11 Λόγοι να αγοράσεις Χειροποίητα Προϊόντα!

Χειροποίητα προϊόντα

Τα χειροποίητα προϊόντα, όχι μόνο, προσφέρουν υψηλότερη ποιότητα και περισσότερη προσοχή στη λεπτομέρεια, αλλά μπορούν να δώσουν και στους αγοραστές κάποια εκπληκτικά δευτερεύοντα οφέλη.

1. Τα χειροποίητα προϊόντα είναι οικολογικά.

Η χειροποίητη εργασία καταναλώνει λιγότερη ενέργεια από τη γραμμή συναρμολόγησης μαζικής παραγωγής, γεγονός που την καθιστά περισσότερο βιώσιμη από περιβαλλοντική άποψη. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν το εμπορικό αγαθό παράγεται στο εξωτερικό και πρέπει να μεταφερθεί σε πολύ μεγάλη απόσταση για να φτάσει στον καταναλωτή.

Χειροποίητα προϊόντα

2. Τα χειροποίητα προϊόντα κάνουν καλό στην αγορά εργασίας.

Ένας άλλος λόγος που θα πρέπει να αισθάνεστε καλά όταν ξοδεύετε τα χρήματά σας σε χειροποίητα προϊόντα, είναι πως με αυτόν τον τρόπο δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας. Μία μελέτη διαπίστωσε ότι η μετατόπιση μόνο του 10% των καταναλωτικών δαπανών σε τοπικές επιχειρήσεις μιας συγκεκριμένης περιοχής, θα δημιουργούσε εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας και εκατομμύρια ευρώ σε τοπικούς μισθούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

3. Τα χειροποίητα προϊόντα αξίζουν περισσότερο.

Χειροποίητα προϊόντα

Πολυάριθμες έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι εκτιμούν περισσότερο ένα αντικείμενο, όταν οδηγούνται να πιστεύουν ότι δημιουργήθηκε με έναν «αέρα γνησιότητας», για παράδειγμα, αν κάποιος τους πει ότι είναι ένα έργο τέχνης. Αυτό σημαίνει ότι τα βιοτεχνικά προϊόντα, είτε πρόκειται για κάποιο κόσμημα είτε για ένα βάζο μαρμελάδας, θεωρούνται μεγαλύτερης αξίας για την κοινωνία.

4. Τα χειροποίητα προϊόντα είναι επίσης καλύτερα.

Δεν είναι όμως η ιδέα της αυθεντικότητας που παροτρύνει τους ανθρώπους να ξοδέψουν περισσότερα για χειροποίητα προϊόντα. Τα χειροποίητα αγαθά είναι απλά καλύτερα. Παρατηρήθηκε σε μια μελέτη με θέμα τον καφέ ότι ο χειροποίητος είναι πιο γευστικός, αφού το 47% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι ο καφές έχει καλύτερη γεύση όταν παρασκευάζεται με το χέρι, σε σύγκριση με μόλις 11%, οι οποίοι είναι διατεθειμένοι να συμβιβαστούν με τους καφέδες από τους αυτόματους πωλητές.

Χειροποίητα προϊόντα

5. Τα χειροποίητα προϊόντα μας κάνουν να αισθανόμαστε καλά για τις αγορές μας.

Μια έρευνα στην Αμερική το 2012, διαπίστωσε ότι το 87% των Αμερικανών καταναλωτών θεώρησε ότι οι επιχειρήσεις θα πρέπει να τοποθετούν τουλάχιστον το ίδιο βάρος στα συμφέροντα της κοινωνίας όπως και στα συμφέροντα της επιχείρησης. Αν υποστηρίξουμε τοπικούς βιοτέχνες και την οικολογική τους συνείδηση που εφαρμόζουν στην επιχείρηση τους, τότε έχει εκπληρωθεί η παραπάνω επιθυμία.

6. Τα χειροποίητα προϊόντα βοηθούν τις κοινότητες.

Μελέτες έχουν δείξει ότι ανεξάρτητες επιχειρήσεις τοπικού χαρακτήρα – πολλές από τις οποίες πωλούν χειροποίητα αντικείμενα – επιστρέφουν μεγαλύτερο ποσοστό των εσόδων τους στις κοινότητες τους από ότι οι αλυσίδες. Αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι που έχουν έσοδα από ανεξάρτητες επιχειρήσεις (ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι) είναι πιο πιθανό να ξοδέψουν το μισθό τους σε επιχειρήσεις κοντά στην περιοχή όπου εργάζονται.

7. Τα χειροποίητα προϊόντα μπορούν να ικανοποιήσουν καλύτερα τις ανάγκες σας.

Συχνά τα χειροποίητα αγαθά, προσφέρουν τη δυνατότητα να προσαρμόσετε τις δικές σας προδιαγραφές στην αγορά σας (customize). Επιπλέον, τις περισσότερες φορές, οι αγοραστές μιλάνε άμεσα με τους τεχνίτες. Οι οποίοι είναι συνήθως δεκτικοί στην τροποποίηση ορισμένων πτυχών του προϊόντος, ειδικά για να ταιριάζουν στις ανάγκες σας.

8. Τα χειροποίητα προϊόντα προσφέρουν μια πληρέστερη εμπειρία.

Μια έρευνα που διερευνά τυριά στο Βερμόντ, διαπίστωσε ότι οι καταναλωτές προτιμούν να αγοράζουν «χειροποίητο» τυρί επειδή αισθάνονται ότι παρέχουν μια πληρέστερη «αισθητική εμπειρία». Αυτός είναι ένας παράγοντας τόσο των εγγενών ιδιοτήτων, όπως της καλύτερης γεύσης, όσο και των εξωγενών ιδιοτήτων, όπως η χαρά να βρεθεί κάτι που αγαπάς πραγματικά. Ακόμα και μόνο η γνώση ότι ένα προϊόν ήταν χειροποίητο συνέβαλε στην αίσθηση μιας καλύτερης εμπειρίας, διότι υπάρχει μια γνώση στην καταγωγή του προϊόντος.

9. Τα χειροποίητα προϊόντα είναι ευκολότερα στην αγορά και πιο δημοφιλή από ποτέ.

Το διαδίκτυο είναι γεμάτο από μια ανερχόμενη βιομηχανία χειροποίητων αγορών. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι αγκαλιάζουν χειροποίητα αγαθά. Ορισμένες ιστοσελίδες με χειροποίητα προϊόντα σημείωσαν αύξηση πωλήσεων κατά 71% σε διάστημα μόλις ενός έτους από το 2010 έως το 2011. Η αγορά χειροποίητων ειδών online επιτρέπει, σε όλους μας, να έχουμε πρόσβαση στις δεξιότητες τεχνιτών από όλο τον κόσμο.

10. Τα χειροποίητα προϊόντα είναι μοναδικά.

Χειροποίητα προϊόντα

Ένας από τους πιο διαδεδομένους λόγους που οι άνθρωποι επιλέγουν να αγοράσουν χειροποίητα αγαθά είναι  πως θέλουν να κατέχουν κάτι χειροποίητο, κάτι που δεν προέρχεται από μια μεγάλη εταιρεία. Η φύση των χειροποίητων ειδών είναι να υπάρχουν λιγότερα κομμάτια από το κάθε είδος, οπότε ότι φοράτε ή τρώτε ή προσθέτετε στο σπίτι σας είναι τόσο μοναδικό όσο κι εσείς.

11. Τα χειροποίητα προϊόντα υποστηρίζουν μια παράδοση εξειδικευμένου έργου.

Έχουμε δει ότι η υποστήριξη του τοπικού σας τεχνίτη είναι καλό για την κοινότητα, αλλά είναι επίσης καλό και για την τέχνη. Καθώς η τεχνολογία καθιστά δυνατή την αντικατάσταση των ειδικευμένων εργαζομένων με μηχανές, είναι σημαντικό να διατηρήσουμε τα χειροποίητα αγαθά μια οικονομικά εφικτή επιλογή σταδιοδρομίας.

Χειροποίητα προϊόντα


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Κωνσταντίνα Ντρέτσκα

Λίγα λόγια για μένα: σπουδάζω games programming στη SAE Creative Media College, είμαι αιγόκερως (για όσους ενδιαφέρονται και ασχολούνται με την αστρολογία), έχω πάρα πολλά hobby (πχ. ραπτική, κέντημα, πλέξιμο, δημιουργία κοσμημάτων, χειροτεχνίες γενικότερα..), μ'αρέσει να ασχολούμαι και με digital hobby (πχ. programming, 3d modeling/animation, logo design, photoshop creations..) και τέλος δεν σταματώ να μαθαίνω καινούριες τέχνες. "Μάθε τέχνη κι' άστηνε κι' αν πεινάσεις πιάστηνε!"

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;