Ορεινές Συμφωνίες: Μια σημαντική προσωπογραφία

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είναι αναμφίβολα μια από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες της σύγχρονης Ελληνικής ιστορίας. Ο σκηνοθέτης Βαγγέλης Ευθυμίου αναδεικνύει αυτήν την εξέχουσα προσωπικότητα  μέσα από το νέο του ντοκιμαντέρ “Ορεινές Συμφωνίες”. Οι Ορεινές Συμφωνίες είναι ένα “λεύκωμα” γεμάτο φωτογραφίες, οπτικοακουστικά αρχεία και συνεντεύξεις από ανθρώπους που γνώρισαν και έζησαν μαζί με τον μεγάλο πολιτικό ηγέτη. Οι Ορεινές Συμφωνίες είναι ένα λιτό και απέριττο ντοκιμαντέρ, έχει “αυτογνωσία” της ταυτότητας και του σκοπού του, βασίζεται στην αρχετυπική αφήγηση ενός ντοκιμαντέρ χωρίς όμως να αυτοπεριορίζεται στο ιδεώδες του μινιμαλισμού του.

ορεινές συμφωνίες
Πηγή εικόνας: paratiritis-news.gr

Οι Ορεινές Συμφωνίες αναπαριστούν την ευαίσθητη πλευρά του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, έναν πολιτικό ηγέτη με καλλιτεχνικές και οικολογικές ανησυχίες. Ένα σπουδαίο εύρημα του ντοκιμαντέρ είναι οι άνθρωποι που μιλάνε μπροστά στην κάμερα του Βαγγέλη Ευθυμίου, από εκδότες και δημοσιογράφους μέχρι ακτιβιστές και πολιτικούς, όλοι αυτοί οι άνθρωποι του πνεύματος αποτυπώνουν το παζλ για την σκιαγράφηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Ενδιαφέρουσα προσθήκη και η δημιουργία “αντίλογου” από ανθρώπους διαφορετικών πολιτικών ιδεολογιών που όμως θυμούνται τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ως άνθρωπο πάρα ως πολιτικό και αυτό δημιουργεί μια αρμονική σύμπτυξη εικόνων και λέξεων που εμπνέουν τον σεβασμό.

ορεινές συμφωνίες
Πηγή εικόνας: newsbreak.gr

Οι Ορεινές συμφωνίες είναι μέρος της πνευματικής κληρονομιάς του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Μια σημαντική προσωπογραφία που τονίζει την ρομαντική πλευρά του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ενώ δίνει έμφαση στο έργο που άφησε πίσω του καθώς και στο έργο που δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει. Τα υπέροχα πανοραμικά πλάνα των πανέμορφων τοποθεσιών της Κρήτης σε συνδυασμό με την μεγάλη ερευνά του σκηνοθέτη και των συνεργατών του, είναι τα στοιχεία που προσδίδουν στην ταινία ένα εξαιρετικό δείγμα επαγγελματισμού και ωριμότητας. Οι Ορεινές συμφωνίες χωρίς αμφιβολία είναι ένα ντοκιμαντέρ με ιδιαίτερο δημοσιογραφικό και ιστορικό ενδιαφέρον που θα μελετηθεί και θα προβληθεί ως μέρος της σύγχρονης Ελληνικής ιστορίας.

Το Ίδρυμα Κωνσταντίνος Κ. Μητσοτάκης θα διαθέσει τα έσοδα της ταινίας για την προστασία και αναγέννηση της Αμπελιτσιάς, ενδημικού δέντρου των Λευκών Ορέων.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ορεινές συμφωνίες
Πηγή εικόνας: in.gr

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Παναγιώτης Γλυνός

Είμαι ο Παναγιώτης Γλυνός. Έχω σπουδάσει σκηνοθεσία στο New York College. Είμαι λάτρης του κινηματογράφου,της λογοτεχνίας και του μυστηρίου. Λατρεύω την περιπέτεια και το ρίσκο. Τα πάθη μου και η λατρεία μου προς την τέχνη,πάντα με οδηγούσαν σε παράτολμα δημιουργήματα. Το 2015 εξέδωσα το πρώτο μου βιβλίο,Ο Μεσσίας του Θανάτου και το 2016,το δεύτερο βιβλίο με τίτλο,Εγώ,ο Εωσφόρος. Έχω σκηνοθετήσει δυο μικρού μήκους ταινίες(Killer's Eyes,Το Όπλο)τις οποίες μπορείτε να τις βρείτε στο youtube. Έχω συμμετάσχει ως βοηθητικός ηθοποιός στις σειρές,Η Ζωή Εν Τάφω,Έτερος Εγώ-Χαμένες Ψυχές και Κόκκινο Ποτάμι. Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω και να συνεργαστώ με μεγάλους σκηνοθέτες του ελληνικού κινηματογράφου όπως τον Παντελή Βούλγαρη,τον Τάσο Ψαρρά και τον Μανούσο Μανουσάκη.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;