15 κλασικές ταινίες με Ναζί ζόμπι

Τα Ναζί ζόμπι είναι τα εθνικιστικά στρατεύματα του θανάτου. Τα Ναζί ζόμπι εισχωρήσαν στον κινηματογράφο με μεγάλη ευκολία, καθώς η συνταγή ήταν η πιο κερδοφόρα. Από την μια έχουμε τους διεφθαρμένους ναζί τους Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και από την άλλη έχουμε τα κλασικά σαρκοβόρα ζόμπι, δυο στρατόπεδα που διψάνε για αίμα σε ένα υπέροχο μακάβριο πακέτο. Τα Ναζί ζόμπι είναι γνωστά κυρίως από τo video game, Wolfenstein, ενώ τα έχουμε απολαύσει και σε mainstream ταινίες όπως το Sucker Punch (2011) του Zack Snyder. Στο Sucker Punch, όμως, η σκηνή με Ναζί ζόμπι είναι μόνο μια, ενώ στο άρθρο θα δώσουμε έμφαση σε ταινίες που τα Ναζί ζόμπι είναι η κύρια θεματική τους. Στην ταινία Iron Sky (2012), βλέπουμε τους Ναζί να βρίσκουν καταφύγιο στην Σελήνη και να επιστρέφουν μετά από χρόνια για την εγκαθίδρυση του 4ου Ράιχ, ενώ ο φόβος μιας Ναζιστικής αναβίωσης έχει απλώσει τους ιστούς της πάνω από την Ευρώπη. Αυτό το άρθρο αναδεικνύει 15 κλασικές ταινίες με Ναζί ζόμπι, που είναι έτοιμες να σας καταβροχθίσουν. Ας τις γνωρίσουμε.

Revenge of the Zombies (1943)

Σκηνοθεσία: Steve Sekely
Πρωταγωνιστούν: Johan Carradine, Gale Storm, Robert Lowery
IMDb: 4.6/10

O Scott Warringhton μαζί με τον ντεντέκτιβ Larry Adams θα ταξιδέψουν στην Λουϊζιάνα και θα μείνουν σε μια παλιά έπαυλη, όπου ο θετός αδελφός του Scott, Δρ. Max von Altermann έχει δημιουργήσει τον δικό του στρατό από Ναζί ζόμπι, για να τα στείλει στην μάχη.

Το Revenge of the Zombies (1943) είναι sequel της ταινίας, King of the Zombies (1941).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή εικόνας: imdb.com

Creature With Atom Brain (1955)

Σκηνοθεσία: Edward L. Cahn
Πρωταγωνιστούν: Richard Denning, Angela Stevens, S. John Launer
IMDb: 5.5/10

Ένας πρώην Nαζί επιστήμονας καλείται από έναν Αμερικανό γκάνγκστερ, να επαναφέρει στην ζωή τους νεκρούς, ώστε ο γκάνγκστερ να επιστρέψει στον θρόνο του εγκλήματος.

Πηγή εικόνας; imdb.com

The Frozen Dead (1966)

Σκηνοθεσία: Herbet J. Leder
Πρωταγωνιστούν: Dana Andrews, Anna Palk, Philip Gilbert
IMDb: 5.1/10

Ένας τρελός επιστήμονας κρατάει τα κεφάλια εγκληματιών πολέμου του Nαζισμού, ώστε να βρει τα τέλεια σώματα για να τα ξανατοποθετήσει και να αναβιώσει το Τρίτο Ράιχ.

Πηγή εικόνας: imdb.com

Shock Waves (1977)

Σκηνοθεσία: Ken Wiederhorn
Πρωταγωνιστούν: Peter Cushing, John Carradine, Brooke Adams
IMDb: 5.6/10

Μια ομάδα ανθρώπων επισκέπτονται ένα απομονωμένο νησί, όπου εκεί κατοικεί ένας αποκλεισμένος λογαχός των SS. Ο λοχαγός έχει δημιουργήσει μια συμμορία από Ναζί ζόμπι, έτοιμα για βουτιές… στο αίμα.

Πηγή εικόνας: imdb.com

Death Ship (1980)

Σκηνοθεσία: Alvin Rakoff
Πρωταγωνιστούν: George Kennedy, Richard Crenna, Nick Mancuso
IMDb: 4.9/10

Ένα πλοίο φάντασμα επανεμφανίζεται μετά από χρόνια και μια ομάδα επιζώντων που ξέφυγαν από μια θαλάσσια καταστροφή ,θα βρουν καταφύγιο στο στοιχειωμένο πλοίο. Τα φαντάσματα των Ναζί,όμως, ξυπνάνε και στοιχειώνουν έναν-έναν τους επιζώντες.

Απέκτησε ένα remake με τίτλο, Ghost Ship (2002).

Πηγή εικόνας: imdb.com

Night of the Zombies (1981)

Σκηνοθεσία: Joel M. Reed
Πρωταγωνιστούν: Jamies Gillis, Ryan Hilliard, Ron Armstrong
IMDb: 2.5/10

Ένας πράκτορας της CIA προσπαθεί να ανακαλύψει την αλήθεια γύρω από τον θάνατο δυο ερευνητών. Κάτι συμβαίνει όμως στις βαυαρικές Άλπεις, όπου ένα τοξικό αέριο συντηρεί στην ζωή τα πτώματα  Γερμανών στρατιωτών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Πηγή εικόνας: imdb.com

Zombie Lake (1981)

Σκηνοθεσία: Jean Rollin
Πρωταγωνιστούν: Howard Vernon, Pierre- Marie Escourrou, Anouchka
IMDb: 3.1/10

Σε ένα μικρό χωριό στην Γαλλία, μια ομάδα Γάλλων στρατιωτών έχουν πετάξει τα πτώματα Ναζί στρατιωτών σε μια λίμνη. Δέκα χρόνια μετά, τα Ναζί ζόμπι ξυπνάνε και θέλουν να φάνε. Σε αυτήν την λίμνη όμως πολλές όμορφες γυναίκες πηγαίνουν και κολυμπάνε γυμνές και τα ζόμπι απολαμβάνουν το θέαμα. Τελικά και η μετά θάνατον ζωή έχει τις χάρες της.

Πηγή εικόνας: imdb.com

Oasis of the Zombies (1982)

Σκηνοθεσία: Jess Franco
Πρωταγωνιστούν: Manuel Gelin, Eduardo, France Lomay
IMDb: 2.6/10

Μια ομάδα εξερευνητών πηγαίνουν στην Αφρική για να βρουν έναν κρυφό θησαυρό των Ναζί. Εκεί θα τους επιτεθούν ορδές από Ναζί ζόμπι.

Ζεστή άμμο, καυτά κορμιά και μακάβρια ζόμπι σε ένα αριστουργηματικό b-movie από την χρυσή εποχή της ατόφιας βιντεοκασέτας.

Ναζί ζόμπι
Πηγή εικόνας: imdb.com

The Keep (1983)

Σκηνοθεσία: Michael Mann
Πρωταγωνιστούν: Scott Glenn, Ian McKellen, Alberta Watson
IMDb: 5.8/10

Μια ομάδα Ναζί αξιωματικών απελευθερώνουν έναν δαίμονα σε ένα  οχυρό της Ρουμανίας, Ένας Εβραίος ιστορικός, αισθάνεται ότι το κακό ξύπνησε και πρέπει να ταξιδέψει στην Ρουμανία για να το σταματήσει.

Ναζί ζόμπι
Πηγή εικόνας: imdb.com

Hell Hunters (1987)

Σκηνοθεσία: Ernst Ritter von Theumer
Πρωταγωνιστούν: Candice Daly, Maud Adams, Steward Granger
IMDb: 4,1/10

Ένας Ναζί επιστήμονας που καταζητείται, έχει  ανακαλύψει μια φόρμουλα που μετατρέπει τους ανθρώπους σε Ναζί ζόμπι. Μια ομάδα πρακτόρων καλείται να σαμποτάρει τα σχέδια του.

Ναζί ζόμπι
Πηγή εικόνας: imdb.com

Outpost (2008)

Σκηνοθεσία: Steve Barker
Πρωταγωνιστούν: Ray Stevenson, Julian Wedham, Richard Brake
IMDb: 5.8/10

Το Outpost είναι μια από τις καλύτερες ταινίες με Ναζί ζόμπι, ισάξια της ταινίας The Thing (1981) του John Carpenter. Κλειστοφοβικό και ατμοσφαιρικό όπως αξίζει σε μια ταινία του είδους.

Απέκτησε δυο sequels: Outpost: Black Sun (2012), Outpost: Rise of Spetsnaz ( 2013).

Ναζί ζόμπι
Πηγή εικόνας: imdb.com

Dead Snow (2009)

Σκηνοθεσία: Tommy Wirkola
Πρωταγωνιστούν: Jeppe Beck Laursen, Charlote Frogner, Jenny Skalvsn
IMDb: 6.3/10

Μια παρέα νεαρών πηγαίνουν στα βουνά για να κάνουν σκι. Στο βουνό όμως βρίσκεται  κρυμμένος ένας θησαυρός των Ναζί. Η παρέα βρίσκει τον θησαυρό και τα Ναζί ζόμπι ξυπνάνε για να τον πάρουν πίσω.

Μια από τις καλύτερες ταινίες με Ναζί ζόμπι, που μας θυμίζει τις πρώτες σπλατεριές του Peter Jackson. Απέκτησε ένα sequel με τίτλο, Dead Snow 2 (2014).

Ναζί ζόμπι
Πηγή εικόνας: imdb.com

Blood Creek (2009)

Σκηνοθεσία: Joel Schumacher
Πρωταγωνιστούν: Henry Cavill, Dominic Purcell, Emma Booth
IMDb: 5.3/10

Δυo αδέλφια, διψασμένα για εκδίκηση, γίνονται μάρτυρες ενός σατανικού πειράματος των Ναζί.

Από τον μάστερ του σασπένς Joel Schumacher και με πρωταγωνιστή τον Henry Cavill προτού γίνει γνωστός στον ρολό του Σούπερμαν, στο Man of Steel (2013).

Ναζί ζόμπι
Πηγή εικόνας: imdb.com

Frankenstein’s Army (2013)

Σκηνοθεσία: Richard Raaphorst
Πρωταγωνιστούν: Robert Gwilym, Hon Ping Tang, Alexander Mercury
IMDb: 5.3/10

Το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου πλησιάζει, Ρώσοι στρατιώτες εισβάλουν σε ένα μυστικό εργαστήριο των Ναζί και αρχίζουν να πειραματίζονται με τις επιστημονικές φόρμουλες. Σύντομα ανακαλύπτουν πως οι Ναζί έχουν ανακαλύψει την φόρμουλα για να επαναφέρουν στην ζωή πτώματα. Ένας νέος στρατός από Ναζί ζόμπι θα επιτεθεί…

Ναζί ζόμπι
Πηγή εικόνας: imdb.com

Overlord (2018)

Σκηνοθεσία: Julius Avery
Πρωταγωνιστούν: Jovan Adepo, Wyatt Russel, Mathilde Olivier
IMDb: 6.6/10

Μια ομάδα Αμερικάνων στρατιωτών πηγαίνουν στην Γαλλία για να καταστρέψουν έναν πύργο τηλεπικοινωνίας των Ναζί. Σύντομα θα ανακαλύψουν πως κάτω από τον πύργο κρύβεται ένα μυστικό εργαστήριο οπού κατασκευάζεται ένας στρατός απέθαντων Ναζί.

Ναζί ζόμπι
Πηγή εικόνας: imdb.com

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Παναγιώτης Γλυνός

Είμαι ο Παναγιώτης Γλυνός. Έχω σπουδάσει σκηνοθεσία στο New York College. Είμαι λάτρης του κινηματογράφου,της λογοτεχνίας και του μυστηρίου. Λατρεύω την περιπέτεια και το ρίσκο. Τα πάθη μου και η λατρεία μου προς την τέχνη,πάντα με οδηγούσαν σε παράτολμα δημιουργήματα. Το 2015 εξέδωσα το πρώτο μου βιβλίο,Ο Μεσσίας του Θανάτου και το 2016,το δεύτερο βιβλίο με τίτλο,Εγώ,ο Εωσφόρος. Έχω σκηνοθετήσει δυο μικρού μήκους ταινίες(Killer's Eyes,Το Όπλο)τις οποίες μπορείτε να τις βρείτε στο youtube. Έχω συμμετάσχει ως βοηθητικός ηθοποιός στις σειρές,Η Ζωή Εν Τάφω,Έτερος Εγώ-Χαμένες Ψυχές και Κόκκινο Ποτάμι. Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω και να συνεργαστώ με μεγάλους σκηνοθέτες του ελληνικού κινηματογράφου όπως τον Παντελή Βούλγαρη,τον Τάσο Ψαρρά και τον Μανούσο Μανουσάκη.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;