Το καλύτερο δώρο γι΄αυτά τα Χριστούγεννα είναι ένα βιβλίο

Είμαστε μία ανάσα από τις γιορτές των Χριστουγέννων και είναι η ώρα που κορυφώνεται η αγωνία και η αναζήτησή μας για τα κατάλληλα δώρα. Μία ερώτηση κυριαρχεί στο μυαλό μας : τι ταιριάζει στον καθένα; Η αναζήτηση του κατάλληλου δώρου δεν είναι εύκολη υπόθεση. Κάθε γούστο είναι διαφορετικό. Αλλά ευτυχώς που υπάρχει αυτή η μαγική επιλογή : το βιβλίο!

Όχι ότι η επιλογή του κατάλληλου βιβλίου για φίλους και συγγενείς μας είναι εύκολη υπόθεση. Το αντίθετο μάλιστα. Είναι ίσως ακόμα πιο δύσκολη επιλογή. Ο χρόνος που χρειάζεται κάποιος, για να αναζητήσει στα ράφια το βιβλίο που θα “μιλήσει” στην ψυχή εκείνου που θα το προσφέρουμε, είναι πολύς. Όμως αποτελεί ένα μοναδικό δώρο, που δεν επιλέγεται δυστυχώς συχνά πλέον.

Γιατί όμως το βιβλίο αποτελεί ένα από τα καλύτερα δώρα, ειδικά για τους βιβλιοφάγους;

Λόγω των γιορτών, υπάρχει περισσότερος χρόνος για διάβασμα.

Είναι η καλύτερη περίοδος του χρόνου (το τέλος του ενός έτους και η έναρξη ενός νέου, γεμάτου ελπίδες και νέους στόχους), για να μείνει κάποιος στον καναπέ του σπιτιού του και να χαλαρώσει με ένα βιβλίο. Εξάλλου, αυτή είναι η περίοδος που οι περισσότεροι άνθρωποι βάζουν στόχο να διαβάζουν περισσότερο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή Εικόνας : darlenequinn.net

Επιλέγοντας και προσφέροντας ένα καλό βιβλίο, που ταιριάζει σε εκείνον που τον προσφέρουμε, δείχνει την εκτίμηση και την προσπάθειά μας.

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, η επιλογή του κατάλληλου βιβλίου δεν είναι εύκολη υπόθεση. Το αναγνωστικό μας γούστο, αποτελεί κάτι πολύ προσωπικό και σίγουρα θα εκτιμηθεί ο χρόνος που αφιερώσαμε για την αναζήτηση της σωστής επιλογής.

Δίνεται η ευκαιρία, ακόμα και σε εκείνους που δεν αγαπούν το διάβασμα, να  εκτιμήσουν έναν καλό συγγραφέα.

Για πολλούς λόγους, πιθανόν κάποιοι να μην αντικρίζουν το βιβλίο, με τη ματιά που το βλέπουμε εμείς οι βιβλιοφάγοι. Σαν ένα ταξίδι που θα ξεκινήσει αμέσως μόλις ανοίξουμε την πρώτη σελίδα, αφού πρώτα απολαύσουμε μερικά λεπτά μυρίζοντας με λατρεία το καινούργιο μας βιβλίο. Με αυτό το δώρο λοιπόν, αυτά τα Χριστούγεννα, ίσως δώσουμε την ευκαιρία και σε άλλους να αλλάξουν την κοσμοθεωρία τους απέναντι στα βιβλία, και να τους κάνουμε να κατανοήσουν πως ένα καλό βιβλίο μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που αντικρίζουμε τον κόσμο!

Αποτελεί ένα δώρο που βελτιώνει τον εσωτερικό κόσμο.

Ένα βιβλίο,  μπορεί να αλλάξει την κοσμοθεωρία του αναγνώστη, όπως αναφέρθηκε και παραπάνω. Μπορεί να δώσει τη δύναμη ή τη χαρά που έχει ανάγκη κάποιος εκείνη τη στιγμή. Ακόμα και την απόφαση για μια ριζική αλλαγή ζωής.

Αποτελεί ένα δώρο που μένει για πάντα

Πρόκειται για ένα δώρο, που ποτέ δεν θα είναι εκτός μόδας και θα έχει πάντα μία θέση στη βιβλιοθήκη του σπιτιού. Κάθε φορά λοιπόν, που ο άνθρωπος στον οποίο χαρίσαμε ένα βιβλίο, θα το πιάνει στα χέρια του, θα σας σκέφτεται αναπόφευκτα. Σε αυτό σίγουρα θα βοηθήσει και η ανάλογη αφιέρωση.

Πηγή Εικόνας : www.atcsagacity.com

Γι΄αυτό, για να κάνετε ακόμα πιο ιδιαίτερο το φετινό χριστουγεννιάτικο δώρο, μην ξεχάσετε να γράψετε την πιο γλυκιά αφιέρωση. Είναι αυτή που θα βλέπουν κάθε φορά που θα ανοίγουν το βιβλίο και θα σας σκέφτονται. Καλές γιορτές, γεμάτες μαγεία και νέα ξεκινήματα!


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Κατερίνα Βιόλατζη

Απόφοιτη Παιδαγωγικής Σχολής με μεταπτυχιακό στις Τεχνολογίες Μάθησης, Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αντίστοιχα. Κυνηγώ ό,τι μου προσφέρει νέες γνώσεις. Η αγάπη μου για τα βιβλία, υπάρχει από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Χωρίς αυτά, θα είχα κάνει τα μισά ταξίδια απ΄όσα έχω κάνει... Πιστεύω ότι "ένα βιβλίο, ένα στυλό, ένα παιδί και ένας δάσκαλος, μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο".

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;