DIY Κάδρο για αποθήκευση κοσμημάτων

κοσμημάτων
Πηγή εικόνας: pinterest.com

Όλα εμείς τα κορίτσια έχουμε ένα μικρό προβληματάκι με την αποθήκευση των κοσμημάτων μας. Πετάμε από εδώ και από εκεί τα κολιέ, τα βραχιόλια και τα σκουλαρίκια μας. Στην προσπάθειά αποθήκευσης των κοσμημάτων μας, γεμίζουμε το μπουντουάρ μας με μικρά μικρά κουτάκια, ένα για τα δαχτυλίδια, άλλο για τα σκουλαρίκια, με αποτέλεσμα να το γεμίζουμε και να μη μένει κενός χώρος για άλλα προϊόντα ομορφιάς. Εκτός όμως από τον χώρο που καλύπτουν, δημιουργείται και ένας αντιαισθητικός χώρος για το υπνοδωμάτιό μας. Ενώ καθόμουν λοιπόν μια μέρα και έψαχνα τρόπους ώστε να λυθεί αυτό το πρόβλημα, ανακάλυψα μια πολύ πρωτότυπη ιδέα χώρου αποθήκευσης κοσμημάτων, το λεγόμενο κάδρο. Με τον όρο κάδρο εννοώ ό,τι υπάρχει διαθέσιμο στο σπίτι του καθενός (είτε είναι πίνακας, είτε κορνίζα, ακόμη και μικρός καθρέφτης), το οποίο όμως δεν χρησιμοποιεί καθόλου.

κοσμημάτων
Πηγή εικόνας: pinterest.com

Παρακάτω θα δούμε βήμα βήμα τη διαδικασία δημιουργίας ενός τέτοιου κάδρου για την τοποθέτηση των κοσμημάτων μας.

Αρχικά παίρνουμε το κάδρο που αποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε. Στη συνέχεια ελέγχουμε αν έχουμε κοντά μας όλα τα απαραίτητα υλικά:

Εκτέλεση

Αφού βεβαιωθούμε πως έχουμε μαζί μας ό,τι χρειαζόμαστε ξεκινάμε τη δημιουργία μας. Παρ΄τε μια μεζούρα και μετρήστε πόσο σύρμα χρειάζεστε κρατώντας το επάνω στο πλαίσιο (κάδρο) προκειμένου να το υπολογίσετε σωστά. έπειτα χρησιμοποιήστε τον κόφτη και κόψτε ένα τετράγωνο κομμάτι από σύρμα. στη συνέχεια, με τη χρήση του συρραπτικού τοποθετείστε το σύρμα στο πίσω μέρος του πλαισίου. Σε περίπτωση που δεν σας βολέψει το συρραπτικό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ζεστή σιλικόνη. Αφού κολλήσει καλά το σύρμα στο κάδρο (ίσως χρειαστεί κάποιο χρόνο), μπορείτε να διακοσμήσετε τη νέα δημιουργία των κοσμημάτων σας βάφοντας με έντονες αποχρώσεις το περίγραμμα, ώστε να ταιριάζει με το υπόλοιπο υπνοδωμάτιο.

Από την άλλη μπορείτε να αφήσετε το χρώμα στην αρχική του κατάσταση και να βάλετε μικρές πινελιές όπως διακοσμητικές κορδέλες, λουλουδάκια, ακόμη και κρυφό φωτισμό, για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Επίσης θα σας φανεί πολύ πιο πρακτικό να μπορείτε να κρεμάσετε αυτό το κάδρο στον τοίχο, ώστε να μην πιάνει καθόλου χώρο. Σε περίπτωση που το κάδρο που έχετε στη διάθεσή σας δεν έχει κρεμάστρα, μπορείτε πολύ απλά να κόψετε λίγο ακόμα σύρμα από αυτό που διαθέσατε προηγουμένως και να το κολλήσετε στην άκρη του κάδρου, από τη μεριά που θέλετε να τοποθετηθεί στον τοίχο.

κοσμημάτων
Πηγή εικόνας: pinterest.com

Τόσο απλά και γρήγορα φτιάξαμε έναν δικό μας χώρο αποθήκευσης κοσμημάτων, όπως ακριβώς τον θέλουμε και μας αρέσει, χωρίς κόπο και προπάντων χωρίς χρήματα.

κοσμημάτων
Πηγή εικόνας: pinterest.com

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;