Διάβασμα στην παραλία, τα υπέρ και τα κατά

Πηγή εικόνας: blog.dioptra.gr

Το διάβασμα στην παραλία θυμίζει εκείνη την ιστορία με το κουτάλι λάδι και το πολυτελές παλάτι- ή το λάδι θα μείνει μέσα στο κουτάλι κατά την ξενάγηση ή την ομορφιά του χώρου θα θαυμάσεις. Και τα δύο ταυτόχρονα, κομματάκι δύσκολο. Έτσι και το να κρατήσεις τη μύτη σου χωμένη στο βιβλίο ενώ τριγύρω τα ερεθίσματα είναι άπειρα. Όχι ακατόρθωτο, όμως, και σίγουρα απολαυστικό. Για τους μυημένους τουλάχιστον.

Και όπως κάθε δραστηριότητα, επιλογή ή απόφαση που παίρνουμε, το διάβασμα στην παραλία έχει κι αυτό τα θετικά και τα αρνητικά του στοιχεία.

Είτε είναι κάποιος απ’ τους λάτρεις του διαβάσματος πλάι στο κύμα είτε όχι θ’ αναγνωρίσει σίγουρα τα παρακάτω:

διάβασμα στην παραλία
Πηγή εικόνας: gr.askmen.com
  • Το να βαραίνει όμως η τσάντα με τα μπανιερά που παλεύεις με νύχια και με δόντια ν’ αλαφρώσεις, δεν είναι κι ό,τι καλύτερο.
  • Επιτέλους, χρόνος για διάβασμα. Λιγότερη δουλειά- περισσότερη απόλαυση.
  • Επισύρει όμως και λίγη γκρίνια, του τύπου “ολόκληρη παραλία, δεν έχεις τίποτα καλύτερο να κάνεις;”
  • Το διάβασμα στην παραλία δημιουργεί αναμνήσεις. Το εκάστοτε βιβλίο θα μας χαρίζει χρώματα κι αρώματα καλοκαιρινά, ακόμη και στην καρδιά του Χειμώνα.
  • Το χρονοδιάγραμμα της λίστας με τα αδιάβαστα πάει περίπατο. Προς την αντίθετη κατεύθυνση. Χμμ… Όχι απαραίτητα κακό αυτό.
διάβασμα στην παραλία
Πηγή εικόνας: blog.public.gr
  • Ιδανική ευκαιρία για πιο ελεύθερο διάβασμα, μιας και τα πιο ζόρικα βιβλία δεν ενδείκνυνται. Ανάλαφρη ανάγνωση χωρίς μικροτύψεις.
  • Το τρίπτυχο καφές, αλμύρα, βιβλίο, που προσφέρει το διάβασμα στην παραλία είναι άκρως δελεαστικό, προπαντώς για όσους προτιμούν την ηλιοθεραπεία από τα μακροβούτια.
  • Όσα βιβλία ξεφεύγουν απ’ τη θαλπωρή της βιβλιοθήκης κι εκδράμουν στις παραλίες, δεν μπορούν να κρυφτούν κατά την επιστροφή τους. Άμμος, αλάτι, ψίχουλα, σταγόνες κοσμούν τις κατσαρωμένες τους σελίδες.
  • Το διάβασμα στην παραλία είναι ο τέλειος τρόπος για ν’ αποσπάσει κάποιος την προσοχή του απ’ τον περιβάλλοντα χαμό των λουομένων- ή την περιβάλλουσα ομορφιά της φύσης. Ψιλοαπομόνωση δηλαδή.

διάβασμα στην παραλία

Τα παραπάνω μπορούν να διαχωριστούν ως θετικά ή αρνητικά κατά την κρίση του καθενός και με βάση το αν αγαπά το διάβασμα στην παραλία. Αναπόσπαστο κομμάτι του Καλοκαιριού για κάποιους, λόξα ίσως για άλλους. Γεγονός αν μη τί άλλο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Νικολέτα Ζερβάκη

Ώρα καλή! Μελιτάκους έχει ο νους μου κι όλο και σοδειάζει ιδέες κι ενδιαφέροντα. Η ανάγνωση γεννά ιδέες κι αν αυτές μετουσιωθούν σε γραφή, τότε αυτή γεννά την ελπίδα. "Και κάθε εις που εδιάβασεν,εδά κι ας το κατέχει μη χάνεται στα κίντυνα, μα πάντα ολπίδα ας έχει. Κι εκείνον, όπου εκόπιασε, ας τον καληνωρίζουν κι ας συμπαθούν τα σφάλματα εκείνα οπου γνωρίζουν" (Βιτσέντζος Κορνάρος,Ερωτόκριτος)

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;