Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη, τα καλύτερα βιβλία της

Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη
Πηγή εικόνας: sugarfreepress.gr / Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη

Η συγγραφέας Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη είναι συγγραφέας της ελληνικής λογοτεχνίας και έχει γράψει 16 βιβλία για ενήλικους και 150 παιδικά βιβλία. Τα μυθιστορήματα για ενήλικους είναι συνολικά 11 και κοινωνικού περιεχομένου. Η συγγραφέας έχει διακριθεί και τιμηθεί στην ελληνική λογοτεχνία και είναι αγαπημένη συγγραφέας πολλών αναγνωστών. Στα μυθιστορήματα της γράφει για διάφορα κοινωνικά θέματα που θίγουν τη σημερινή κοινωνία μας. Πρόκειται για μία συγγραφέα με ευαισθησίες και που μέσα από την γραφή της αγγίζει με τρυφερότητα τους ανθρώπους και τις ιστορίες τους.

Κάποια από αυτά είναι δημιουργήματα δικά της και άλλα της φαντασίας της που όμως μοιάζουν τόσο αληθινά Δύο από τα μυθιστορήματα της προβάλλονται σε τηλεοπτικές σειρές. Κατά καιρούς έχει διακριθεί σαν συγγραφέας και έχει πάρει διάφορα βραβεία για τα μυθιστορήματα της. Σε αυτό το άρθρο θα αναφέρω κάποια από τα καλύτερα μυθιστορήματα της. Άλλα μιλάνε για την αγάπη, την φιλία, την οικογένεια, την θαλπωρή και άλλα για το μίσος, την ζήλια, την κακοποίηση, την αλαζονεία. Το κάθε ένα από αυτά είναι ξεχωριστό και αξίζει να τα διαβάσετε.

Βαθύ Γαλάζιο

Η Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη μας αφηγείται για μια πραγματική ιστορία αγάπης, συγκίνησης, πόνου, θυσίας, προδοσίας και κατανόησης των ανθρώπινων σχέσεων. Επίσης θέτει το ζήτημα του πως κάποιοι άνθρωποι τοποθετούν τα χρήματα πάνω από τους ανθρώπους, αλλά και πως το χρήμα δεν φέρνει την ευτυχία. Ο Γιάννης είναι ένας άντρας που έχει μια ζωή που θα ζήλευαν πολλοί. Και όμως, συναισθηματικά είναι κενός, αφού από τότε που τον πρόδωσε η γυναίκα που αγαπούσε, ορκίστηκε να μην ξαναπαρασυρθεί από τα συναισθήματά του, και μην μπορώντας να την ξεχάσει, αρχίζει να την μισεί και να θέλει μόνο να εκδικηθεί.

Η Αλίκη είναι μια γυναίκα που προτίμησε να θυσιάσει τον έρωτα απ’ το να τον βιώσει στο πλευρό του άντρα που αγαπούσε, επειδή αυτό πίστευε βαθιά μέσα της πως ήταν το σωστό. Όμως μέσα στην καρδιά της ποτέ δεν τον πρόδωσε, ποτέ δεν τον έβγαλε από το μυαλό και την ψυχή της. Ανάμεσά τους, η Χριστίνα και ο Αλέξανδρος, να φέρουν το βάρος των δικών τους αδυναμιών στις πλάτες τους, αναζητώντας την προσωπική τους αλήθεια και τη λύτρωση που θα τους απελευθερώσει. Τέσσερις ιστορίες διαφορετικές που όμως ενώνονται απρόσμενα. 

Είσαι η μικρή Πορτοκαλένια μου!» της ψιθύρισε. Μέθυσε εκείνη από τον χυμό του ήλιου και έγειρε το κεφάλι της και δέχτηκε να γίνει σιγά σιγά η μικρή Πορτοκαλένια του. Η φωνή του την έστελνε ψηλά, πιο ψηλά κι από τους εφτά ουρανούς του ποιητή του, το πάθος του την παράσερνε. Κι όλα μαζί έγιναν ένα: ο έρωτας…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη
Πηγή Εικόνας: psichogios.gr

Αστέρια στην Άμμο

Η Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη μας αφηγείται την ιστορία τεσσάρων φίλων. Ενός κοριτσιού και τριών αγοριών που τους συνδέουν η ανεμελιά των παιδικών τους χρόνων, η εφηβεία, ο έρωτας και η αγάπη. Τους χωρίζει όμως η ζωή και ένοχα μυστικά από το παρελθόν στοιχειώνουν τις ζωές τους. Οι αμαρτίες των γονιών τους τούς αναγκάζουν να παλέψουν με τους προσωπικούς τους δαίμονες προκειμένου να βρουν την ευτυχία και να γνωρίσουν την αγάπη. Η μοίρα όμως δεν είναι εύκολη αντίπαλος διότι θα κάνουν λάθη, θα πληγωθούν και θα έρθουν αντιμέτωποι με την απώλεια και τον θάνατο. Το μυθιστόρημα προβάλλεται ως τηλεοπτική σειρά στην τηλεόραση.  

Ο γοητευτικός Μάξιμος, ο ευαίσθητος Ίωνας, ο δυναμικός Ανδρέας κι ανάμεσά τους, η Αλεξία. Η γυναίκα που αγαπήθηκε πολύ. Ποιος θα την κάνει δική του για πάντα; Η Αγαθονίκη και ο Ιάκωβος, άσβεστο μίσος και αμαρτίες. Γιατί είμαστε όσα μας έχουν συμβεί. Γιατί δύσκολα ξεφεύγουμε από τα λάθη που έκαναν οι γονείς μας. Μια αληθινή ιστορία ζωής, ένα μυθιστόρημα που λούζεται στο φως και φωνάζει δυνατά το όνομα της αγάπης, από το Α έως το Ω. Για να μην αφήσει τα όνειρα να κοιμηθούν, για να ξυπνήσει τις ελπίδες… 

Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη
Πηγή Εικόνας: goodreads.com

Τιρκουάζ

Το Τιρκουάζ είναι ένα κοινωνικό-αισθηματικό βιβλίο της συγγραφέως με αστυνομική χροιά. Το μυθιστόρημα  καταπιάνεται με τις ανθρώπινες σχέσεις, την παιδική κακοποίηση καθώς και τη σχέση γονέα και παιδιού. Η παιδική ηλικία, ακολουθεί τον άνθρωπο σε ολόκληρη τη ζωή του. Όσα άσχημα βιώματα έχει κάποιος ως παιδί αυτομάτως αποθηκεύονται στο μυαλό και τη ψυχή του μετατρέποντάς τα τις περισσότερες φορές σε απωθημένα. Ως ενήλικοι, άλλοι καταφέρνουν να τα ξεπεράσουν άλλοι όμως μένουν εγκλωβισμένοι στα τραύματα τους παρασέρνοντας μαζί και όσους συναναστρέφονται, τον πόνο και τη δυστυχία τους. Ακόμα και συγκεκριμένα χρώματα μπορεί να επηρεάσουν τη διάθεση, την προσωπικότητα και τη ψυχολογία τους γενικότερα. 

Υπάρχει το άσπρο. Υπάρχει το μαύρο. Κι ανάμεσά τους το Τιρκουάζ. Το δαχτυλίδι που είχε επιλέξει ο Στέφανος να χαρίσει και στις τρεις αδελφές. Στη δύστροπη Ερατώ, στη δυναμική Κλέλια, στην ντελικάτη Μάιρα, τα κορίτσια του. Είχε τον τρόπο του με τις γυναίκες ο Στέφανος. Τις έκανε να νιώθουν όμορφα, να αισθάνονται μοναδικές. Τη μία την παντρεύτηκε. Την άλλη την ερωτεύτηκε. Την τρίτη τη βίασε. Το Τιρκουάζ, ένα λαμπερό χρώμα που συμβολίζει την αλήθεια. Και την αγνότητα. Το Τιρκουάζ, ένα σκοτεινό χρώμα που βουτάει σε αλήθειες ψυχής. Γιατί η ζωή έχει πάντα δύο όψεις. Γιατί κάθε ιστορία κρύβει πολλές πλευρές και βαθιά χτυποκάρδια. Άλλωστε, από το μεθύσι του έρωτα δεν είναι καμωμένη η ευτυχία;
Τιρκουάζ
Πηγή Εικόνας: public.gr

Podcast

Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Σοφία Πανούση

Είμαι η Σοφία που μου αρέσει να ταξιδεύω, να διαβάζω λογοτεχνία, να μαγειρεύω και να φροντίζω την οικογένεια μου. Μαζί θα ταξιδέψουμε με τα άρθρα μου και θα γυρίσουμε όλον τον κόσμο!!! Θα σας πάω εκεί που δεν μπορείτε να πάτε αλλά μπορεί ο νους και η καρδιά σας!!!!

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;