Vintage & Minimal διακόσμηση

Πηγή εικόνων: Pinterest.com

H λέξη Vintage προέρχεται αρχικά από την οινοποιεία και συγκεκριμένα δηλώνει την μέθοδο και τις ειδικές προδιαγραφές παρασκευής του οίνου.

Το αποτέλεσμα αυτού ήταν ένα κρασί υψηλής ποιότητας και λόγω αυτού, ταυτίστηκε με την παλαιότητα χωρίς απαραίτητα να συμβαίνει στην πραγματικότητα αυτό.

Έτσι η λέξη Vintage χρησιμοποιείται πλέον για να δηλώσει το οτιδήποτε παλιό αλλά παράλληλα και καλαίσθητο και πλέον χρησιμοποιείται σε όλες τις εκφάνσεις τις σύγχρονης ζωής.

«One Vintage piece» μπορεί να κάνει την διαφορά

Στην διακόσμηση ή εισαγωγή τέτοιου είδους αντικειμένων σ’ ένα σύγχρονο μινιμαλιστικό περιβάλλον, καθιστά πολλές φορές ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα, προκαλώντας στον αποδέκτη ποικίλα συναισθήματα.

καμπύλες γραμμές άλλης εποχής
Πηγή εικόνων: Pinterest.com

Οι μορφές και ο χαρακτήρας τους, μας επιτρέπουν να συνάγουμε συμπεράσματα σχετικά με την κουλτούρα, την τέχνη και τις τάσεις της μόδας των προηγούμενων αιώνων. Οι ασυνήθιστες γραμμές σχεδιασμού με τις καμπυλότητες και τα περίτεχνα σχέδια, λειαίνουν τις πιο απλές απόλυτες και λιτές φόρμες του σήμερα, δημιουργώντας μια σύνθεση πιο αρμονική και ισορροπημένη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ηρεμία χαλάρωση και οικειότητα, βρίσκουν διέξοδο μέσα από ένα αντικείμενο που εντάσσεται στο χώρο, ταξιδεύοντάς μας πολλές φορές σε άλλες εποχές με μια νότα ρομαντισμού.

Εντύπωση στον αποδέκτη προκαλεί επίσης, το γεγονός της ανακάλυψης και ανάδειξης του αντικειμένου σε «One piece», προσδίδοντας στον χώρο μια διαφορετική οντότητα και καλαισθησία, που ίσως σε διαφορετική χρονική στιγμή  να μην αντιστοιχούσε στο συγκεκριμένο αντικείμενο.

Vintage & Minimal

Έτσι, χώροι minimal που χαρακτηρίζονται από απλότητα, ανοιχτοί, σε τόνους συνήθως άσπρο-γκρι, είναι εφικτό να διακοσμηθούν με ένα Vintage κομμάτι, το οποίο προσδίδει στον χώρο χρώμα, καλαισθησία και ιδιαιτερότητα, αντιπροσωπεύοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο και την προσωπικότητα του ιδιοκτήτη, καταργώντας έτσι την αρχική αυστηρότητα αυτού.

minimal γραμμές στην κουζίνα συνδυασμένα με vintage στοιχεία - καρέκλα & τραπεζαρία
Πηγή εικόνων: Pinterest.com

Προσαρμόστε τα θέλω σας

Στην προσπάθειά σας να το επιτύχετε, δοκιμάστε αυτό που ταιριάζει στο δικό σας προσωπικό στιλ και χαρακτήρα, τολμώντας χρωματικές αλλαγές σε τοίχους ή και υφάσματα.

κυρίαρχο στοιχείο διακόσμησης του χώρου ο κεντρικός vintage τοίχος
Πηγή εικόνων: Pinterest.com

Πειραματιστείτε στο χώρο σας

Μεταλλάσσοντας και εισάγοντας μια παλαιά κονσόλα στην είσοδο της οικείας, ένα μπουφέ της γιαγιάς στην τραπεζαρία, μια ντουλάπα χαμηλή με σχέδια στην κρεβατοκάμαρα ή στο guest room, ένα παλαιό πλακάκι μικρών διαστάσεων ζωγραφισμένο στο χέρι με γεωμετρικά σχήματα στον μπάνιο των φιλοξενουμένων, έναν κεντρικό τοίχο στο καθιστικό του χώρου επιμελώς ατημέλητο διακοσμημένο με floral σχέδια, μια ξύλινη καρέκλα ή τέλος μια πολυθρόνα με το ανάλογο ύφασμα.

καλαισθησία - σύγχρονο περιβάλλον συνδυασμένο με vintage tile
Πηγή εικόνων: Pinterest.com

Δημιουργήστε την δική σας γωνιά με vintage στοιχεία

Ακόμη και μικρότερα αντικείμενα είναι εφικτό να χρησιμοποιηθούν και να εξυπηρετήσουν αυτό τον σκοπό, όπως μια παλιά γραφομηχανή, ένα τηλεσκόπιο, μια ραπτομηχανή, ένα παλαιό καβαλέτο ζωγραφικής, μια φωτογραφική μηχανή κ.α.

Τολμήστε λοιπόν και προχωρήστε και εσείς πρώτα στην ανακάλυψη και έπειτα στη εισαγωγή Vintage αντικειμένων στον προσωπικό σας χώρο, δίνοντάς τους την πρέπουσα προσοχή και αγάπη.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ξενοφών - Εκτορας Γρηγορελης

Interior & industrial designer με αφετηρία την Θεσσαλονίκη. Απόφοιτος του τομέα της Εσωτερικής Διακόσμησης έχω αναλάβει πλήθος έργων. Από το 2012 & έπειτα συμμετέχω σε εγχώριους & διεθνείς διαγωνισμούς όπου έχω διακριθεί με δικές μου δημιουργίες . Παράλληλα έχω διδάξει σχέδιο διακόσμησης σε δημόσιο ινστιτούτο. Επαναπροσδιορίζοντας τις προτεραιότητες μου ως designer, θέτω ως άμεσο στόχο τον σχεδιασμό & την δημιουργία καλαίσθητων αντικείμενων καθημερινής χρήσης, τα οποία θα ομορφαίνουν τον χώρο μας & κατά επέκταση & την ζωή μας.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;