Εβόρα του Κώστα Κρομμύδα

Πηγή εικόνας: www.paron.gr

Παρουσίαση του βιβλίου

Η «Εβόρα», είναι ένα πολύ ιδιαίτερο βιβλίο. Ο αναγνώστης συνειδητοποιεί τη σημασία της αγάπης για τη ζωή των ανθρώπων. Μέσα από την προσωπική ιστορία της πρωταγωνίστριας, Αριάδνης, παρουσιάζεται η αγάπη του ανθρώπου για τη φύση. Η φύση, αναμφισβήτητα, αποτελεί «καταφύγιο» για τις δύσκολες στιγμές. Η Αριάδνη, θα προσπαθήσει να μας διδάξει να εκτιμάμε πολλά αγαθά. Κάποια από αυτά είναι η συγχώρεση και η ευγνωμοσύνη. Η ίδια θα διαπιστώσει ότι η αγάπη πάντα επιστρέφει. Όσος καιρός και αν περάσει πάντα θα επιστρέφει, με οποιοδήποτε τρόπο. Είναι φανερό, ότι δημιουργείται μια ισορροπία μεταξύ φύσης και ανθρώπου. Η φύση είναι βοηθός του ανθρώπου. Σε αυτή στρεφόμαστε στις δύσκολες καταστάσεις. Ο συγγραφέας περιγράφει τις σκηνές με έναν μοναδικό τρόπο. Καταφέρνει να κάνει τον αναγνώστη να «βυθιστεί» στις σελίδες και ο πραγματικός κόσμος «χάνεται» κάπου μακριά. Συνεπώς, η «Εβόρα» δημιουργεί αισθήματα ηρεμίας και γαλήνης κάνοντάς μας να ζήσουμε το δικό μας ταξίδι.

Από την παρουσίαση του οπισθόφυλλου:

Η αγάπη, όταν τη μοιράζεσαι, μεγαλώνει…
Λένε πως όταν κάποιος σώζει μια ζωή είναι σαν να σώζει τον κόσμο όλο. Η δική μου ζωή άλλαξε τη μέρα που ο Αντώνης με γλίτωσε από βέβαιο θάνατο.

Συνέχισα την πορεία μου στο δύσβατο μονοπάτι του δικού μου παραδείσου, αλλά πλέον αφουγκραζόμουν περισσότερο τη φύση, εναρμονίστηκα μαζί της, μοιάζοντας με αγρίμι που κινείται αθόρυβα στο πυκνό δάσος.

Ο Αντώνης έγινε συνοδοιπόρος μου και σκαρφάλωσε μαζί μου στην κορυφή της αγάπης. Η μοίρα όμως είχε άλλα σχέδια για μας…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπάρχουν άνθρωποι που θα μας κάνουν δώρο κομμάτια της καρδιάς τους για να τα ενώσουμε με τα σπασμένα δικά μας. Είναι εκείνοι που περιμένουν αυτή την ιδανική ώρα, όταν ο έρωτας θα φυσήξει σαν δροσερός άνεμος.

Είναι αδύνατον να αφεθούμε στο μεγαλείο της αγάπης αν σκεφτόμαστε από την αρχή την κατάληξή της. Μόνο έτσι ο καθένας μας θα ανακαλύψει τον δικό του παράδεισο. Την Εβόρα του.
Αριάδνη

Εβόρα… Αέρας, άνεμος, δροσερός καιρός, δροσερός τόπος, σκιερό μέρος… Απολαμβάνουν οι αισθήσεις… Απολαμβάνει και η ψυχή… Εβόρα ή και ευώρα, η καλή ώρα, η ιδανική στιγμή της ημέρας…

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο συγγραφέας του βιβλίου ονομάζεται Κώστας Κρομμύδας. Γεννήθηκε το 1971 και πέρα από συγγραφέας, είναι και ηθοποιός. Έχει αποφοιτήσει από το Εθνικό Θέατρο και έχει εργαστεί ως ηθοποιός στο θέατρο, στην τηλεόραση και στο σινεμά. Το πρώτο του βιβλίο, εκδόθηκε το 2012 και είχε τίτλο «Μπαμπά, Μεγάλωσέ με» και μετά από ένα χρόνο, το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο «Η Ζωή που Έλειπε». Αργότερα, το 2017, εκδόθηκε το βιβλίο του «Ουρανόεσσα», το οποίο βραβεύτηκε το 2017 ως το καλύτερο μυθιστόρημα της χρονιάς στην κατηγορία «Ηρωίδα έμπνευση». Επιπλέον, αρθρογραφεί σε sites, εφημερίδες και περιοδικά και παραδίδει μαθήματα υποκριτικής και «δημοσίου λόγου-public speech»

Εβόρα,βιβλίο
Πηγή εικόνας: www.dioptra.gr

 


Πηγές που χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία του άρθρου:

Εβόρα. (2020). Ανακτήθηκε από: https://www.paron.gr/2020/05/07/evora/. (Τελευταία πρόσβαση: 17.06.2020)

Εβόρα. (2020). Ανακτήθηκε από: https://www.goodreads.com/book/show/50486717?from_search=true&from_srp=true&qid=T3DqNDzK3z&rank=1. (Τελευταία πρόσβαση: 26.06.2020)


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Φαίη Ταραντζοπούλου

Κατάγομαι από τη Φλώρινα, είμαι λάτρης της μουσικής και τα τελευταία χρόνια παίζω κλασική κιθάρα. Fav quote: Έν οἶδα ὅτι οὐδὲν οἶδα.

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;