Χάρπερ Λη, βάλε ένα φύλακα

Βάλε ένα φύλακα
Πηγή εικόνας: globalview.gr

Η Χάρπερ Λη, ένα χρόνο πρίν τον θάνατό της εξέδωσε το «Βάλε ένα φύλακα». Τα χειρόγραφά του βρέθηκαν στο αρχείο της συγγραφέως και αποτελεί τη συνέχεια του πρώτου έργου της.

Η βραβευμένη με Πούλιτζερ συγγραφέας, Χάρπερ Λη, μετά την τεράστια επιτυχία του βιβλίου «Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφιαΌταν σκοτώνουν τα κοτσύφια», που αποτέλεσε ορόσημο της παγκόσμιας σύγχρονης λογοτεχνίας, το καλοκαίρι του 2015 εξέδωσε την συνέχειά του. «Βάλε ένα φύλακα» είναι ο τίτλος του βιβλίου το οποίο γράφτηκε την δεκαετία του ’50 και σκιαγραφεί την ζωή της ενήλικης, πλέον, Ζάν Λουίζ. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Bell / Χαρλένικ Ελλάς.

Η Ζάν Λουίζ Φίντς, μετά από χρόνια, επιστρέφει από την Νέα Υόρκη στο πατρικό της σπίτι στην πόλη του Μέικομπ της Αλαμπάμα. Κατά την επίσκεψή της, συμπίπτει η εκστρατεία της «Εθνικής Ένωσης για την Πρόοδο των Εγχρώμων», με σκοπό την διεκδίκηση περισσότερων δικαιωμάτων από τους μαύρους. Ο πατέρας της, Άττικους, αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και της ζητάει να επιστρέψει μόνιμα.

Η φιλόδοξη Ζαν Λουίζ, αντιπαρατίθεται στην προκατάληψη και τις παγιωμένες ρατσιστικές αντιλήψεις της επαρχίας, ενώ βλέπει τον δίκαιο Άττικους να μην είναι πλέον ο ίδιος. Πρόκειται για ένα βιβλίο πολιτικοποιημένο, με κοινωνικές ρίζες που αγγίζουν ζητήματα φυλετικού διαχωρισμού αλλά και ταξικού ρατσισμού.

Βάλε ένα φύλακα
Πηγή εικόνας: enallaktikidrasi.com

Παρουσίαση από το οπισθόφυλλο του βιβλίου

Η Σκάουτ επιστρέφει στο Μέϊκομπ της Αλαμπάμα!
Από τη συγγραφέα του βραβευμένου με Πούλιτζερ «Όταν Σκοτώνουν τα Κοτσύφια», ένα νέο μυθιστόρημα που η πρόσφατη δημοσίευσή του αποτέλεσε παγκόσμιο εκδοτικό γεγονός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πολυαγαπημένη ηρωίδα της Χάρπερ Λη, η Σκάουτ, νεαρή γυναίκα πια, επιστρέφει από τη Νέα Υόρκη στο Μέικομπ για να επισκεφτεί τον πατέρα της, Άτικους. Οι γλυκόπικρες αναμνήσεις την κατακλύζουν. Αλλά η επίσκεψή της παίρνει μια απρόβλεπτη τροπή, όταν ανακαλύπτει ορισμένες άβολες αλήθειες για τους πιο αγαπημένους της ανθρώπους και όλες οι αξίες και τα πιστεύω της τίθενται ξαφνικά υπό αμφισβήτηση…

Ξαναζωντανεύοντας τους θρυλικούς χαρακτήρες του «Όταν Σκοτώνουν τα Κοτσύφια» στη δεκαετία του 1950, μια εποχή μεγάλων κοινωνικών εντάσεων για την Αμερική, το «Βάλε ένα φύλακα» είναι ένα δυνατό, βαθιά συγκινητικό και απολύτως επίκαιρο βιβλίο για το ρατσισμό, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ευθύνη της προσωπικής επιλογής.

Ένα μυθιστόρημα σοφίας, ανθρωπιάς, πάθους και χιούμορ, απαραίτητο για μια ολοκληρωμένη κατανόηση του έργου της Χάρπερ Λη, καθώς δεν επιβεβαιώνει απλώς το διαχρονικό μεγαλείο του «Όταν Σκοτώνουν τα Κοτσύφια», αλλά λειτουργεί ως το απόλυτο συμπλήρωμά του, προσδίδοντας νέο βάθος και νόημα σε ένα από τα αξιολογότερα έργα της σύγχρονης λογοτεχνίας.


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Ευθυμία Ανδρονίκου

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Είμαι φοιτήτρια στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών, ενώ έχω κάνει το πέρασμά μου και σε τμήμα Δημοσιογραφίας. Στον ελεύθερό μου χρόνο διαβάζω βιβλία, βλέπω ταινίες, συνεχίζω με σειρές … και γενικά καταπιάνομαι με οτιδήποτε δεν με αναγκάζει να βγω από το σπίτι.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;