Project Power: Μέχρι στιγμής το 2020 έχει πάει αρκετά καλά για το Netflix με παραγωγές όπως τα ‘The Old Guard’, ‘Extraction’ και ‘Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga’. Η πλατφόρμα τώρα μας προσφέρει άλλη μία ταινία δικής της παραγωγής με τον τίτλο ‘Project Power’, η οποία αποτελεί προσπάθεια εισαγωγής του Netflix στο superhero είδος. Το ‘Project Power’ σκηνοθετούν οι Henry Joost και Ariel Schulman, σκηνοθέτες των ‘Paranormal Activity 3’, ‘Paranormal Activity 4’ , δημιουργοί του ντοκυμαντέρ ‘Catfish’ και της ομώνυμης τηλεοπτικής σειράς που ακολούθησε αργότερα. Το σενάριο υπογράφει ο συγγραφέας του επερχόμενου ‘The Batman’, Mattson Tomlin και πρωταγωνιστούν οι Jamie Foxx, Joseph Gordon-Levitt, Dominique Fishback και Rodrigo Santoro.

Η Πλοκή

Ζούμε σε έναν κόσμο όπου οι έμποροι ναρκωτικών έχουν αρχίσει να διακινούν ένα νέο προϊόν, ένα χάπι που δίνει σε όποιον το πάρει υπερδυνάμεις για πέντε λεπτά. Το χάπι αυτό έχει μεγάλη επιτυχία με το καταναλωτικό κοινό να έχει πάθει φρενίτιδα και την αστυνομία να προσπαθεί συνεχώς να σταματήσει τη διακίνησή του. Μέσα στο πλήθος των εμπόρων υπάρχει η Robin (Fishback), μία έφηβη γυναίκα που διακινεί τα χάπια για να θεραπεύσει τη μητέρα της με τα κέρδη. Μία μέρα όμως εκείνη πέφτει θύμα απαγωγής από τον Art (Foxx), έναν πρώην στρατιωτικό που θέλει να εντοπίσει την πηγή του χαπιού για να σώσει την κόρη του από τους κατασκευαστές του, οι οποίοι την έχουν για πειραματόζωο. Οι δυο τους τελικά τα βρίσκουν και αργότερα στην ομάδα μπαίνει ο Frank (Gordon-Levitt), ένας αστυνομικός που συνεργάζεται με την Robin. Έτσι οι τρεις τους ξεκινούν μία περιπέτεια για να αποτρέψουν κάτι αρκετά μεγαλύτερο.

Η Κριτική

Ξεκινάω πρώτα από τα καλά στοιχεία του ‘Project Power’. Οι ερμηνείες της ταινίας είναι ίσως το δυνατότερο χαρτί της με τους Jamie Foxx και Dominique Fishback να ξεχωρίζουν, αφού κάνουν ότι μπορούν για να μετατρέψουν αυτούς τους δισδιάστατους χαρακτήρες που υποδύονται σε κάτι πιο ανθρώπινο. Από την άλλη ο Joseph Gordon-Levitt, όσο καλά κι αν ερμηνεύει το ρόλο του, ένιωσα πως δεν ταιριάζει απόλυτα στην ταινία, καθώς δεν έχει την ίδια χημεία που έχουν μεταξύ τους οι ηθοποιοί που αλληλεπιδρά. Σκηνοθετικά, το ‘Project Power’ έχει ένα ενδιαφέρον ειδικά στις σκηνές δράσης που περιέχει, οι οποίες παρουσιάζονται με διαφορετική οπτική, αλλά στην πραγματικότητα ενισχύεται από την αρκετά καλή φωτογραφία του Michael Simmonds που προσφέρει αρκετό eye candy. Επίσης τα οπτικά εφέ είναι καλά κατά το μεγαλύτερο μέρος της ταινίας και εξυπηρετούν την πλοκή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όμως το μεγαλύτερο αμάρτημα της ταινίας είναι το σενάριο. Πραγματικά πιστεύω πως το ‘Project Power’ είχε μία πολύ έξυπνη ιδέα στα χέρια του που όντως θα μπορούσε να συμβάλλει αρκετά στο superhero είδος, καθώς η όλη μυθολογία που υπάρχει γύρω από το χάπι είναι αρκετά ενδιαφέρουσα. Δυστυχώς όμως η ταινία αντί να ρισκάρει, επιλέγει να υποβιβαστεί σε μία πολύ απλή πλοκή που έχουμε ξαναδεί χιλιάδες φορές στο παρελθόν και οδηγεί σε ένα φινάλε που μας αφήνει αδιάφορους, χωρίς να ζητάμε περισσότερα στο μέλλον. Μπορεί το σενάριο να περιέχει λίγες δόσεις χιούμορ και κάποια ωραία αστεία που αφορούν τον Clint Eastwood αλλά τίποτα παραπάνω, καθώς οι χαρακτήρες του όπως προανέφερα είναι δύο διαστάσεων, για να μην σχολιάσω τους κακούς στους οποίους δεν δώθηκε καμία σημασία και αποδίδονται με τέτοιο τρόπο που νομίζεις πως βλέπεις τηλεοπτική σειρά που στοχεύει το παιδικό κοινό.

Τελικά το ‘Project Power’ δεν είναι η ταινία που θα άλλαζε το superhero είδος όπως έλεγαν πολλοί, αλλά μία απλή περιπέτεια με κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία στον τομέα της πλοκής και κάποιες καλές ερμηνείες που το σώζουν από το αδύναμο σενάριο. Πρόκειται στην καλύτερη για μία ταινία Β΄διαλογής που θα σας κάνει να περάσετε δύο ώρες χωρίς να βαρεθείτε και χωρίς να προβληματιστείτε.


Δώστε τη δικιά σας βαθμολογία

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΟΣΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΔΙΝΕΤΕ

Μέσος όρος: 2.5 / 5. Συνολικά βαθμολόγησαν: 4

No votes so far! Be the first to rate this post.

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Είμαι ο Σπύρος, παιδί των 90s, απόφοιτος του τμήματος Σκηνοθεσίας του Ant1 MediaLab, λάτρης του κινηματογράφου. Πέρα από την σκηνοθεσία ασχολούμαι επίσης και με την συγγραφή των δικών μου ταινιών μικρού μήκους. Επίσης είμαι άρρωστος συλλέκτης ταινιών και κόμικς. Είμαι στο MAXMAG για να γράψω για την έβδομη τέχνη, την τέχνη που αγαπώ περισσότερο αλλά και για άτομα που την αγαπούν όπως και εγώ.