Γνωρίστε κάποια από τα βιβλία των εκδόσεων Λευκό Μελάνι

Ιούλιος και βιβλία πάνε μαζί. Σήμερα το MAXMAG σας παρουσιάζει κάποια από τα βιβλία των Εκδόσεων ΛΕΥΚΟ ΜΕΛΑΝΙ, παιδικά, λογοτεχνικά και επιστημονικά βιβλία! Αξίζει μια “βόλτα” από το site τους.

ΜΥΛΑ Η ΚΑΜΗΛΑ

Μία ιστορία που δείχνει τη δύναμη που κρύβεται στην αποδοχή του εαυτού μας, όπως είναι. Τη δύναμη που κρύβει η βοήθεια ενός φίλου, την ώρα που την έχουμε ανάγκη, όπως θα ανακαλύψει με σκληρό και περιπετειώδη τρόπο η μικρή καμήλα και η παρέα της. Ένα παραμύθι που θα βοηθήσει τους μικρούς μας φίλους να αποκτήσουν τις πρώτες ίσως εικόνες στο μυαλό τους για το περιβάλλον και τη ζωή στην έρημο, τα ζώα που ζουν εκεί, και τη φυσιολογία τους

ΠΟΛΥ ΤΟ ΠΟΛΙΚΟ ΑΡΚΟΥΔΑΚΙ

Ένα παραμύθι που θα φανερώσει τη δύναμη της αγάπης και της συμπόνιας! Της επαναστατικότητας, αλλά και της υπευθυνότητας! Της ελαφρότητας, αλλά και της νουθεσίας! Του σφάλματος, αλλά και της επανόρθωσης, μέσα από τις περιπέτειες μίας μικρής πολικής αρκούδας και των φίλων της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΝΤΑΛΙΑ ΚΑΙ Ο ΣΠΙΝΟΣΣτο παραμύθι αυτό, ο συγγραφέας, χρησιμοποιώντας την μεταφορά και την προσωποποίηση, προσπαθεί να μας δείξει τη δύναμη της αγάπης και της προσωπικής θυσίας, μέσα από τον έρωτα μεταξύ ενός πουλιού και ενός λουλουδιού! «Με αγαπάς;» αναφώνησε σχεδόν τρομαγμένη η Ντάλια. «Κανείς δε με αγάπησε ποτέ…νομίζω…Τι είναι η αγάπη;» «Αγάπη, καλή μου, είναι να θες να βρίσκεσαι συνεχώς με τον αγαπημένο σου, κοντά του, δίπλα του, και να επιθυμείς να τον κάνεις ευτυχισμένο. Να απολαμβάνεις κάθε στιγμή που θα περνάς μαζί του, κι όταν θα λείπει, εσύ να καρτεράς για τον γυρισμό του με ανυπομονησία. Κι όταν τον ξαναντικρίζεις, η καρδιά σου να πάει να σπάσει από την χαρά και την ευτυχία. Αυτό είναι αγάπη, αγάπη μου όμορφη!»

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΑΞΙΔΙΑΡΗΣ

Η κατάθλιψη χτυπα απρόσμενα την πόρτα ακόμη και στον πιο δυνατό …πιο νέο…πιο ανυποψίαστα ευτυχισμένο τύπο…ο κυριος ταξιδιαρης ειχε χρηματα…εκανε πολλά ταξίδια…ειχε στόχους και γαλάζια όνειρα…δεν του λειπε τίποτα κι όμως…η καταθλιψη του χτυπησε την πόρτα…για την ακρίβεια μπούκαρε με πείσμα στης καρδούλας του την μισανοιχτη μπαλκονόπορτα…κανεις δεν το περίμενε ο κυριος ταξιδιαρης να εθιστει στα χάπια…ενας βραχος που ξεσπασε σε κύμα μονάχο…θρύψαλα εμεινε στον πάτο. .αραγε θα σηκωθεί? Ειναι τοσο δυνατός οσο θα φανταζονταν κανείς? τι θα τον βοηθήσει ορθιος να σταθει? Η καταθλιψη εγινε πια η νεα μόδα της συγχρονης σκοταδοεποχής….ο φοβος και ο τρόμος καθε γονέα που με το θεριό οκνηρία εχει ποτιστεί.

ΕΚΜΑΓΕΥΣΗ & ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ

“Πρόκειται για ένα ακαδημαϊκό – τεχνικό σύγγραμμα χρήσιμο τόσο για φοιτητές γλυπτικής, συντηρητές έργων τέχνης, όσο και για εκείνους που ενδιαφέρονται να μάθουν τη διαδικασία εκμάγευσης (αποτύπωσης και αναπαραγωγής) γλυπτών”.

ΟΛΟΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ: ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ

Ο άνθρωπος είναι έτσι φτιαγμένος, ώστε να ζει μέσα σε έναν ψευδαισθητικό κόσμο, μη έχοντας ούτε συνείδηση της βαθύτερης ουσίας του, ούτε του ευρύτερου Όλου, περιορισμένος στην ατομικότητά του και αποσυνδεδεμένος από την Ολότητα. Ως ανθρώπινες συνειδήσεις, έχουμε πλήρη άγνοια για το τι είμαστε σε σχέση με το αόρατο (μη επιστητό) Σύμπαν, που είναι άπειρο, σε αντίθεση με το ορατό (επιστητό) Σύμπαν, που μπορούμε να το αντιληφθούμε μέσα από τις τέσσερις διαστάσεις του και είναι πεπερασμένο. Ολόκληρος ο φυσικός κόσμος μας είναι, απλά και μόνο, μία ψευδαίσθηση, δημιούργημα των ατελών αισθήσεών μας και του «εκπαιδευμένου» να αντιλαμβάνεται έτσι την «πραγματικότητα» εγκεφάλου μας. Ο κόσμος αυτός, όπως γίνεται αντιληπτός από τον άνθρωπο, υφίσταται σε τέσσερις ψευδαισθητικές διαστάσεις, τις τρεις του χώρου και την τέταρτη του χρόνου, μέσω των οποίων το άπειρο και άχρονο Όλον «υλοποιείται» σε αισθητό κόσμο και το άτμητο και αδιαίρετο χωροχρονικό συνεχές της Συμπαντικής Ολότητας γίνεται η ψευδαίσθηση της υλικής ύπαρξης. Αυτό, δηλαδή, που οι ανθρώπινες αισθήσεις μας αντιλαμβάνονται ως ύλη, δεν είναι τίποτα άλλο παρά το πάντρεμα των δύο ψευδαισθήσεων που έχουμε, του χώρου και του χρόνου. Έτσι χώρος, χρόνος και ύλη δεν είναι τίποτα διαφορετικό από ένα όνειρο, που διαρκεί όσο αυτό που ονομάζουμε διαδρομή μίας ζωής, με τις αισθήσεις μας να αποτελούν τα όργανα που συντηρούν την προβολή του ονείρου μας. Αλλά η ύλη, υπακούοντας κι αυτή στη συμπαντική νομοτέλεια της περιοδικότητας, σιγά-σιγά ξεθωριάζει σαν όλες τις ονειρικές εικόνες και μαζί της σβήνουν και οι αισθήσεις που τις συντηρούν, με το όνειρο κάποτε να τελειώνει κι εμάς να παραδινόμαστε και πάλι στην άχρονη και άπειρη αγκαλιά του ακατάλυτου και μόνου πραγματικού Σύμπαντος. Το βιβλίο αυτό φιλοδοξεί να σας βοηθήσει να κατανοήσετε την παραπάνω μεγάλη αλήθεια κι έτσι να ανακαλύψετε τον αληθινό εαυτό σας και τον τρόπο για να πορευτείτε σε μία ζωή γεμάτη νόημα, υγεία και ευτυχία. Επιπλέον, μέσα από τις σελίδες του βιβλίου θα περιπλανηθείτε στον χώρο της αυτογνωσίας προκειμένου να ανακαλύψετε τον δρόμο για την ευζωία και την ψυχική και σωματική αρμονία,
ξεκλειδώνοντας την ταύτισή σας με την ουσιαστική φύση σας και την ολότητα.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;