Ένας κήπος στο μπαλκόνι σας

μπαλκόνι
Πηγή εικόνας: pinterest.com

Δημιουργήστε έναν κήπο στο μπαλκόνι σας και απολαύστε τον μικρό προσωπικό σας παράδεισο!

Μπορεί ο Ιούλιος να μας παίδεψε με τον άστατο καιρό του, αλλά σύντομα το μπαλκόνι και η βεράντα μας θα αποτελεί το πιο αγαπημένο μέρος του σπιτιού μας. Και για να γίνει αυτό, το μόνο που χρειάζεται είναι όρεξη και φαντασία! Το μπαλκόνι του σπιτιού μας, όσο μικρό κι αν είναι, μπορεί να μεταμορφωθεί σε μια όαση για τους καλοκαιρινούς μήνες και να μας μεταφέρει μακριά από τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας και το γκρίζο της πόλης. Γι’αυτό ξεχάστε όσα πιστεύατε μέχρι σήμερα, πως η βεράντα σας χρησιμεύει μόνο για αποθηκευτικός χώρος με ντουλάπες και γλάστρες και βάλτε το προσωπικό σας στυλ με απλά και οικονομικά υλικά, δημιουργώντας ένα επιπλέον δωμάτιο!    

Όσο μικρότερος είναι ο χώρος σας, τόσο περισσότερο θα πρέπει να ταιριάζει με το υπόλοιπο σπίτι και να εναρμονίζεται με τη διακόσμηση, έτσι ώστε να αποτελεί προέκταση του σπιτιού σας και όχι έναν μεμονωμένο χώρο. Για να το πετύχετε αυτό, μπορείτε να ακολουθήσετε κάποιες από τις παρακάτω ιδέες.

  • Δημιουργήστε ένα φράχτη στο μπαλκόνι σας με φυτά που έχουν πυκνό φύλλωμα, έτσι ώστε να «κλείσετε» το χώρο και να τον απομονώσετε από εξωτερικούς θορύβους και… βλέμματα! Αν το μπαλκόνι σας είναι μικρό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αναρριχόμενα φυτά τα οποία γεμίζουν τον χώρο και είναι ανθεκτικά.
  • Χρησιμοποιήστε διακοσμητικά εσωτερικού χώρου όπως ένα χαλάκι από ψάθα ή ύφασμα. Με τον τρόπο αυτό θα κάνετε το μπαλκόνι σας να φαίνεται ως ένα κομμάτι του σπιτιού, ενώ μπορείτε να τοποθετήσετε ακόμη κι ένα μικρό φωτιστικό δαπέδου για ακόμη πιο «cozy» αποτελέσματα. Επίσης, μια ιδέα που κερδίζει έδαφος τα τελευταία χρόνια, είναι και η τοποθέτηση μικρών κάδρων στους τοίχους των μπαλκονιών.
  • Μην φοβάστε το χρώμα και χρησιμοποιήστε το σε κάθε ευκαιρία! Το χρώμα δίνει ζωή σε κάθε χώρο και ανεβάζει τη διάθεση. Βάψτε τον τοίχο του μπαλκονιού σας σε χρώματα που να ταιριάζουν με το υπόλοιπο σπίτι, ενώ αν η όψη της πολυκατοικίας σας το επιτρέπει, δώστε και μια διαφορετική πινελιά, βάφοντας ένα σημείο-όπως μια κολώνα ή μια γωνία- σε ένα έντονο χρώμα.
  • Προσαρμόστε το δάπεδο έτσι ώστε να ταιριάζει με αυτό του σπιτιού. Πολλές πολυκατοικίες, ειδικά οι παλαιότερες, έχουν στα μπαλκόνια τελείως διαφορετικά δάπεδα από αυτά που έχουν χρησιμοποιηθεί στο εσωτερικό. Μπορείτε να τα ταιριάξετε, έτσι ώστε η βεράντα σας να φαίνεται ακόμη περισσότερο ως μια προέκταση του σπιτιού σας.
  • Τα έπιπλα θα πρέπει να είναι άνετα. Μην ξεχνάτε πως το μπαλκόνι σας είναι χώρος χαλάρωσης και ηρεμίας. Αν έχετε τον απαιτούμενο χώρο, μπορείτε να βάλετε μεγάλες άνετες πολυθρόνες εξωτερικού χώρου, ενώ για μικρότερους χώρους, απλά βάλτε μαξιλάρια επάνω στις καρέκλες για να έχετε το ίδιο άνετο αποτέλεσμα.
  • Τέλος, μην ξεχνάτε πως αυτός είναι ο προσωπικό σας χώρος και θα πρέπει να αντικατοπτρίζει το προσωπικό σας γούστο. Χρησιμοποιήστε ό,τι σας χαλαρώνει και σας κάνει να αισθάνεστε άνετα και απολαύστε τον μικρό προσωπικό σας παράδεισο!
μπαλκόνι
Πηγή εικόνας: pinterest.com
μπαλκόνι
Πηγή εικόνας: pinterest.com

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Σοφία Κουραπίδη

Η Σοφία ζει στην Αθήνα αλλά η ψυχή της βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. Εργάζεται ως Visual Communications Specialist και αγαπάει τις πεταλούδες.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;