Η αληθινή αγάπη έρχεται αφού έχουμε διανύσει χιλιόμετρα μοναξιάς

Ο δρόμος προς την αγάπη κάθε άλλο πάρα εύκολος είναι. Εύλογα θα αναρωτηθεί κανείς το γιατί. Η απάντηση δυστυχώς βρίσκεται στον τρόπο που μάθαμε..καθώς μάθαμε να αγαπάμε βάση των δικών μας αναγκών και προτύπων. Όταν όλα αυτά που προσμένουμε δεν εκπληρωθούν τότε ρίχνουμε το φταίξιμο στον άλλον, τον κατηγορούμε για τα πάντα.

Η αληθινή αγάπη όμως δεν είναι έτσι, δεν μπορεί να είναι έτσι…Έρχεται αφού έχουμε διανύει χιλιόμετρα μοναξιάς και αυτοκριτικής. Όταν τότε συναντήσουμε τον άλλο, τον έναν και μοναδικό, μοναδικό μας κίνητρο είναι να του δώσουμε αγάπη χωρίς να περιμένουμε ανταλλάγματα, γιατί…η αγάπη δεν περιμένει ανταλλάγματα.

Η αγάπη το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να δώσει τον εαυτό της.. να συγχωρεί και να δέχεται τον άλλον όπως είναι.. να αγαπά χωρίς περιτυλίγματα..να δίνεται γυμνή..

Η αγάπη, είναι ένα προϊόν λογικής και κόπου..ας μην λησμονούμε πως ενώ έρωτας είναι να αγαπάς τις ομοιότητες, αγάπη είναι να αγαπάς τις διαφορές και για να επιτευχθεί αυτό το μονοπάτι της περισυλλογής είναι αναγκαίο… 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όσο δύσκολος και ανηφορικός είναι ο δρόμος προς την αγάπη άλλο τόσο εύκολος και με υπέροχη θέα γίνεται όταν μάθουμε μέσω της αυτογνωσίας και της εσωτερικής αναζήτησης να αγαπάμε αληθινά..
Το ταξίδι προς την αγάπη είναι δύσκολο, όμως η διαδρομή είναι μαγευτική και αξίζει να ταξιδέψουμε..
Θα δανειστώ μια έκφραση από το βιβλίο του Χόρχε Μπουκάϊ, «Να βλέπεις στον έρωτα», ελπίζοντας πως θα αποτελέσει τροφή για περαιτέρω σκέψη..

“..Να σ’ αγαπώ με τα μάτια κλειστά, σημαίνει να σε αγαπώ τυφλά. Να σε αγαπώ και να σε βλέπω κατά πρόσωπο…θα ήταν τρέλα…”.

Εγώ προσωπικά θα ήθελα να με αγαπούν με τρέλα.. και όπως έλεγε χαρακτηριστικά και ο Μενέλαος Λουντέμης : Αγαπώ θα πει εγώ αγαπώ… Το τι κάνει ο άλλος είναι δική του δουλειά. Ας αποτελέσουν αυτά τα λόγια του συγγραφέα το έναυσμα για να δούμε τη πραγματική διάσταση της αγάπης , γιατί όταν αγαπάμε αλλάζουμε και όταν αλλάζουμε η αγάπη έχει επιτελέσει τον σκοπό της..

Σύνταξη κειμένου: Μαριλένα Αθηνιού

Επιμέλεια κειμένου: Kλεοπάτρα Μπράιτ


Λίγα λόγια για τον συντάκτη

Μαριλένα Αθηνιού

Τι να πω για μένα; Αφού και εγώ ακόμη με ψάχνω.Αυθόρμητη από μικρή με ανήσυχο νου, φύσει ρομαντική,φύσει κυνική.Είμαι από εκείνους τους τσαλακωμένους ανθρώπους που ονειρεύονται ξύπνιοι, που ακόμη πιστεύουν στους ανθρώπους , που δεν φοβούνται να νιώσουν. Δυο πρόσωπα ορίζουν την ζωή μου, ο άνθρωπός μου και ο δεύτερος εαυτός μου που κρύβεται μέσα μου, με τον οποίο έχουμε συχνά τις πιο σκληρές διαμάχες. Μέσω των λέξεων των κειμένων ζωντανεύουν τα όνειρα μου, ταξιδεύω σε μέρη που αγαπά η ψυχή μου με μοναδικό όχημα τις λέξεις και πυξίδα τα συναισθήματα

Εβδομαδιαία ενημέρωση απο το maxmag στο email σου

Η ενημέρωση σου, για όλα τα θέματα, επί παντός επιστητού, είναι προτεραιότητα για μας στο MAXMAG. Αυτός είναι κ ο λόγος, για τον οποίο κάθε εβδομάδα οι συντάκτες μας θα επιλέγουν τα 15 σημαντικότερα άρθρα, από όλες τις στήλες του περιοδικού και θα φροντίζουμε να τα λαμβάνεις απευθείας στο email σου. Όλες οι σημαντικές ειδήσεις θα σε περιμένουν να τις ανοίξεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μια εγγραφή στο Newsletter μας. Τι περιμένεις λοιπόν;