Tigertail: Το ασιατικό δράμα για ένα δίλημμα ζωής

Η νέα ταινία του Netflix με τίτλο Tigertail, μας εισάγει για μία ακόμη φορά στην ομορφιά του ασιατικού σινεμά και μας αφηγείται μια ιστορία-δράμα για την σκληρή επιλογή της ζωή ενός νέου. Είναι ένα δράμα από εκείνα που δεν μας ικανοποιούν αλλά ο ρεαλισμός μας υπενθυμίζει πως αν θέλεις κάτι, πρέπει να το κάνεις τώρα πριν μετανιώσεις για την επιλογή σου.

Στην ταινία Tigertail, παρακολουθούμε τη ζωή του Πιν-Ζούι, μέσα από μια ιστορία μεταξύ παρελθόντος και παρόντος. Ορφανός από πατέρα, ζει με την γιαγιά και τον παππού του δίπλα σε μια φυτεία ρυζιού,όπου τον έχει αφήσει η μητέρα του με σκοπό εκείνη να βρει δουλειά. Σε μία από τις βόλτες του στις φυτείες, γνωρίζει την μικρή Γιουάν. Χρόνια έπειτα, και αφού ενηλικιώνονται και αποκτούν σχέση,οι δυο τους συχνάζουν τα βράδια σε ένα μπαρ χορεύοντας. Εκεί ο Πιν Ζουί της εξομολογείται πως το όνειρό του είναι να πάει με την μητέρα του στην Αμερική, για μια καλύτερη ζωή. Εκείνη τον ρωτάει αν θα την έπαιρνε μαζί, και εκείνος φυσικά δεν το αρνείται. Πώς άλλωστε να το κάνει; Φαίνεται αρκετά ερωτευμένος μαζί της και αυτό τον ωθεί στο να κάνει ακόμη και παρανομίες για να την εντυπωσιάσει. Η ζωή του είναι αρκετά δύσκολη. Ζει με την μητέρα του σε ένα μικρό και φτωχικό σπίτι και οι δυο τους δουλεύουν σε ένα εργοστάσιο με όχι και τις καλύτερες συνθήκες. Πολλές φορές επισημαίνει στην μητέρα του ότι είναι λάθος που βρίσκεται εκεί και πως της αξίζει κάτι καλύτερο από αυτή την εργασία-δράμα. Όμως εκείνη δεν έχει επιλογές. Μια μέρα το αφεντικό τους πλησιάζει τον Πιν Ζούι και του λέει πως άκουσε για το όνειρό του να ταξιδέψει στην Αμερική, ξέρει όμως πως δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να το κάνει.Έτσι, του κάνει την δελεαστική πρόταση να παντρευτεί την κόρη του και οι δυο τους να μετακομίσουν στις ΗΠΑ. Πλέον η απόφαση ανήκει στον ίδιο. Θα δεχτεί αυτή την ευκαιρία, να ζήσει την Αμερική με μια κοπέλα που δεν ξέρει καν αν ταιριάζει και να εξασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον, ή θα συνεχίσει να ζει φτωχά στο Ταϊβάν, αλλά έχοντας στο πλάι του την αγαπημένη του Γιουάν;

Tigertail
Πηγή εικόνας: nytimes.com

Η επιλογή του Πιν-Ζούι στο Tigertail, θα επηρεάσει όλη του την ζωή. Μπορεί να μετανιώσει για την απόφασή του, ή να ανακουφιστεί. Αυτό θα μας το δείξει η ταινία στην συνέχεια βλέποντας πλέον την ζωή του ηλικιωμένου του εαυτού. Η απόφαση μεταξύ χρήματος ή έρωτα είναι δύσκολη για τον Πιν-Ζούι, καθώς σκέφτεται το καλύτερο για την μητέρα του, ακόμη και αν αυτό μπορεί να τον καταστρέψει. Η έκβαση της επιλογής του θα μας εξηγήσει ακριβώς τον τρόπο κατά τον οποίο πολλές φορές μπορούμε να κάνουμε το λάθος ή το σωστό στην ζωή μας. Μπορεί ανά πάσα στιγμή ο έρωτάς του για την Γιουάν να καταλήξει ανεκπλήρωτος. Ή το αμερικανικό όνειρο που έβλεπε στις ταινίες να μην επιτευχθεί ποτέ. Στο τέλος θα γίνει πλήρως κατανοητό, το αν η απόφασή του ήταν σωστή και το πώς το δράμα και ο ρεαλισμός είναι πάντα μέρος του έρωτα και της αγάπης για άλλα άτομα.

Tigertail
Πηγή εικόνας: variety.com

To Tigertail, έχει όμορφη σκηνοθεσία και φωτογραφία,ωραία μουσική και καλές ερμηνείες. Ο ρομαντισμός και το δράμα θα σας δημιουργήσουν σίγουρα κάποιο συναίσθημα και θα σας βάλουν σε σκέψη για τις δικές σας επιλογές. Αξίζει σίγουρα μιάμιση ώρα από την ημέρα σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Κάλλια Λεντιδάκη

21,Φοιτήτρια Φιλοσοφίας

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;