La Trattoria la Prima, μια απόδραση από τα Ιωάννινα για αυθεντική ιταλική κουζίνα

Το καλοκαίρι είναι εδώ και εμείς επιζώντες μιας παγκόσμιας πανδημίας πρέπει να το εκμεταλλευτούμε, έστω και υπεύθυνα. Για εσάς όπως κι εμένα, που βρισκόμαστε στα εξωτικά (#not) Ιωάννινα, υπάρχουν τρόποι να ξεφύγουμε από τους ρυθμούς της πολύβουης πόλης και να κάνουμε μια μικρή απόδραση χαλάρωσης, έστω και για μια ημέρα. Η Πάργα, σε απόσταση περίπου μιας ώρας από τα Ιωάννινα, θυμίζει πραγματικά κάποιο μικρό φιλόξενο ψαροχώρι. Εδώ και χρόνια έχει γίνει ένας από τους πιο αγαπημένους προορισμούς ντόπιων και ξένων τουριστών χάρη στα γαλανά νερά της και το καλό φαγητό της. Αν τύχει και περάσετε εκεί, μην παραλείψετε να κάνετε μια στάση στο ιταλικό εστιατόριο La Trattoria la Prima.

Για τους λάτρεις της ιταλικής κουζίνας κι όχι μόνο, μαγειρεύονται από έμπειρους σεφ σε μια ανοιχτή κουζίνα, αυθεντικές συνταγές από την γειτονική μας χώρα. Καθώς εσείς απολαμβάνετε τη θέα με το γραφικό εκκλησάκι χτισμένο πάνω στο βράχο στη μέση του πελάγους, το πολύ φιλικό προσωπικό του La Trattoria la Prima θα σας σερβίρει το χειροποίητο ψωμί του και τα δροσιστικά ντιπ γιαουρτιού μέχρι να έρθουν τα νόστιμα ορεκτικά. Παρέα με ένα ποτήρι κρασί θα σας κρατήσουν τραγανές μπρουσκέτες, ιταλικά τυριά, ψητά λαχανικά με πέστο, φέτες πεπονιού με προσούτο Πάρμας και φυσικά δροσερές σαλάτες με φρεσκοκομμένα λαχανικά. Πραγματικά, το μενού θα σας εκπλήξει από τις επιλογές του και θα ικανοποιήσει με την ποικιλία του και τους πιο απαιτητικούς.

Πηγή facebook

Περνώντας στα κυρίως πιάτα, ως γνήσιο ιταλικό εστιατόριο που σέβεται τον εαυτό του έχει φυσικά πάστα, δηλαδή ζυμαρικά σε ότι σχήμα και μέγεθος θέλετε, από τα πιο απλά σπαγγέτι μέχρι τα γεμιστά μπουγκάκια ”fiocchi”. Οι έμπειροι σεφ του είναι εκεί για να σας προτείνουν την ιδανική μακαρονάδα ανάλογα με τα ζυμαρικά που προτιμάτε, το πόσο καυτερή θέλετε να είναι ή αν προτιμάτε να έχει κάποιο αλλαντικό, κοτόπουλο ή ψάρι. Ιδανική ακόμη επιλογή αποτελεί χάρη στα vegeterian και vegan πιάτα του χωρίς γλουτένη. Το μυστικό όλης της νοστιμιάς κρύβεται στις φυλαγμένες για χρόνια συνταγές από κάθε ιταλική πόλη που παρασκευάζονται με σύγχρονες τεχνικές.

Ναπολιτάνικο αεράκι φτάνει στην Πάργα μαζί με την χειροποίητη πίτσα του La Trattoria la Prima, η οποία ψήνεται παραδοσιακά στον ξυλόφουρνο. Τραγανό ζυμάρι, φρέσκια σάλτσα ντομάτας, τυρί mozarella, μυρωδικά και υλικά της επιλογής σας θα απογειώσουν το γεύμα σας. Εμείς σας προτείνουμε να δοκιμάσετε την ”Prosciutto e rucola” με σκορδάτη σάλτσα από ντομάτα, ρόκα, παρμεζάνα και φυσικά λεπτοκομμένες φέτες από προσούτο. Εδώ να σημειωθεί ότι μπορείτε να απολαύσετε και πίτσα με λαχταριστή σοκολάτα, για εσάς που θέλετε να υποκύψετε στον πειρασμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή facebook

Πέρα από τα παραπάνω, μπορείτε να επιλέξετε μέσα από μια σειρά χαρακτηριστικών πιάτων από διάφορα μέρη της Ιταλίας, παραδείγματος χάριν ψαρονέφρι  σε σάλτσα κόκκινου κρασιού ή κρέας από μοσχάρι με μανιτάρια πλευρώτους και νιόκι. Τέλος, μην ξεχάσετε να αφήσετε λίγο χώρο για το επιδόρπιο, την πιο ανάλαφρη πανακότα με σιρόπι σε διάφορες γεύσεις, όπως καραμέλα βουτύρου, που φτιάχνεται αποκλειστικά στην κουζίνα του La Trattoria la Prima. Αν θα βάζαμε έναν τίτλο στο γεύμα μας στο εστιατόριο La Trattoria la Prima θα ήταν ”Ταξίδι στις γεύσεις της Μεσογείου με θέα το μπλε της Πάργας”.

Πληροφορίες

Ρήγα Φεραίου 1 και Αγίας Μαρίνης 46, Πάργα

ανοιχτά 12:00 μ.μ. – 1:00 π.μ.

Τηλ. 2684 032628


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ανθή Σπανού

Γεννημένη νησιώτισσα, μοναχοπαίδι και πιστή υπηρέτρια ενός γαλλικού μπουλντόγκ. Κάνω με περισσή υπερηφάνεια μεταπτυχιακό στη φιλοσοφία και τα τελευταία χρόνια ζω (σ)τα Ιωάννινα. Πάμε μια βόλτα;

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;