Γοτθική Αρχιτεκτονική προς πώληση

γοτθική
Πηγή εικόνας: google images


Από τα μεσαιωνικά κάστρα μέχρι τα βικτοριανά αρχοντικά, η γοτθική αρχιτεκτονική είναι τόσο πολύμορφη, όσο και επιβλητική. Χαρακτηριστικά αυτού του δραματικού ύφους περιλαμβάνουν θολωτές οροφές, τοξωτά παράθυρα και περίτεχνα στοιχεία. Η γοτθική περίοδος άρχισε τον 12ο αιώνα στη Γαλλία και έφτασε μέχρι τον 16ο αιώνα, αλλά η επιρροή της διήρκεσε μισή χιλιετία. Έχουμε ψάξει και σας παρουσιάζουμε 4 σπίτια γοτθικής αρχιτεκτονικής προς πώληση που θα σας κλείσουν το μάτι!

Blackmoor House, Hampshire, England

γοτθική
Πηγή εικόνας: google images

4 υπνοδωμάτια £ 950.000 

Ο αρχιτέκτονας Alfred Waterhouse σχεδίασε αυτό το εκτεταμένο διατηρητέο ​​κτήμα στο Liss, για τον πρώτο κόμη του Selborne. Εξακολουθεί να ανήκει στην οικογένεια, αλλά το Blackmoor House μετατράπηκε σε 17 διαμερίσματα στη δεκαετία του 1970, ένα από τα οποία είναι τώρα στην αγορά.

γοτθική
Πηγή εικόνας: google images

Η κατοικία των τεσσάρων υπνοδωματίων είναι προσβάσιμη μέσω μιας κολοσσιαίας κοινόχρηστης αίθουσας, η οποία περιλαμβάνει σκαλιστή σκάλα και πέτρινο τζάκι και διαθέτει κουζίνα αγροικίας. Τα δωμάτια έχουν θέα στον όμορφο κήπο του σπιτιού.

Knockdrin Castle, Westmeath, Ireland

Πηγή εικόνας: google images

12 υπνοδωμάτια € 13,5 εκατομμύρια

Το κάστρο Knockdrin ανατέθηκε από τον Sir Richard Levinge γύρω στο 1810 για να πάρει τη θέση ενός παλαιότερου κάστρου. Το ιρλανδικό μέγαρο έχει αέρα γοτθικής αναγέννησης. Η εταιρεία που το έχει προς πώληση αναφέρει: «μια κλασική γεωργιανή εξοχική κατοικία με γοτθική στολή».

γοτθική
Πηγή εικόνας: google images

Ο Ιρλανδός αρχιτέκτονας Sir Richard Morrison σχεδίασε το γοτθικό σπίτι των 1800 τετραγωνικών μέτρων. Οι διακοσμητικές καμάρες οδηγούν σε ένα μεγάλο διάδρομο, ο οποίος διαθέτει έναν θολωτό φεγγίτη. Στο ισόγειο υπάρχει μια βιβλιοθήκη, αίθουσα χορού και μελέτης. Τα υπνοδωμάτια είναι στον επάνω όροφο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Hadlow Tower, Kent, England

γοτθική
Πηγή εικόνας: google images

4 υπνοδωμάτια £ 2 εκατομμύρια

Ο Πύργος Hadlow χτίστηκε το 1838 με ύψος 175 ft. Τώρα έχει μετατραπεί σε ένα σπίτι τεσσάρων υπνοδωματίων σε οκτώ ορόφους, τέσσερις εκ των οποίων είναι προσβάσιμοι μέσω ανελκυστήρα.

γοτθική
Πηγή εικόνας: google images

Τα δωμάτια έχουν γοτθική διακόσμηση σε όλη την έκτασή τους, συμπεριλαμβανομένων των μυτερών παραθύρων. Οι κάτοικοι της χώρας στη οποία ανήκει η ιδιοκτησία, έχουν πρόσβαση στους χώρους του κάστρου και στους μαγευτικούς του κήπους.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Στέργος Χρυσοστομάκης

Χαιρετώ την ομήγυρη!Είμαι ο Στέργος, χωρίς "ι", μια πολύπλευρή ανθρώπινη οντότητα. Φοιτητής στο Δομικών Έργων που έχω κάνει το χόμπι μου επάγγελμα και εργάζομαι πλέον ως Μάγειρας! Καλλιτεχνική φλέβα από μικρός, αφου πάντα μου άρεσε η ζωγραφική, ενώ με γοήτευε ιδιαίτερα η Αρχιτεκτονική και η διακόσμηση! Τα άρθρα μου θα προσπαθήσω να είναι "Στέργος", σύντομα και συνάμα πλήρη. Σας εύχομαι καλή ανάγνωση!!!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;