Έκθεση design και αρχιτεκτονικής που πρέπει να επισκεφθείς

Πηγή εικόνας: mansionglobal.com

Η πρώτη έκθεση design και αρχιτεκτονικής έκανε την εμφάνιση της το 1851 στο Hyde Park του Λονδίνου «World Fair», όπως ονομάστηκε, δημιουργήθηκε για να καλύψει την ανάγκη πολλών designers, αρχιτεκτόνων και εταιρειών παραγωγής επίπλων ώστε να ανταλλάξουν νέες ιδέες, να αναπτύξουν το πελατολόγιο τους κάνοντας νέες συνεργασίες και να ενημερωθούν για τις καινούργιες τεχνολογίες στο χώρο του design και της αρχιτεκτονικής. Φτάνοντας στο σήμερα, όλο και περισσότερες χώρες έχουν δημιουργήσει την δική τους έκθεση Design έχοντας πάντα σαν στόχο την ανταλλαγή ιδεών και την εξέλιξη του συγκεκριμένου κλάδου. Οι πιο σημαντικές εκθέσεις παγκοσμίως είναι οι εξής:

Milan Furniture Fair

Πηγή εικόνας: mansionglobal.com

Milan Furniture Fair ή αλλιώς «Salon Del Mobile» είναι αυτή τη στιγμή η μεγαλύτερη έκθεση design στον κόσμο. Κάθε χρόνο, τον μήνα Απρίλιο, το Μιλάνο διοργανώνει την μεγαλύτερη έκθεση επίπλων προσελκύοντας πάνω από 14.000 εταιρείες από όλο τον κόσμο. Σε έναν πολυχωρο διακοσμημένο με μια ευρεία γκάμα επίπλων οι κατασκευαστές παρουσιάζουν τις νέες τεχνολογίες, τις ανερχόμενες τάσεις του design και την διαφορετική κουλτούρα κάθε πολιτισμού.

London Design Festival

Πηγή εικόνας: visitlondon.com

Λάτρης του design και της αρχιτεκτονικής; Σίγουρα αξίζει να επισκεφθείς το «London Design Festival». Το Λονδίνο ήταν και είναι ένα βήμα μπροστά σε ότι έχει να κάνει με τις τέχνες και το design. Θέλοντας να γιορτάσει την δημιουργικότητα, την εξέλιξη και το πάθος των designers δημιούργησε την εβδομάδα του design ή αλλιώς «Designers Week» η οποία παίρνει σάρκα και οστά κάθε χρόνο μέσα στον μήνα Σεπτέμβριο. Επίσης, ένα σημαντικό γεγονός που διαδραματίζεται εκείνη την περίοδο είναι η βράβευση πολλών καλλιτεχνών και designers για την προσφορά και την εφευρετικότητα τους στο τομέα αυτό.

NYC X Design

Πηγή εικόνας: deconewyork.com

Η Νέα Υόρκη χαιρετίζει με τον δικό της τρόπο το τομέα του design προσκαλώντας όλους τους εναλλακτικούς designers να παρουσιάσουν τα έργα τους και να εκπροσωπήσουν το εξειδικευμένο τομέα του εναλλακτικού design. Κάθε χρόνο, συνήθως τους μήνες του φθινοπώρου, δημιουργεί 5 διαφορετικά σημεία (hot spots) σε ολόκληρη την πόλη ώστε να αναδείξουν οι designers τον διαφορετικό τρόπο σκέψης τους μέσα από τα εκθέματα τους. Εκατομμύρια κόσμος προσελκύεται από την διαφορετικότητα και την εφευρετικότητα της συγκεκριμένης έκθεσης έχοντας κατακτήσει πολύ κόσμο τα τελευταία χρόνια.

Maison et Objet

Πηγή εικόνας: Pinterest

Το Maison et Objet είναι η μεγαλύτερη έκθεση εσωτερικής διακόσμησης (Interior Design) στην Γαλλία. Κρατάει δυναμικά τον τίτλο μιας από τις τρεις πιο σημαντικές εκθέσεις στην Ευρώπη.  Ενδιαφέροντα στοιχεία μπορείς να παρακολουθήσεις στα ανοιχτά studios και στα πολυποίκιλα design shows. Το σημαντικότερο γεγονός όμως είναι η βράβευση του designer της χρονιάς ή αλλιώς «Designer of the Year Award».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Dubai Design Week

Πηγή εικόνας: Pinterest

Μιλώντας για design και αρχιτεκτονική δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε την Μέση Ανατολή από το άρθρο μας. Έχοντας συμβάλει τόσα χρόνια στον κόσμο της αρχιτεκτονικής και του design (και όχι μόνο) ο οργανισμός Dubai Design District οργανώνει κάθε χρόνο τον μήνα Νοέμβριο το  Dubai Design Week, κατακτώντας επάξια τον τίτλο της μεγαλύτερης έκθεσης στην Μέση Ανατολή. Η διάρκεια της έκθεσης είναι 6 μέρες και διαδραματίζονται από talk shows, εκθέσεις νέων σχεδιαστών και διαφορά events έως τα εγκαίνια νεόχτιστων κτιρίων.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Μιχάλης Γερόπουλος

O Μιχάλης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι σπουδαστής Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής και Design, κάτοχος διπλώματος "Project and Construction Management" και του αρέσει να εξελίσσεται συνεχώς. Τον ελεύθερο του χρόνο σχεδιάζει, παρακολουθεί σεμινάρια και βάζει στόχους για το μέλλον.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;