Η Σχολή Αρχιτεκτονικής του Φρανκ Λόιντ Ράιτ κλείνει τον Ιούνιο

Η Σχολή Αρχιτεκτονικής στο Taliesin, την οποία ίδρυσε ο Φρανκ Λόιντ Ράιτ πριν από περίπου 90 χρόνια, θα κλείσει τον Ιούνιο, αφού δεν κατάφερε να έρθει σε οικονομική συμφωνία με το Ίδρυμα Φρανκ Λόιντ Ράιτ.

Όπως γράφει η ανακοίνωση που εκδόθηκε μέχρι τον Ιούνιο θα κλείσουν και οι δύο πανεπιστημιουπόλεις του στο Scottsdale της Αριζόνα και Spring Green, στο Ουισκόνσιν. Το Διοικητικό Συμβούλιο της σχολής προσπάθησε μέχρι τέλους να κρατήσει τη Σχολή ανοιχτή, η οποία θεωρείται ένα μοναδικό Ίδρυμα με σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της κληρονομιάς του σπουδαίου Αμερικανού αρχιτέκτονα.

Το ίδρυμα στόχευε να συνεχίσει το όραμα του Ράιτ, ο οποίος θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους αρχιτέκτονες του 20ού αιώνα και ίδρυσε τη σχολή το 1932 με σκοπό να δίνονται υποτροφίες και να διδάσκονται νέοι αρχιτέκτονες. Αυτό το καινοτόμο σχολείο και η αποστολή του ήταν αναπόσπαστο μέρος του οράματος του αρχιτέκτονα για τη σύνδεση της αρχιτεκτονικής με τον φυσικό κόσμο.

Φρανκ Λόιντ Ράιτ
Πηγή εικόνας: https://www.elculture.gr

Το σχολείο αρχικά ονομάστηκε Σχολή Αρχιτεκτονικής του Φρανκ Λόιντ Ράιτ και χρηματοδοτήθηκε από το Ίδρυμα Φρανκ Λόιντ Ράιτ- το οποίο ιδρύθηκε από τον Αμερικανό αρχιτέκτονα το 1940. Μετονομάστηκε σε Σχολή Αρχιτεκτονικής του Taliesin το 2017. Σύμφωνα όμως με την Αμερικανική Επιτροπή Ανώτατης Εκμάθησης μια σχολή δεν μπορεί να είναι διαπιστευμένη αν εξαρτάται οικονομικά από ένα μη ακαδημαϊκό ίδρυμα. Οι τριάντα σπουδαστές θα ολοκληρώσουν τα πτυχιακά τους προγράμματα στο Ινστιτούτο σχεδιασμού Herberger State University της Αριζόνα.

Η σχολή φιλοξενείται στα στούντιο του Ράιτ στο Taliesin, Wisconsin, και Taliesin West στην Αριζόνα. Τρείς εξαίρετοι χώροι που αποτελούν μαζί με το Μουσείο Guggenheim, το Fallingwater και τέσσερις ακόμη χώρους, το Frederick C. Robie House στο Ιλινόις, το Hollyhock House στην Καλιφόρνια, το Herbert and Katherine Jacobs House στο Ουισκόνσιν και το Unity Temple στο Oak Park, κομμάτι του καταλόγου παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή: https://www.elculture.gr


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Μαργαρίτα Κυανίδου

Η Μαργαρίτα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Έδεσσα. Είναι Αρχιτέκτονας Μηχανικός και εργάζεται στην Αθήνα. Παθιάζεται με την Αρχιτεκτονική και τις τέχνες γενικότερα. Εκτονώνεται μέσω του Χορού και του Θεάτρου και λατρεύει να "μαθαίνει" περισσότερα και περισσότερα και περισσότερα...Χειρότεροι εχθροί της τα όρια και ο χρόνος.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;