καλυφθούν με σπάγκο.

φωτιστικό

Ακουμπάμε το φουσκωμένο μπαλόνι στη βάση μας και το αλείφουμε ελαφρά με βαζελίνη ή λάδι. Τη βαζελίνη τη χρησιμοποιούμε για να μην κολλήσουν οι στρώσεις του σπάγκου πάνω στο μπαλόνι όταν θα έχουν στεγνώσει. Η βάση μπορεί να είναι οτιδήποτε έχει την δυνατότητα να κρατήσει σταθερό το μπαλόνι, όπως ένα δοχείο.  Κρατώντας, λοιπόν, σταθερή τη μια άκρη του σπάγκου, που προηγουμένως είχαμε βουτήξει στην κόλλα, ξεκινάμε το τύλιγμα γύρω από το μπαλόνι. Προσοχή, δεν θέλουμε ο σπάγκος να καλύψει τους δύο κύκλους που σχεδιάσαμε.

φωτιστικό

Συνεχίζουμε να τυλίγουμε μέχρι οι στρώσεις να γίνουν όσο πυκνές θέλουμε μεταξύ τους. Φυσικά δεν πρέπει να είναι υπερβολικά αραιές ώστε να μπορούν να κρατήσουν το στρογγυλό τους σχήμα. Αφήνουμε το μπαλόνι να στεγνώσει για 24 ώρες.

φωτιστικό

Όταν βεβαιωθούμε ότι ο σπάγκος έχει στεγνώσει πάνω στο μπαλόνι, το τσιμπάμε με μια καρφίτσα και το αφαιρούμε από το εσωτερικό του. Αν υπάρχουν κάποιες ατέλειες, αν το μπαλόνι ξεφουσκώνοντας έχει δημιουργήσει βαθουλώματα, τα διορθώνουμε με το χέρι.

φωτιστικό

Τέλος περνάμε το καλώδιο με τη λάμπα και έχουμε ένα φωτιστικό που ταιριάζει σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού.

φωτιστικό

Το παρακάτω βίντεο θα σας λύσει τυχόν απορίες και θα δείτε τη κατασκευή στη πράξη ώστε να κάνετε καλύτερα το φωτιστικό σας.

Advertisement

Καλή επιτυχία!

Παρόμοια άρθρα που μπορεί να σ’ενδιαφέρουν:

Advertisement

SHARE:

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG

Advertisement

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Είμαι η Κατερίνα, πάντα αισιόδοξη προσπαθώ να δω τη θετική πλευρά των καταστάσεων. Θέλω όλα γύρω μου να είναι όμορφα διακοσμημένα και ο χώρος μου οργανωμένος σωστά ώστε να είναι λειτουργικός. Μαζί θα μιλήσουμε για design, μόδα, ομορφιά αλλά και σώμα & υγεία.

Το MAXMAG είναι ένα περιοδικό που μπήκε δυναμικά στο χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Κοινό όλων: η αγάπη για την αρθρογραφία, την οποία ο καθένας ξεχωριστά τη συνδέει με το αντικείμενο που γνωρίζει καλά και, συνήθως, έχει σπουδάσει.

Follow Newsweek

Κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας θα λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του MAXMAG